MKC

2021.03.25. 09:15

A nyolc között kiesett a kövesdi csapat

Negyedóráig tartotta a lépést az MKC, majd kijött a vendégek nagyobb sebessége.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjében az élvonalban a dobogós helyen álló Balatonfüredi KSE-t fogadta a Mezőkövesdi KC. A vendéglátók foghíjas kerettel vágtak neki a találkozónak, két legjobbjuk, Kovács B. és Jancsó is hiányzott, mert még nem térhettek vissza a koronavírus-fertőzés után.

Hatodik meccsük volt

A mérkőzés első negyedórájában még tudta tartani a lépést a másodosztályú MKC az ellenféllel. Az első találatot a válogatott Rodriguez szerezte, a kapus Pásztor pedig egész pályáról egyenlített. Ezután 3–3-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, s 4–6 is volt még az állás, legközelebb azonban 12 perc múlva tudta bevenni az ellenfél kapuját az MKC.

A hazaiak lövései általában elkerülték a kaput, vagy Bősz védett, de több támadás rossz passzokkal ért véget, az ellentámadásokból pedig könnyű gólokat szerzett a Balatonfüred. Ebben a periódusban Szöllősi B., Varga és Rodriguez vitték a prímet gólszerzésben.

Térfélcsere után a vendégeknél több lehetőséget kaptak a cserejátékosok, a hazaiak a kapuban váltottak, és az egyes posztokat osztották újra a tapasztaltabb játékosok között. A játékrész első harmada kiegyenlítetten haladt, tíz gól körül alakult a különbség, az ekkor elért hat gólból négyet a fiatal irányító, Csörgő jegyzett. A félidő középső harmadát ismét a vendégek dominálták, a védelmet és a kapust nem tudták legyűrni a hazaiak. A túloldalon viszont Brandt egymaga öt gólt szerzett indulásból, illetve jobb szélről. A hajrára Drizner Péter is beküldte a legfiatalabbakat, akik nem vallottak szégyent, az utolsó hét percet 5–4-re megnyerték. Az utolsó gólt Szöllősi O. szerezte időn túli hétméteresből, igaz, Bősz kapus kissé zokon vette, hogy a beállós a fejéhez közel ívelt a hálóba. A kupasorozatban az MKC vívta a legtöbb mérkőzést, ez volt a hatodik találkozója.

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE 18–34 (5–17)

Mezőkövesd, nézők nélkül. V.: Paska, Vastag.

MKC: Pásztor (1) – Csörgő (6/1), Fekete (1), Boda (1), Szöllősi O. (3/1), Gulácsi (1), Szabó D. (3). Csere: Varga I., Pelyhe (kapusok), Czakó (-), Bakó (-), Dócs (1), Hevesi (1). Vezetőedző: Drizner Péter

BKSE: Bősz – Rodriguez (5), Malinovic (-), Szöllősi B. (3/1), Topic (3), Varga M. (2), Bóka (1). Csere: Kemény (2), Glendza (3), Dénes (-), Ág (2), Szűcs (-), Brandt (8), Draskovics (1), Határ (4). Vezetőedző: György László

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1. Kiállítások: 4, ill. 6 perc

Drizner Péter: – Ez volt a várható eredmény, a Balatonfüred biztosra ment.

Imre Vilmos, edző: – A továbbjutásunk megérdemelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!