NB II

2020.12.18. 08:30

Pacsi az edző Barcikán

A DVTK-tól nemrég távozott segítő az NB II.-es észak-borsodi csapatnál folytatja pályafutását.

Molnár István

Budapest 20170923 Labdarúgás 2017 Ősz NBI NB1 OTP Bank Liga Vasas Haladás Szombathely Pacsi Bálint Fotó: Dömötör Csaba Nemzeti Sport

Forrás: ÉM

Fotó: Dömötör Csaba

Huszonegy fordulót követően a 17., még bennmaradó helyen áll a KolorCity-Kazincbarcika SC együttese a labdarúgó NB II. tabelláján. A kék-sárgák mindössze hat találkozót tudtak megnyerni az őszi szezonban, négy alkalommal végeztek döntetlenre, és tizenegy alkalommal vesztesen hagyták el a pályát (22 pont), így nem is csoda, hogy a klubvezetés nem elégedett ezen teljesítménnyel.

A negyedik mester

A KBSC-nél még Boér Gábor kezdte el a nyári munkát a csapattal mint vezetőedző, azonban a szakembert pár héttel később megkereste az NB I.-es Zalaegerszeg, így a barcikaiak nem tehettek mást, mint elengedték új trénerüket a dunántúli klubhoz. Az edzőkeresés alatt Koszta Péter sportigazgató ugrott be, és vezette a munkát, egészen addig, amíg ki nem nevezték Vitelki Zoltánt a kispadra. December 1-jén azonban szerződést bontottak a felek, érdekesség, hogy az ezt megelőző két összecsapáson nem is az egykori DVTK-ikon ült a kispadon betegsége miatt, hanem Kriston István pályaedző. A klubvezetés utóbbit bízta meg azzal, hogy a szünetig még hátralévő két összecsapást levezényelje: a Vasastól 2–1-re kikapott a KBSC, ugyanakkor az Ajkát 1–0-ra verte, így sikerrel zárta a félévet. Kriston István azonban nem maradt, és december 16-án Pacsi Bálintot nevezték ki a kazincbarcikaiak vezetőedzőjének, 2,5 szezonra. Koszta Péter lapunknak elmondta: örül annak, hogy Pacsi Bálint elfogadta a felkérést, elsősorban olyan szakemberben gondolkodtak, aki illik a klub filozófiájához,és a felnőttek mellett segíthet az utánpótlás fejlesztésében is.

Személyesen őt

– Ahogyan megtörtént a váltás Diósgyőrben, és úgymond felszabadultam, megkerestek a barcikai vezetők – mondta az Észak-Magyarországnak Pacsi Bálint. – Hogy pihenhettem is volna most? Lehet, de én szerettem volna dolgozni. Edzősködtem az Egyesült Államokban, Kaliforniában két évet, ahol azt tanultam, hogy ha jön a lehetőség, akkor azt meg kell ragadni. Azt éreztem, hogy a KBSC-nél nemcsak egy edzőt szeretnének, hanem személyesen engem. Az elképzelések pedig találkoztak.

A csapat frissen kinevezett vezetőedzője hozzátette: három napja csak barcikai mérkőzéseket néz felvételről, valamint mellette egyéni videókat. A múltról nem akart véleményt mondani, mert meglátása szerint „a jelenben élünk, és azon tudunk dolgozni, ami a jövőben lesz...” – fogalmazott.

Az 1974-es, ajkai születésű szakembert arról is kérdeztük, hogyan látja a jelenlegi NB II.-t.

– Nagyon erősnek – válaszolta. – Nem egy, nem kettő olyan, nagy hagyományokkal rendelkező klub van a másodosztályban, amelyek sok szezont lehúztak korábban az NB I.-ben, és ott is értek el jelentős sikereket, voltak bajnokok és kupagyőztesek is. A létszámból kiindulva pedig következik, hogy rengeteg a mérkőzés.

A szezon végén

Arról, hogy milyen jellegű módosítások lehetnek a keretben, az alábbiakat nyilatkozta Pacsi Bálint.

– A vezetőkkel átbeszéltük, hogy mely posztokon kell megerősíteni a csapatot, és a sportigazgatónk ezen dolgozik gőzerővel. Ősszel volt két súlyos sérültje a csapatnak, Heil és Krausz, ők március környékén térhetnek vissza, így előreláthatólag a tavaszi szezon végén számolhatok velük.

Amint azt megtudtuk, Pacsi Bálint stábbal érkezik Barcikára, azonban mivel a végső megegyezések most történnek, a munkatársait egyelőre nem szerette volna elárulni. A téli felkészülés január 2-án, szombaton kezdődik Kazincbarcikán, és január 9-én már edzőmérkőzést játszik a csapat Nyíregyházán, 13-án pedig itthon a Kisvárdával. A 2021-es esztendő első tétre menő összecsapása a január 31-i, Kaposvár elleni bajnoki lesz.

(A borítóképen: Pályaedzőség után vezetőedző lett Pacsi Bálint)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!