DVTK Jegesmedvék

2021.01.09. 11:00

Továbbra sem megy a játék

A 29. forduló meccsét játszották, és vesztettek péntek este a Jegesmacik.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A Tipos Extraliga keretében pénteken estére verhető ellenfél, az alsóházi Trencsén érkezett Miskolcra. A hazaiak huszonegyen készülődtek, de az izgalmat az okozta, hogy nem volt áram, a csapatok félsötétben melegítettek. Megtudtuk, hogy a várakozási idő a kezdéshez (18.30) képest plusz 40 perc, vagyis 19.10-kor kezdeni kellett. A fények, ez maga a csoda, 18.41-kor visszajöttek, így a találkozó 20 perc késéssel kezdődött.

Fonákkal az üresbe

A 2. percben Valach kiugrott, többméteres előnnyel vezette a korongot a kapura, aztán amikor Adorjánhoz ért, jobbra cselezett, a portást el is fektette, de nem tudta átemelni rajta a játékszert. Bezúch kiállítása simán lecsorgott, sőt miután visszatért, gólt szerezhetett volna, mert Adorjánra törhetett, viszont képtelennek mutatkozott arra, hogy becsapja. Szirányi büntetése szintén gond nélkül elmúlt. A 11. percben Rokaly lapos bombáját Lacouvee az ütőjével tolta jobbra, aztán Szirányi már másodszor szabálytalankodott, ezúttal bottal akasztott, ezért gyorsan újabb kényszerpihenőre ment. A 26. percben váratlanul vezetést szerzett a Dukla gárdája, ekkor J. Svec fonákkal helyezett az üres kapuba, előtte ugyanis Adorján már a védőkkel együtt elment jobbra (0–1). Több kétperces után a vendégek hadilábon álltak a felszabadítással, végül megúszták bajaikat.

Teljes összeomlás

A 22. percben Anderson száguldott, a korong pont elé került, az egyenlítés azonban elmaradt. A másik oldalon Sádecky találta magát szemben Adorjánnal, és a portás győzött. Aztán jött a második trencséni gól, ezt a 23. percben Sádecky Közelről vágta be (0–2). A 28. percben Kiss D. a semleges harmadban labdarúgó módjára a korongba rúgott. Ezután Lacouvee késleltette a játékot, ezért leparancsolták, az az idő persze elmúlt, amikor ebből a Jegesmacik tőkét kovácsolnak. A 32. percben Kettunen gáncsolt, a korongot felvivő Rauhauser és Anderson viszont nagy igyekezetében összeütközött, majd jött a váratlan, mínusz létszámban elért szlovák gól.

Miután a HK gárdája korongot szerzett, hárman vágtattak előre, és úgy alakították akciójukat, hogy a korong végül Rehus elé kerüljön, a védő pedig szemből, pár méterről nem kegyelmezett (0–3). A 36. percben Flick és Rajnoha egymásnak esett, 2 plusz 2 percért, majd négy a négy ellen következett az újabb trencséni gól (0–4), ezt Ackered középtávolról jegyezte. A 40. percben ­Valach szemből még egy találatot bevitt (0–5), és ez már csúnya volt.

Már mindegy volt

Amikor úgy tűnt, hogy mindegy, előbb Osterberg (1–5), majd pillanatokkal később Magosi emberhátrányban volt eredményes (2–5), de amikor valaki elkezdett reménykedni, Valach beverte a következőt (2–6). Ami ezután történt, annak már nem volt jelentősége a pontok elosztása szempontjából, a piros-fehérek „szívóskodtak”, és Flick még eljutott a szépítésig (3–6), a pontot az i-re pedig 59,44-nél Raddick tette fel (3–7).

Folytatás vasárnap 16 órától: HK Nitra – DVTK Jegesmedvék.


DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Trencin 3–7 (0–1, 0–4, 3–2)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Korba, Snásel (Bogdan, Soltés).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Rauhauser, Rokaly, Vas (1), Osterberg 1 – Szirányi B., Kiss D., Egle, Flick 1, Anderson (1) – Murphy, Láda B., Csányi, Galanisz, Magosi 1 – Vojtkón (1), Miskolczi (1), Lővei, Révész – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HK Dukla Trencin: Lacouvee – Ackered 1 (1), Lemcke, M. Hecl (2), Paukovcek (2), Bezúch (1) – E. Svec, Rehus 1, Kukuca (1), Kettunen, Chromiak – Rajnoha, Ilencik, Valach 2, Reddick 1 (2), Berisha – Urban, Sádecky 1 (1), J. Svec 1 (1) Krajc – Valent (kapus). Vezetőedző: Ján Pardavy.

Kiállítások: 14 perc, ill. 18 perc.

(A borítóképen: Egál létszámban a felek – pénteken a Trencsén (sárgában) sokkal jobb volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!