DVTK Jegesmedvék

2021.03.03. 09:45

A második harmadban húztak el a vendéglátók

Kedd este Szlovákiában küzdöttek a pontokért a miskolci hokisok, de nem jártak sikerrel.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

A Tipos Extraliga alapszakaszának 44. fordulója keretében a rájátszás szempontjából már páholyban lévő HK Dukla Ingema Michalovce vendége volt a DVTK Jegesmedvék csapata. A kvalifikációs tornáért küzdő és a tizenegyedik fokozaton álló piros-fehéreknek mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy versenyben maradjanak a táblázat kilencedik vagy tizedik helyéért folyó harcban. A hazaiak teljes létszámban, a vendégek három és fél sorral vették fel a küzdelmet, tagjai közül Osterberg, Rundqvist és Rokaly hiányzott, a „gyerekek” közül pedig Galajda és Fazakas kapott játéklehetőséget.

A lőlap árulkodott

Az 5. percben Suja a bal oldali bedobókör kaputól legtávolabbi részéről szerzett vezetést (1–0). A 8. percben Vojtkó kapta az első kiállítást, ezt azonban társai kibekkelték. Nagy otthoni fölényről árulkodott az első harmad 14–2-es lőlapja.

A középső harmad eleje rémálomként fogadta a vendégeket. Vas kétperces büntetését Galambos 10 másodperc alatt közelről beváltotta (2–0), majd mindössze 39 másodperc telt el, amikor Maslonka ugyancsak közvetlen közelről volt eredményes (3–0). A 28. percben Wehrs buktatott, de ezt a mínusz létszámot megúszták a Jegesmacik. A 32. percben Regenda volt az első nagymihályi, aki kényszerből lekorcsolyázott a jégről, majd a 33. perc végén Louis is erre a sorsra jutott, így a miskolciak mintegy fél percig kettős fórba kerültek, a kritikus időszakot azonban túlélte a Dukla, így megőrizte előnyét. A 40. percben szépítettek a diósgyőriek: Walker balról, 7 méterről vette be a ketrecet (3–1). A szakasz utáni lőlap (30–7) alapján a vendégekre nézve volt hízelgő az állás.

Az utolsó játékrészben hosszú ideig csendesen teltek a percek. A 44. percben Galanisz kapott 120 másodperc pihenőt, de öt a négy ellen nem tudták növelni előnyüket a szlovákok. Az 54. percben Louis kiállítása adott lehetőséget a Jegesmaciknak arra, hogy közelebb kerüljenek a HK gárdájához, de fáradozásaik nem jártak sikerrel. Az 57. percben Fredrikssonnak is ki kellett mennie a kettőre, és még ugyanebben a percben Lehtonen jobbról, 4 méterről tette fel az i-re a pontot (4–1), mert Lehtonen 29 másodperccel a vége előtt beütött találata már csak hab volt csapatának tortájára.

A 42–14-es célzási mutató igazolta a végeredményt és az Ingema együttesének táblázaton elfoglalt előkelő helyét. A DVTK március 5-én, pénteken 18 órától a HK Poprad csapatát látja vendégül a népkerti jégcsarnokban.

A miskolciak riválisai hazai környezetben küzdöttek kedden este, és mindkét társaság veszített. A HC '05 Banská Bystrica a HC 07 Detvától kapott ki, míg a HC Mikron Nové Zámky a HK Poprad gárdájával szemben maradt alul. Így a táblázaton nem történt változás: a DVTK Jegesmedvék maradt 40 pontos, míg az érsekújváriak és a besztercebányaiak egyaránt 50 egységgel rendelkeznek. A küzdelemsorozatból még hat forduló van hátra, és amennyiben Tokaji Viktor csapata legalább egyik riválisát nem szorítja maga mögé és a tizenegyedik helyen marad, akkor az alapszakasz után nem folytathatja tovább, és befejezte a 2020/21-es idényt.


HK Dukla Ingema Michalovce – DVTK Jegesmedvék 5–1 (1–0, 2–1, 2–0)

Nagymihály, nézők nélkül. V.: Orolin, Snásel – Soltés, Lauff (szlovákok).

HK Dukla Ingema Michalovce: Skorvánek – Mihalik (1), Mudrák, Hickmott, Lalancette (2), Lehtonen 2 – Southorn, McCormack, Maslonka 1 (1), Suja 1 (1), Takác (2) – Tavoda, Louis, Bartánus, Galambos 1 (1), Regenda – Zekucia, Ragan, Chalupa, Lacny, Török – Mölder (kapus). Vezetőedző: Tomasz Valtonen.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Fredriksson, Walker 1, Vas, Anderson – Szirányi, Kiss D., Csányi, Galanisz, Magosi – Gőz (1), Láda B., Galajda, Miskolczi, Lövei – Vojtkó, Fazakas, Ritó – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Tomasz Valtonen: – Mindhárom harmadot megnyertük, és végig fölényben korongoztunk, a látottak alapján megérdemeltük a 3 pontot.

Tokaji Viktor: – Nagyon rosszul kezdtük a meccset, szinte a buszon maradtunk. Ennek a következményeit pedig sokáig megszenvedtük. Volt pár momentumunk a találkozó során, és akár szorossá is tehettük volna az összecsapást, de nagyon sok egyéni hibával játszottunk. Az biztos, hogy sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből és láthatjuk, hogy a soron következő meccseken mit nem szabad tennünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!