Sportösszefoglaló

2021.02.15. 11:00

Kosárlabda, futsal, asztalitenisz

Nem csak a futballban, és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Fotó: Bujdos Tibor

Női futsal NB II., Keleti csoport, 9. forduló

A Reklámpress BTC – Miskolci Vénusz mérkőzés elmaradt.

A szombatra tervezett összecsapásra a miskolciak két járművel utaztak. Az egyik út közben meghibásodott, s ugyan a játékosok odaértek a helyszínre, Bátonyterenyére, az igazolásaik a másik buszban voltak, és azok csak a meccs közben vagy a találkozó végére értek volna a nógrádi csarnokba. Ebbe a helyiek nem mentek bele, így a bajnoki elmaradt. A találkozó sorsáról az MLSZ-ben döntenek.


Női NB II., Keleti csoport, 14. forduló

Kazincbarcikai SC – Újpest FC 0–3 (0–1)

Nyíregyháza Spartacus FC – Cigánd SE 7–0 (4–0)


Férfi kézilabda NB I/B, Keleti csoport, 12. forduló

Mezőkövesdi KC – ÓAM-Ózdi KC 27–21 (13–11)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Réti, Szedmák.

Mezőkövesdi KC: PÁSZTOR – JANCSÓ N. (8), Boda (1), Csörgő K. (4), Szöllősi (2), KOVÁCS B. (2), SZABÓ D. (6). Csere: Varga I. (kapus), Sárosi (1), Fekete D. (–), Rosta B. (–), Gulácsi B. (2), Zelei B. (1), Dócs Á. (–). Edző: Drizner Péter.

ÓAM-Ózdi KC: Nagy D. – Hangyel N. (7), Tóth Partrick (5), Csépányi (–), Kocsis Cs. (1), Nyeste B. (–), Lestál (3). Csere: Ulicsinyi P. (kapus), Tóth Patrik (1), Benák K. (2), Szepesi N. (1), Csabai G. (–), Bécsi Á. (1), Nagy A. (–), Péter A. (–). Edző: Szakál György.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Drizner Péter: – Nehéz kezdés után sikerült magabiztos győzelmet aratni a megyei rangadón. Készülünk a következő feladatra a Hatvan ellen.

Szakál György: – Gratulálok a Mezőkövesdnek. A játék képe alapján a gólkülönbséget túlzottnak tartom. A két kihagyott hétméteres és az elhibázott ziccerek sokasága többet sejtetett ebből a mérkőzésből.


Női kosárlabda NB I/B, Zöld csoport, 16. forduló

Aluinvent-DVTK U23 – Dávid Kornél KA 72–80 (13–11, 18–28, 25–21, 16–20)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Hegedűs, Fülöp.

Aluinvent-DVTK U23: Frindt (22/3), Márkusz (5), Suhajda (27/24), Bacsó (2), Vég-Dudás (11). Csere: Kárpáti (1), Peitl (4), Nagy R. (–), Szarvas (–). Edző: Tóth Tamás.

Tóth Tamás: – Volt két hullámvölgyünk is, előbb a második negyedben, amikor 2-3 perc alatt kerültünk 10 pontos hátrányba, majd amikor ebből visszajöttünk, akkor a harmadik játékrészben újra volt egy lejtmenet. Ezekben az időszakokban nem jól zártunk vissza, az eladott labdák, illetve a pontatlan dobások után, és könnyű kosarakat kaptunk. Amikor stabil volt a védekezésünk, akkor támadásban nem tudtunk megfelelő szintet hozni, így hiába volt Suhajda extra tripladobó teljesítménye, illetve Frindt újabb ponterős játéka, mindez kevés volt ahhoz, hogy a csoport rangadóján megszerezzük a győzelmet.


Férfi röplabda NB I. Liga, 14. forduló

Dág KSE – MEAFC-Miskolc 3:1 (20, -23, 18, 19)

Dág, zárt ajtók mögött. V.: Tillmann, Ujházi.

MEAFC-Miskolc: Török P., Kovács Z., Kozsla, Surányi, Orosz, Berkes. Csere: Szántai (liberó), Pallós, Karóczi, Busák, Kiss. Vezetőedző: Bagó László.

Bagó László: – Végre megjött az első számú feladónk, erre két perc után megsérült. A cserefeladónk végül is ügyesen szállt be, és amikor nyitásokkal nyomás alá tudtuk helyezni a Dágot, akkor szettet is nyertünk. Azonban amikor a hazaiak megcsinálták a bejátszásokat, és biztos alapjátékot hoztak, akkor már felülmúltak bennünket, és igazából ez döntött.


Férfi Extraliga, 14. forduló

MOATSZ utánpótlás-válogatott – Diósgyőri VTK SE I. 6–1

Győzött: Terék.

(A borítóképen: Nagy küzdelemben kaptak ki a piros-fehérek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!