DVTK

2021.01.15. 09:30

Újabb két horvát játékost jelentett be a DVTK

Két védő érkezett a diósgyőri labdarúgócsapathoz, a jobbra Grgic, középre pedig Soldo.

Berecz Csaba

Forrás: dvtk.eu

Amiről csütörtökön írtunk, az valósággá vált: a Diósgyőri VTK NB I.-es labdarúgócsapata bejelentette Alen Grgic leigazolását. A jobb oldali horvát védő, hazájából, az NK Osijek gárdájától érkezett Diósgyőrbe, az idény végéig kölcsönbe. A 26 éves labdarúgó korábban az eszéki csapatban együtt futballozott két olyan honfitársával – a kapus Marko Malenicával, és a belső védő Goran Miloviccsal –, akiknek a megszerzését az elmúlt napokban jelentette be a vasgyári klub.

Nemcsak Grgic, hanem egy másik horvát védő szerződtetésére is sort került csütörtökön a DVTK-nál. A 22 éves belső védőt, Vinko Soldót szintén kölcsönbe kapta meg a DVTK, az évad végéig, a horvát Dinamo Zagreb együttesétől.

Fotó: dvtk.eu

A 184 centi magas játékos hazája korosztályos válogatottjainak rendre a tagja volt, az őszt, a horvát élvonalbeli Slaven Belupo Koprivnica gárdájánál töltötte, és ennek során 14 meccsen lépett pályára, és 1 gólt szerzett. Soldo finn bajnoknak (2019, KuPS), valamint horvát bajnoknak és kupagyőztesnek (2015/2016, Dinamo Zagreb) vallhatja magát.

Hat új

Ez egyben azt is jelenti, hogy Grgic az ötödik, Soldo pedig a hatodik téli érkező, ugyanis az elmúlt bő egy hétben a már említett Malenica és Milovic mellett, az észt bal oldali védő Artur Pikk, és a horvát védekező középpályás, Diego Zivulic megszerzését is közzétették a piros-fehérek. És nem mellékesen edzőt is váltottak, a horvát Zoran Zekic irányításával készül a csapat a jövő hét szerdai, Ferencvárosi TC elleni, idegenbeli bajnoki rajtra.

Az Észak információja szerint a csütörtöki bejelentésekkel nem ért véget az erősítés, bal oldali középpályásként nagy esély van a bosnyák, magyar kettőt állampolgár, a 29 esztendős Asmir Suljic megszerzésére, aki jelenleg az izraeli Petah Tikva játékosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!