Kazincbarcikai KSE

2021.02.05. 18:30

Térség egyik legnagyobb egyesülete a Kazincbarcikai KSE

A Kazincbarcikai KSE a város és térség egyik legnagyobb egyesüle­tévé nőtte ki magát.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Az elmúlt egy évtizedben komoly építkezést hajtottak végre a Kazincbarcika KSE-nél. Az első időszakban a tömegesítésre helyezték a fő hangsúlyt, így sikerült elérni a klubnál, hogy több mint 400 igazolt sportolóval rendelkezzenek. Nyilván ennek döntő részét az utánpótláskorú, fiatal kézilabdázók teszik ki, akik egyre eredményesebben képviselik a város és az egyesület színeit. A felnőtt férfiak stabilan az NB II. élmezőnyében szerepelnek, a hölgyek pedig egyre markánsabb teljesítményt nyújtanak ugyanebben az osztályban.

Komoly feladat

– A klub vezetése és a nálunk dolgozó sportszakemberek valóban sokat tettek azért, hogy elérjük a jelenlegi szintet – fogalmazott az irodájában Ölschléger József, a KKSE elnöke. – Komoly feladatot jelent a tizenöt utánpótlás-együttes, valamint a felnőtt férfi és női csapatunk versenyeztetése, de szerencsére megbirkózunk a feladattal. Most már egyre inkább az eredményességre figyelünk, ezért döntöttünk úgy, hogy két női gárdánkat a II. osztályba nevezzük, ahol mindkét korosztály megállja a helyét. Érdekesség, hogy a felnőttszinten inkább a férfiak jelentik a húzóerőt, utánpótlásvonalon viszont a lányokkal állunk jobban.

Reményeink szerint bőven lesz saját nevelésű játékosunk – Ölschléger József

A KKSE NB II.-es férficsapata valóban jól teljesít a jelenlegi bajnokságban. Az Északkeleti csoportban a Nyírbátor mögött a második helyen áll Ölschléger Krisztián együttese, fél távnál négy pont a lemaradása a listavezetőhöz képest.

– Ezt a szintet szerencsére most már évek óta hozzuk, vagyis ott vagyunk a legjobbak között – folytatta Ölschléger József. – A feljutás lehetősége többször is felmerült, de ahhoz nagyobb anyagi ráfordítás szükséges. Erre jelenleg nincs meg a háttér, de ha találunk egy tehetősebb szponzort, akkor megcélozhatjuk az NB I/B-t. A keretünk korábban már bebizonyította, hogy ebben a mezőnyben képes az élen végezni, ha úgy adódik, ezt ismét megtennénk. A hölgyeknél más a helyzet, hiszen a KKSE velük alulról kezdte az építkezést. A megyéből történt feljutás után az volt a legfontosabb feladat, hogy megszilárdítsák a helyüket az NB II.-ben. Ez sikerült, jelenleg a középmezőny stabil tagjának számít a barcikai csapat.

– Egy újoncnak mindig nehéz dolga van, amíg befogadják a magasabb szintű sorozatban részt vevő ellenfelek. Mi is végigjártuk ezt az utat, most már elismerik a lányok munkáját is – szögezte le a KKSE elnöke. – Természetesen sportemberek lévén szeretnénk minél előrébb végezni, de a jelenlegi ötödik helyezés is jónak mondható a hölgyek részéről. Az utánpótlás is nagyon fontos számunkra, hiszen ők jelentik a jövőt. Eddig valóban azt tartottuk szem előtt, hogy minél többen kézilabdázzanak Kazincbarcikán, a jövőben viszont a minőségi képzést és az eredményt helyezzük előtérbe, különösen a nagyobb korosztályoknál. A tizenöt csapatunkból a jövőben táplálkozhatunk, reményeink szerint bőven lesz saját nevelésű játékosunk, de természetesen azt szeretnénk, ha ők minél komolyabb minőséget képviselnének.

(A borítóképen: A Kazincbarcika férficsapata jelenleg második az NB II.-ben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!