műkorcsolyakupa

2021.01.26. 16:30

Ragyogtak a korisok

Nemcsak verseny a műkorcsolyakupa, hanem szereplés is: frizurával és csillogó kűrruhában.

Fotó: Bujdos Tibor

Hétvégén rendezték meg a 15. DVTK Kelet-Magyarország Kupát Miskolcon. A 11 kategóriában összesen 152 versenyző mérte össze tudását. A versenyzők Győrből, Székesfehérvárról, Budapestről, Debrecenből és Jászberényből is érkeztek.

A DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportegyesület műkorcsolyázói közül 23-an versenyeztek. Kis pályán és nagy pályán is megmutatták tudásukat az egyesület tagjai. Szarka Ivett, az egyesület műkorcsolya szakosztályának technikai vezetője úgy fogalmazott: jó hangulatban telt a verseny, és az egyesület tagjai is eredményesen szerepeltek. Ugyan jubileumi volt a verseny a 15. alkalom kapcsán, de a járványhelyzet miatt sokkal fontosabb volt, hogy egyáltalán meg tudták rendezni a hagyományosan ősszel esedékes kupát.

A sportolók felkészülését is befolyásolta a járványhelyzet. Nem lehetett ugyanis pontosan időzíteni a megmérettetés időpontját. A kétnapos versenyen szombaton délelőtt a kispályás versenyt rendezték meg, ahol az óvodások és a kisiskolások mutatták be, hogy mit tudnak a jégen. Szombaton délután és vasárnap pedig már nagypályásra váltottak. A gyakorlottabb „korcsolyásoknak” sem minden esetben hozott aranyérmet a heteken át befektetett munka, mert volt, aki egy lépéssorozatot vagy egy ugrást vétett el. Az is befolyásolhatta a versenyzők fizikai erőnlétét, hogy a megelőző hétvégén Budapesten a Sebestyén Kupán is versenyeztek.

Kis hercegnők a jégen

A hazai pálya azonban minden bizonnyal kényelmesebb. A versenyzők számára mindenképpen: egységesen készültek a hajfonatok az öltözőben a kűrök bemutatása előtt.

– Egy-egy verseny nemcsak a technikai tudás bemutatásáról szól, hanem a szereplésről is. Ilyenkor csillogó kűrruhában, csinos frizurával készülve kis hercegnők lépnek a jégre – tette hozzá Szarka Ivett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!