DVTK röplabda

2021.01.07. 15:00

Létszámban elmozdultak, a tabellán is el kellene majd

Görög feladót szerződtetett a diósgyőri extraligás női röplabdacsapat.

Berecz Csaba

Eleni Kountoura, görög röplabdázó, a DVTK nõi extraligás csapatának új játékosa

Fotó: Bujdos Tibor

A Diósgyőri VTK élvonalbeli női röplabdaegyütteséhez még hétfőn csatlakozott egy új játékos, Eleni Kountoura személyében. A görög feladó miután átesett az orvosi vizsgálatokon aláírta a szezon végéig érvényes szerződését a piros-fehérekhez, így immár teljes jogú kerettagnak számít.

– A 29 éves, 191 centi magas feladó az eddigi edzéseken igazolta a jó hírét – mondta Toma Sándor, a DVTK szakmai igazgatója. – Nem teljesen ismeretlen számára a magyar bajnokság, hiszen a 2016/17-es évadban már játszott itt, a Vasas csapatában, amikor a bajnokságban és a Magyar Kupában is ezüstérmeket szerzett. Mielőtt tárgyalásba kezdtünk vele, beszéltem korábbi itteni edzőjével, Jókay Zoltánnal, aki tulajdonképpen csak jókat mondott róla. Kountoura jó erőállapotban érkezett Miskolcra, a görög AEK Athen csapatától. Az ottani bajnokság a koronavírus miatt kurtán, furcsán ért véget, az ősszel csak néhány meccset tudtak lejátszani, de végig edzésben voltak a csapatok.

Három, négy

A diósgyőri röplabdázók kerete tegnap teljessé vált, ugyanis az év végi ünnepekre hazautazott két amerikai játékos, Beddingfield és Horton is visszatért, így velük együtt összesen három légiósa van a csapatnak.

– Lehet, hogy hamarosan négy is lesz, ugyanis ezen a héten még egy játékos érkezését várjuk, egy szélső ütővel, nyitásfogadóval bővülhet a keret – tudtuk meg Toma Sándorról, aki ettől bővebbet egyelőre nem kívánt erről mondani.

A csapat a múlt szombaton a konditeremben nyitotta az évet, vasárnap is tartott a lányoknak foglalkozást Toma Sándor, hétfőtől viszont már sportcsarnokban végeznek labdás edzéseket. A piros-fehérek a tavalyi évi utolsó meccsüket, a Magyar Kupában december 16-án játszották, és a Swietelsky-Békéscsabai RSE elleni 3:0-s vereséggel fejeződött be számukra ez a sorozat, a negyeddöntő visszavágójával. A bajnokságban, az alapszakaszból még négy mérkőzése van hátra az eddig még nyeretlen DVTK-nak, és ezek közül egynek az időpontja még nem ismert. Az Újpesti TE elleni elhalasztott hazai meccsre (amelyet a fővárosi csapatnál történ koronavírusos megbetegedések miatt nem rendeztek meg tavaly) valószínűleg február első napjaiban kerül majd sor, mert a piros-fehérek úgy készülnek, hogy az év első bajnokiját január 23-án, a balatonfüredi Szent Benedek RA gárdája ellen játsszák, és ebben a hónapban már csak az MTK Budapest elleni idegenbeli mérkőzésen kell pályára lépniük.


Az alapszakasz bajnokijai

Január 23. (szombat) 19.00: Diósgyőri VTK – Szent Benedek RA

Január 30. (szombat) 17.00: MTK Budapest – Diósgyőri VTK

Február 11. (csütörtök) 18.00: Fatum Nyíregyháza – Diósgyőri VTK

Időpont nélkül: Diósgyőri VTK – Újpesti TE


A női Extraliga állása

1. Swietelsky-Békéscsabai RSE 12 7 2 2 – 1 – 34:9 31

2. Fatum Nyíregyháza 11 5 5 – – 1 – 31:8 30

3. 1. MCM-Diamant Kaposvár 11 4 3 – 1 2 1 25:15 22

4. Vasas Óbuda 10 4 2 – 1 2 1 22:14 19

5. Újpesti TE 8 2 1 – – 2 3 11:16 9

6. MTK Budapest 11 1 1 – – 4 5 10:28 6

7. Szent Benedek RA 9 – 2 – – 2 5 8:23 6

8. Diósgyőri VTK 10 – – – – 2 8 2:30 0

(A borítóképen: Eleni Kountoura edzés közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!