Sportösszefoglaló

2021.01.18. 17:00

Futsal, asztalitenisz, kosárlabda

Nem csak a vízilabdában és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Fotó: Bujdos Tibor

Férfi asztalitenisz Extraliga, 10. forduló

Félegyházi ASI – Diósgyőri VTK 3–4

Győztek: Kővári (2), Bari (1), valamint a Bari–Terék páros.


Férfi röplabda NB I. Liga, 4. forduló

MEAFC-Miskolc – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (–21, –11, –23)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Varjasi, Varga.

MEAFC-Miskolc: Pallós, Kovács Z., Kozsla, Surányi, Orosz, Berkes. Csere: Szántai (liberó), Barócsi, Busák, Kiss P., Kapusi. Vezetőedző: Bagó László.

Bagó László: – Mentálisan elfáradt a társaság, hibát hibára halmoztunk, így nem is lehetett jobb eredményt elérni. Az első számú feladónk ugyan most nem tudott velünk lenni, de ezzel együtt is többet vártam volna a csapattól.


Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 16. forduló

Nagykőrösi Sólymok KE – MEAFC-Miskolc 93–77 (25–22, 28–17, 20–20, 20–18)

Kiskunfélegyháza, zárt ajtók mögött. V.: Nyilas, Borgula, Drenyovszki.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (13/3), Kozák B. (4), Orliczki (13/9), Tóth B. (10/6), Lippai (11). Csere: Tóth V. (16/6), Homoki (6), Érsek (-), Béres (4). Edző: Szollár Gergely.

Szollár Gergely: – A Nagykőrös nagyon jól felkészült belőlünk, a játék szinte minden elemében felülmúltak minket. Ellenfelünk 47 lepattanót szedett, szemben a mi 35-ünkkel, ráadásul 18 második esélyből szerzett találatuk is volt. Sajnos, a 42 százalékos mezőnydobó százalékunk nem győzelemkompatibilis. A palánk alatt több erőre van szükség, ezen kell dolgozni a jövőben.


Női kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 13. forduló

Szombathelyi Egyetem – Aluinvent-DVTK U23 74–75 (24–18, 13–15, 19–23, 18–19)

Szombathely, zárt ajtók mögött. V.: Rokob, Tóth B.

Aluinvent-DVTK U23: Kárpáti (8/3), Márkusz (11), Oláh F. (23), Bacsó (11), Vég-Dudás (11). Csere: Suhajda (6), Tóth B. (3/3), Hajdu (2). Edző: Tóth Viktor.

Tóth Viktor: – Egy rutinos, jó csapat ellen játszottunk. Nagyon kemény, nehéz mérkőzés volt, fizikális előnyünket ellenfelünk rutinnal, gyorsabb gondolkodással kompenzálta. Tipikus egylabdás meccsen, mi voltunk a szerencsésebbek, de nagyon nagyot küzdöttek a lányok, hogy eljuthassunk az utolsó labdáig. Gratulálok a Szombathelynek, jól játszottak, és pláne gratulálok a csapatomnak, ahhoz, hogy óriási küzdelemben szerezték meg a győzelmet, az eddig veretlen csapat ellen, otthonában.


A labdarúgó NB I. ,,tavaszi” nyitányára készülő két megyei csapat egymás ellen játszott Diósgyőrben, szombaton délután. A Diósgyőri VTK a Ferencvárosi TC elleni, a 2. fordulóból szerdán 20.00-ra elhalasztott, idegenbeli bajnoki előtti főpróbáját tartotta. A Mezőkövesd Zsóry FC-nek, pedig a szombaton 14.30-kor a Kisvárda MG otthonában sorra kerülő éles meccse előtt, ez volt az utolsó gyakorlási lehetősége.

A mérkőzésről bő terjedelemben szerettünk volna beszámolni, de amellett, hogy élő képes, online közvetítés sem volt a meccsről, mert közösen így döntöttek erről a klubok illetékesei (a hírek szerint a kövesdi vezetőedző kezdeményezésére), a rendező klub a sajtó munkatársait sem engedte be a diósgyőri stadionba, így lapunk munkatársa nem lehetett jelen a szupertitkos eseményen.

A két érintett klub beszámolója és a DVTK által készített gólösszefoglaló szerint egygólos hazai győzelem született. A találkozó után megjelent videófelvétel szerint a hazai szakvezető nem volt elragadtatva a látottaktól, Zoran Zekic úgy nyilatkozott, hogy az első félidőben nagyon gyengén játszott a csapata. A vendégek szakvezetője, Pintér Attila nem tartotta fontosnak, hogy bármit is mondjon a meccs után, a saját klubjának honlapján egy betűnyi értékelés sem jelent meg.

A DVTK 38 fős keretéből szombaton 22 játékos kapott lehetőséget, a 8 új labdarúgó mindegyike szóhoz jutott (a hat horvát, Malenica, Grgic, Milovic, Soldo, Zivulic, Marin, az észt Pikk és a bosnyák-magyar Suljic). A DVTK-ban Memolla, Orosz D., Danilovic és Polgár sérülés, betegség miatt nem volt bevethető, Bukrán, Cortés, Farkas M., Kalandadze, Kispál, Makrai, Omarashvili, Szűcs K., Vági és Zsiga pedig nem volt keretben.

Az MZSFC 34 fős keretéből 23 labdarúgó szerepelt a bajnoki főpróbán, köztük a 3 új szerzemény is (a szlovák Chiren, az orosz-grúz Kavtaradze és osztrák Maric). Különböző okok miatt Ryabenko, Fedinisinec, Pillár, Guzmics, Lakvekhekliani, Tóth D., Barczi, Tóth M., Serderov, Boryachuk és Takács T. nem lépett pályára a Diósgyőri stadionban.

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 3–2 (0–2)

Diósgyőr, zárt kapuk mögött. V.: Szilágyi S. (Kövér T., Kovács Z.).

Diósgyőri VTK 1. félidő: Antal B. – Grgic, Milovic, Soldo, Pikk – Márkvárt, Zivulic – Hasani, Rui Pedro, Grozav – Drazic. Diósgyőri VTK 2. félidő: Malenica – Shestakov, Karan, Hegedűs J., Marin – Max, Iszlai – Korbély (Molnár G. 72.), Grozav, Suljic – Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekic.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (Aleksic, 67.) – Eperjesi (Farkas D., 67.), Nesterov (Szeles, 46.), Katanec (Margvelashvili, 67.), Vadnai (Vajda, 59.) – Berecz (Karnitski, 62.), Martic (Meskhi, 59.), Cseri (Nagy D., 54.) – Vutov (Chrien, 54.), Jurina (Kavtaradze, 54.), Besirovic (Bencze, 67., Jagodics, 89.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Kiállítva: Szeles a 84. percben.

Gólszerző: Jurina (0–1) az 5., Jurina (0–2) a 15., Ivanovski, 11-esből (1–2) a 84., Molnár G. (2–2) a 87., Grozav, 11-esből (3–2) a 90. percben.


Női futsal NB II. Keleti csoport, 8. forduló

Miskolci Vénusz – SK Tóalmás 3–4 (2–2)

Miskolci Vénusz: Putnoky – Gyarmathy, Visnyánszki, Varga N., Kovács A. Csere: Vámos, Zékány, Végh, Lamos, Szunyogh, Varga E. Edző: Volodimir Kolok.

A Miskolci Vénusz gólszerzői: Kovács A. (2), Végh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!