Vegyész RC

2020.12.13. 08:00

Úgy néz ki, hogy már játszanak

Vasárnap 17.30-tól a Debreceni EAC a Vegyész RC vendége a Don Bosco Sportközpontban.

Molnár István

20201017 Kazincbarcika fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE röplabda mérkőzés a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő 2. mérkőzése Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban. képen: ÁRVA MILÁN #15

Forrás: ÉM

Amennyiben nem szólt volna közbe a koronavírus, akkor egy hétközi, csütörtök esti, Pénzügyőr elleni rangadón lenne éppen túl a Vegyész RC Kazincbarcika extraligás férfi röplabdacsapata. Azonban erre a meccsre végül nem került sor, ugyanis a fővárosiaknál az egyik játékos pozitív vírustesztet produkált, s emiatt szerda délután le kellett mondaniuk a Barcikára való utazásról.

Kérdezték, viccel-e

– A szabályok, előírások szerint szóltak, 24 órával a tervezett kezdés előtt, hogy ez történt náluk – nyilatkozta Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Természetesen szerettünk volna játszani, készültünk, készültek a játékosok, de ezzel a helyzettel nem tudunk mit kezdeni. Tesztelni kell, minden héten, ez elő van írva, és ha valami gubanc adódik, akkor azt jelezni kell az érintettek felé. Erről, hogy előállt egy ilyen szituáció, nem a Pénzügyőr tehet, gyakorlatilag bármelyik csapat nevét be lehetne a helyükre helyettesíteni. Elárulom, a srácok, miután elmondtam, hogy nem lesz mérkőzés, azt kérdezték először, hogy viccelek-e, de azt válaszoltam, hogy sajnos ez a valóság.

Nem egyszerű feladat

Feltettük azon kérdést is a trénernek, hogy szakmailag mennyire egyszerű a játékosokat kezelni, hogy készülnek egy találkozóra, aztán egyik pillanatról a másikra kiderül, hogy nem lesz...

– Való igaz, hogy ez a legnehezebb rész – tette hozzá Toronyai Miklós. – Egy profi sportolónak megvan a ritmusa, hogy mikor edz, kondizik, labdázik, és aztán jön a meccs. De a meccs, meccsek nem jönnek hetek óta, és azt a bizonyos motivációs szintet azért így nem egyszerű fenntartani, még akkor sem, ha ezek a sportolók a röplabdával kelnek és fekszenek. Ugyanakkor mindenki tisztában van azzal, hogy most nem normál napokat élünk, bármi, bármikor átírhatja a terveket. Egy ilyen helyzet egy olyan edzőt is próbára tesz, aki 10-20 éve benne van a szakmában, nem egy kevésbé tapasztaltat, mint amilyen magam is vagyok, vagyunk Szabó Dáviddal. Tényleg jó lett volna megvívni ezt a rangadót, pikáns ütközet lett volna, de majd máskor.

Szettet raboltak

Úgy tudjuk, hogy a soros rivális Debreceni EAC-nál koronavírus-szempontból mindenki negatív, így a két csapat nyugodtan találkozhat vasárnap 17.30-tól Barcikán és remélhetőleg december 19-én Debrecenben.

– Jelen állás szerint nincs akadálya ennek a mérkőzésnek, mi is negatívak vagyunk – mondta Toronyai Miklós pénteken. –Nem jött volna jól, ha ezen két találkozót is el kell halasztani, mert akkor október 11-től nem lett volna bajnokink ebben

az évben... A DEAC a hat, eddig lejátszott mérkőzésén még nem szerzett pontot, viszont december 5-én egy szettet elvettek a Pénzügyőrtől. Ugyanúgy foglalkoztunk velük most, mint bárki mással, s srácok megkapták a velük kapcsolatos információkat. Megvan, hogy mit akarunk játszani, remélem, ezt meg is valósítjuk.


Kérdéses hazamenetel

Hogy az adott helyzetben miként lesz a karácsonyi szünet a játékosok számára, arról az alábbiakat nyilatkozta Toronyai Miklós.

– Mineiro Görögországban lakik a feleségével, ő december 23-án odautazik, és január 4-én érkezik vissza. Már beszélt az ottani helyi együttessel, és minden bizonnyal be fog szállni a labdás edzésekbe, amellett, hogy a megkapott kondiprogramot elvégzi. A lengyel Ciupa hazamenetele egyelőre bizonytalan, az adott napon fog eldőlni, az ottani szabályok függvényében. Természetesen szeretne a szeretteivel lenni, otthon feltöltődni, de ha két hét karanténba kell esetleg vonulnia, akkor nem biztos, hogy elmegy. Másik két légiósunk, Carlos Páez, és Ivan Mihalj itt, Kazincbarcikán ünnepel, családja körében, ugyanis ők itt vannak.

(A borítóképen: Vasárnap pályára lépnek a barcikaiak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!