Mezőkövesd Zsóry FC

2020.12.21. 13:00

Negyedik sikerét aratta a Kövesd

Idei utolsó mérkőzését vasárnap délután hazai környezetben játszotta a fürdővárosiak focicsapata.

Kolodzey Tamás

Budapest 20201220 Labdarugas NBI FTC Mezokovesd-Puskas Akademia Foto Nemzeti Sport çrvai K‡roly

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Árvai Károly

A 16. fordulóra ígéretes helyzetbe hozta magát a Mezőkövesd Zsóry FC, amely legutóbbi két mérkőzését megnyerve 6 pontot kaszált, ennek jegyében pedig nagyon fogadkoztak, tudták, hogy újabb sikerükkel már a középmezőnybe kormányozhatják magukat. Pintér Attila, a hazaiak mestere csak egy helyen változtatott a Budafok elleni kezdőcsapatán: a fővárosban Serderov megsérült helyére Vutovot állította, bár sokan arra fogadtak, hogy a „csodagólt” szerzett Jurina lesz a befutó. A hadrend sem változott: 1–4–1–3–2, ez bevált, 9 pontot hozott a sárga-kékek konyhájára.

Váratlan kiállítás

A tapogatózás után lélekta­nilag a létező legjobbkor jött a hazaiak vezető gólja, amely mintaszerű akció végén született. Ez megnyugtatta a sárga-kékeket, akik tudatosan visszahúzódtak, hogy teret nyerjenek a kontrákhoz. A vendégek nem estek kétségbe, jól adogattak, de a kapura nem jelentettek veszélyt. Besirovic kiállítása váratlanul jött, és talán elég lett volna a sárga is. Innentől kezdve megváltozott a „műsor”, hiszen majd’ nyolcvan percre fórba kerültek a vendégek. Beszorult a Mezőkövesd, Cseriék védekeztek, és abban bíztak, hogy egy-két kiugratással zavart keltenek a Puskás védelmében. Vutov maradt egyedül, Nagy D. is hátrébb húzódott a középpályára, hogy ott tartsák az egyensúlyt. A fehérek balról jobbra, majd jobbról balra járatták a labdát, de ezzel semmire nem mentek.

Jurina kapufája

A folytatásra kialakult egyenlő létszám növelte a hazaiak esélyeit a győzelem megszerzésére. Ismét a Puskás Akadémia volt aktívabb, a vendéglátó pedig, ha megszerezte a labdát, akkor sokpasszos játékkal építkezett. Jurina ugyanazt tette, mint

a Budafok ellen a fővárosban, csak most picit tévedett, és a gól helyett a kapufát nézte ki magának.

Pintér Attila gratulál Farkasnak Fotó: Nemzeti Sport

Jó volt az iram, a küzdelem is felülmúlta az átlagost. Pillárék jól romboltak és veszélyes ellentámadásokat vezettek, játékukban benne volt a második találat is. A vendégek is nyílt sisakkal futballoztak, olykor azonban tanácstalanul tették ezt. Az idő múlása kedvezett a dél-borsodiaknak, és Besirovicék tudatosan húzódtak be, bíztak védőmunkájukban. A 70. percben Plsek közvetlen közelről bólintott a jobb sarok mellé, és utána fogta a fejét.

Őrizték előnyüket

A hajrában jöttek a cserék, majd a Puskás kétségbeesett próbálkozásai az egyenlítés érdekében. Cseriék tartották a frontot, őrizték előnyüket. Ebbe belefért egy hosszas ápolás, majd a taktikus időhúzás, melynek végén a hazaiak örülhettek az újabb három pontnak. A „matyók” nagyon mélyről indultak, majd edzőváltáson estek át. Pintér Attilával vereséggel kezdtek, aztán a régi-új szakvezetővel hatból négyszer nyertek, így 20 ponttal zárták a viszontagságos szezont. A Puskás Akadémia FC gárdája ötmeccses veretlenségi sorozatát hagyta maga mögött, most nem volt meggyőző, és a szerencsével is hadilábon állt. A sárga-kékek által szerzett 20 pont nyugalmat ad a folytatásra, melynek során biztosan lesz néhány változás a gárda keretében.


Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 1–0 (1–0)

Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Pintér Cs. (Tóth II., Bornemissza – Csonka, Németh Á.).

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (5), Nesterov (6), Pillár (6), Vadnai (6) – Karnitski (1) – Besirovic (7), Berecz (6), Cseri (6) – Vutov (6), Nagy D. (5). Vezetőedző: Pintér Attila.

Puskás Akadémia FC: Tóth B. (5) – Szolnoki (5), Meissner (5), Spandler (5), Deutsch (6) – Plsek (5) – Slagveer (5), Knezevic (6), Baluta (5–2=3), Komáromi (5) – Kiss T. (5). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Csere: Spandler helyett van Nieff (5-2=3) a 46., Vutov helyett Jurina (5) az 52., Komáromi helyett Nunes (5) az 57., Deutsch helyett Weslen Junior (–) a 68., Nagy D. helyett Meskhi (–) a 73., Slagveer helyett Tamás N. (–) a 83., Besirovic helyett Eperjesi (–) a 92. percben.

Sárga lap: Farkas D. a 9., Baluta a 11., Berecz a 24., Spandler a 29., van Nieff a 74. percben.

Kiállítva: Karnitski a 16., Baluta a 45+2., van Nieff a 93. percben.

Gólszerző: Besirovic (1–0) a 8. percben.

Pintér Attila: – Ez a csapat rendkívül mély gödörből indult, így az elért négy győzelemmel maximálisan elégedett lehetek. Számomra az volt a legjelentősebb feladat, hogy megtaláljam azt a rendszert, amelyben a keret tagjai a leginkább kifejthetik tudásukat. Nagyon fontos volt, hogy az utolsó három mérkőzést zsinórban megnyertük, ezúttal egy kifejezetten jó formában lévő csapat fölé kerekedtünk. Mindent megtettünk, ami a győzelemhez szükséges volt, a siker értéke ezúttal pedig az átlagosnál is jóval nagyobb. Rövid lesz a téli szünet, január 4-én már munkához látunk.

Hornyák Zsolt: – Nyerni jöttünk Mezőkövesdre. Viszont a néhány jó helyzetünkből nem tudtunk gólt szerezni, így vereséggel zártuk az idényt. Baluta kiállítását nem tudom megmagyarázni, ilyen szituációt egy rutinos labdarúgó nem engedhet meg magának. Az őszi szezonban a harmadik helyre vártam a csapatot. A szezon nagyon nehéz volt a vírus és más nehézségek miatt is. Fiatal csapatot építettünk, januártól pedig újult erővel vágunk az erőgyűjtésnek, majd a bajnokságnak.


Percek, események

8. perc: Vutov középen kiugratta Besirovicot, aki átvette a labdát, majd 12 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába helyezett, 1–0.

16. perc: Karnitski nyújtott lábbal buktatta Balutát, Pintér Csaba pedig nyomban a piros lapot mutatta fel a hazaiak középpályásának.

45+2. perc: Baluta sípszó előtt elrúgta a labdát, megkapta második sárgáját, így a pirosat is.

90+3. perc: van Nieff kézzel feltartotta Jurinát a félpálya közelében, ezzel begyűjtötte második sárgáját, így ő lett a meccs harmadik kiállított labdarúgója.

(A borítóképen: Korai góllal nyerték meg a csatát a dél-borsodiak (kékben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!