Mezőkövesd Zsóry FC

2021.02.10. 11:00

Az elsősöknek simán venniük kell a második osztályos akadályfutást

A papírforma alapján a fürdővárosi együttes a kupaforduló esélyese.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

A Magyar Kupában a legjobb 16 közé jutás a tét: az FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC találkozót a Veszprém megyei városban 15 órakor kezdik. A továbbjutásról egy összecsapás dönt, és a két csapat közötti tudásszint alapján az élvonalbeli vendégeknek le kell gyűrniük az NB II.-es házigazdát.

A dunántúliak huszonhárom bajnoki mérkőzésükön kilenc győzelmet arattak, három döntetlen és tizenegy vereség mellett. Harminc ponttal a tizenegyedik helyen állnak, gólkülönbségük 39–35, vagyis elöl és hátul is gólképesek. Az otthoniak gólfelelőse Nagy Mihály Krisztián, aki eddig tizennégyszer talált a kapuba, és ezzel a listán az előkelő második helyen áll. Az FC Ajka két évvel ezelőtt a nyolcaddöntőig menetelt úgy, hogy többek között 2–1-re legyőzte és ezzel búcsúztatta az első osztályú MTK Budapest együttesét. A legjobb 16 között a Debreceni VSC állította meg őket.

A mérleg kedvező

A felek egymás ellen eddig négy bajnoki mérkőzésen találkoztak. A mérleg: két fürdővárosi győzelem és két döntetlen. A 2014–2015-ös idényben 3–1-es kövesdi siker született, az ajkai összecsapás 1–1-es döntetlennel zárult. A 2015–2016-os szezonban Mezőkövesden 2–2-t hozott, míg Ajkán 1–0-ra diadalmaskodtak a sárga-kékek, akik ezzel győzelmi szériát kezdtek és a végén feljutottak az élvonalba.

– A kupasorozatok mindig különlegesek, hiszen itt az alacsonyabb osztályú csapatok is képesek lehetnek olyan teljesítményre, amellyel az esélyesebb ellenfelüket meglephetik – mondta Pintér Attila, a Mezőkövesd Zsóry FC vezetőedzője. – Tudjuk, hogy akár egy negyed- vagy ötöd­osztályú együttes is megnehezítheti a magasabban rangsorolt csapat dolgát. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ellenfelünk számára ez nagy lehetőség arra, hogy megmutassa magukat, illetve a tudását, így biztos vagyok benne, hogy százszázalékos teljesítményt nyújt majd ellenünk. Az FC Ajka két évvel ezelőtt bebizonyította, hogy nem szabad lebecsülni, a Debrecen összesítésben ugyanis csak egy góllal tudta felülmúlni a dunántúli gárdát a sorozat oda-visszavágós nyolcaddöntőjében. Az ajkai klub egyébként nagyon szimpatikus a számomra, mióta felkerültek az NB III.-ból a másodosztályba, folyamatosan építkeznek, láttam több mérkőzésüket, nagyon jó benyomást tettek rám, fegyelmezett és sokat futó együttes. Alaposan feltérképeztük őket, és igyekszünk eredményesek lenni a szerdai találkozón. Természetesen az a célunk, hogy jól teljesítsünk, mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a mérkőzést és továbbjussunk a következő fordulóba.

A tréner várhatóan azoknak a játékosoknak is bizonyítási lehetőséget ad, akik eddig kevesebbet szerepeltek, ráadásul gondolnia kell vasárnapra, amikor bajnoki összecsapáson a Ferencvárosi TC együttesét fogadják.


Labdarúgás: a két út

FC Ajka

Ikarus-Maroshegy – FC Ajka 0–5

Ceglédi VSE – FC Ajka 0–1

Mezőkövesd Zsóry FC

Mándok VSE – Mezőkövesd Zsóry FC 1–8

Gyöngyösi AK-Mátra Beton – Mezőkövesd Zsóry FC 1–4


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható együttese: Rjabenko – Eperjesi, Pillár, Meskhi, Vajda S. – Karnitski – Besirovic, Berecz, Martic – Vojtus, Nagy D.

(A borítóképen: A fürdővárosiaknak venniük kell az akadályt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!