Vegyész RC Kazincbarcika

2021.02.12. 09:30

Nagyon kellett a három pont

Rangadót játszott csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika röplabda­csapata.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A négybe kerülés szempontjából fontos hazai meccset vívott csütörtökön az észak-borsodi együttes a férfi Extraligában, a Fino Kaposvárral. A Barcikánál már szinte rendbe jött Budai Balázs a kézsérüléséből, így akár rá is számíthatott a kék-sárgák szakvezetője.

Megtartott fór

Már az első labdamenetekből kiderült, hogy színvonalas csata várható, erőteljes támadásokat vezettek a csapatok, életerős nyitásokkal fűszerezve (4–4). Guilherme bombája, egy jó kettős blokk, illetve egy vendég széles ütés 7–4-et eredményezett, majd egy újabb borsodi egységet követően időt kért a somogyiak vezetőedzője. A házigazda ,,focizása” sem hozott vissza egy labdát, de a VRCK tartotta az előnyét, sőt, Árva és Mihalj sánca után már 13–7 volt az eredmény.

Árva pontosan támadott a szélen, a Kaposvár pedig ügyesen ejtett, és technikai hibát is elkövettek a hazaiak (14–11). Kiegyenlített volt a meccs, de őrizte fórját a Vegyész, Juhász ütötte a tizenkilencedik pontjukat (19–14), így megint belenyúlt a mérkőzésbe a látogatók mestere. A Vegyész hozta a maga elképzeléseit, a Fino azonban közben feljött 23–19-re, így Toronyai Miklósnak nyugtatnia kellett játékosait. Ez sikerült, és a vezetést is megszerezni (25–20).

Újra megtették

A második felvonást is a szükséges hőfokon nyitotta a VRCK, ám ez igaz volt a Kaposvárra is (4–4). Nagy labdamenetet Juhász zárt le egy centertámadással, egy ugyanilyen akciót Makarov viszont később elrontott (10–7). Élvezetes volt az összecsapás, remek megoldásokkal, és persze egy-egy hibával, ami normális. Guilherme tornáztatta Bozókit a nyitóhelyről, a vendégek széleset ütöttek, edzőjük pedig időt kért (13–9). Mihalj remekül blokkolt, meg is ünnepelték a többiek, ő is elégedett volt a megmozdulásával. A horvát légiós Ciupával is összeállt egy sáncra (15–9), megint feladták a feladatot a barcikaiak a Kaposvárnak. A hasonló előnyét megtartotta a VRCK a nyitószettben, így az volt a kérdés, megteszik-e ugyanezt újra. 18–11-nél nagy esély mutatkozott erre, 21–15-nél még nagyobb, nem is szalasztották el a vendéglátók, még ha időt is kellett kérniük (25–21).

Akarat a hajrában

A harmadik játszma újfent 4–4-gyel indult, nyilván nem tett le arról a látogató, hogy szépítsen, amire ez az egy szettje maradt. A VRCK-nál ezzel ellentétesen gondolkodtak, „csak” az volt a feladat, hogy az első két felvonásban hozott játék megmaradjon, és a koncentráció ne essen vissza. A játék minősége és a küzdelem is hasonló volt, mint korábban, centerben közben Juhász termelte a pontjait (9–9). Egyet utána rontott a hazai nevelésű röpis, de aztán újra kapta a labdát, és javított, a csata közben 11–13-ra állt. 12–15-höz érve a barcikai szakembernek kellett megbeszélés a csapatával, ami jól sült el (15–16). 19–19-cel vágtak neki a felek a hajrának, karnyújtásnyira volt tehát a győzelem a Vegyésznek, és óriási akarattal le is zárták a meccset (25–22).


Vegyész RC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3:0 (20, 21, 22)

Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Csizmarik.

Vegyész RC: Páez, Juhász 11, Guilherme 10, Ciupa 11, Mihalj 7, Árva 13. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Kaposvár: Keen, Melnikov 10, Makarov 7, Bögöly 7, Horváth K. 13, Veletsky 5. Csere: Bozóki Bence (liberó), Bozóki Bendegúz (liberó), Kiss M., Kalmár 3, Iván. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Toronyai Miklós: – Gratulálok a játékosoknak, ma nagyon odatették magukat. Korábban is, de akkor nem jött össze, most el kell higgyék, ezek ők. A hit és az alázat volt a kulcs, a harmadik szettben volt egy hullámvölgyünk, de ezen túlléptünk, mert mentálisan erősek voltunk.

Ruben Wolochin: – Gratulálok a Vegyésznek, ma nagyon jól játszottak, nem találtuk az ellenszert. Nagyon masszívan röplabdáztak, míg nekünk elég hiányos volt a védekezésünk.

(A borítóképen: Jó játékkal nyertek a hazaiak [szemben])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!