Mezőkövesd Zsóry FC

2021.02.11. 09:30

Ahogy várták, nehéz volt

Az ajkaiak szereztek vezetést, de a vendégek fordítottak és továbbjutottak.

HG

20210210 Ajka sportpálya. Foci Magyar Kupa: FC Ajka (fehér) -MezőkövesdPesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Forrás: Pesthy Márton

Fotó: Pesthy Márton

Az NB II.-es hazaiak Kemény csatára késztették NB I.-es ellenfelüket a labdarúgó Magyar Kupában, ám a bravúr elmaradt, a Mezőkövesd Zsóry FC jutott tovább.

Hét változtatás

A legjobb 16 közé jutás volt a tét a hazaiak és az élvonal egyik legjobb formájában lévő borsodiak összecsapásán. A vendégek legutóbbi hét mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, tehát remek passz­ban várták a találkozót. A Veszprém megyeiek mögött két bajnoki áll ebben az esztendőben, Kis Károly legénysége nyert Békéscsabán, majd a múlt hét vasárnap döntetlent játszott hazai pályán a Csákvárral. Mindkét szakvezető sokat változtatott legutóbbi kezdőcsapatán, a hazaiak kilenc, a vendégek hét új emberrel álltak fel. A hét eleji nagy mennyiségű csapadék miatt mély talajon voltak kénytelenek játszani a felek. Nem volt könnyű a földön járatni a labdát, pláne pontos és gyors támadásokat vezetni. Nem is akadt sok esemény a meccs elején: a sárga-kék alakulat fokozatosan átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, de az ajkai védelem jól zárt, kisebb lehetőség sem alakult ki.

Pillár egyenlített

A 17. percben Rétyi hibázott, amikor utolsó emberként nem szabadított fel, Eperjesi vette el tőle a játékszert, majd lőtt, Horváth Tamásnak kellett védenie kapuja rövid oldala előtt. A folytatásban legfeljebb egy-két beívelés, szabadrúgás okozott izgalmat, ebből az Ajkának is volt, de egyik hálóőr sem kapott nagyobb feladatot. A 32. percben nehezen szabadítottak fel a hazai védők, végül Egerszegi lövését blokkolni tudták, a szöglet után Vutov lőtt 16 méterről, a labda megpattant és nem sokkal ment a kapu mellé. A 36. percben vezetést szerzett az FC Ajka: Zsolnai cselezett a bal oldalon, beadása kipattant, épp Szűcs Kristóf elé, aki 20 méterről, futtából nagyon szépen lőtte ki a bal alsót, 0–1. Gyorsan jött az egyenlítés, ugyanis a 39. percben Vutov végzett el egy szabadrúgást a jobb oldalról, a középen érkező Pillár Róbert pedig 10 méterről a kapuba fejelt, 1–1. A félidő Besirovic-lövéssel és egy Horváth Tamás-védéssel fejeződött be. A vendégek három, a hazaiak két helyen változtattak a szünetben. A Mezőkövesd úgy jött ki az öltözőből, hogy lehetőleg minél előbb eldönti a továbbjutás sorsát, Pintér Attila alakulata a korábbinál nagyobb nyomást gyakorolt ellenfelére. Az 58. percben Karnitski próbálkozása ment nem sokkal kapu fölé. Ezen kívül nem volt számottevő helyzete a Kövesdnek, jól tartotta magát az Ajka, igaz, a támadásokra már nem igazán maradt ereje az NB II.-es gárdának.

Martic eldöntötte

A 77. percben szöglet után vezetést szerzett a Mezőkövesd, Vajda adott be, a megcsúsztatott labda a hosszú oldalon egyedül érkező Martichoz került, aki közelről a hálóba továbbított, 1–2. Az Ajka nem tudott már ritmust váltani, a Mezőkövesd megtartotta előnyét és továbbjutott a szakadó esőben véget ért találkozón.


FC Ajka – Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (1–1)

Ajka, zárt kapuk mögött. V.: Németh (Tóth II. V., Horváth Z.).

FC Ajka: Horváth T. – Szűcs, Görgényi, Tar, Csemer (Présinger, 56.) – Stoiacovici, Tóth G. (Kenderes, 46.) – Irimiás (Kovács N., 46.), Zsolnai (Soltész, 63.), Rétyi (Nagy K., 79.) – Tóth B. Edző: Kis Károly.

Mezőkövesd Zsóry FC: Ryabenko – Eperjesi, Pillár, Katanec, Vajda S. – Besirovic (Karnitski, 46.), Martic, Chrien, Cseri (Berecz, 46.) – Vutov (Nagy D., 46.), Vojtus (Jurina, 72.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Gólszerző: Szűcs K. (1–0) a 36., Pillár (1–1) a 39., Martic (1–2) a 77. percben.

Kis Károly: – Jól küzdöttünk, de egy kicsit bosszús vagyok, mert két rögzített helyzet után kaptunk gólt. A mérkőzés nagy részében partiban voltunk az élvonal egyik legjobb formájában lévő együttesével szemben.

Pintér Attila: – Tudtuk, hogy szervezett és jó csapat vendégei leszünk. Az alacsonyabb osztályú együttesek gyakran megmutatják, hogy képesek a bravúrra, szerencsére az Ajka, amely szimpatikus ellenfél volt, most nem tudott meglepetést okozni.

(A borítóképen: A hazaiak kapusa tisztáz Vojtus elől)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!