Mezőkövesd Zsóry FC

2020.12.13. 13:00

Mindent megtesznek a sikerért

Vasárnap délután fontos hazai mérkőzés vár a fürdővárosiak labdarúgócsapatára.

Kolodzey Tamás

Forrás: mezokovesdzsory.hu

Az NB I.-es bajnokság 14. fordulója keretében vasárnap 14 óra 30 perctől játsszák a Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC találkozót, amely a sárga-kékek számára rendkívül fontos.

Pakson nyertek

A paksiak rosszul kezdték a szezont: az első négy fordulóban csak egy pontot szereztek, majd Osztermájer Gábor vezetőedzőt Bognár György váltotta a kispadon, és a folytatásban kilenc mérkőzésükből hatszor győztesen hagyták el a játékteret. A szerzett gólokat tekintve a Ferencvárosi TC-vel holtversenyben a második helyen állnak. Az alakulatok egymás elleni mérlege alapján a paksiak állnak jobban: tizenöt találkozó, hét győzelem, három döntetlen, öt vereség. Ebben a szezonban a 3. fordulóban találkoztak a felek, és Cseriék 2–1-re diadalmaskodtak Pakson. A dél-borsodiak legutóbb a Zalaegerszegi TE FC vendégei voltak, és 3–0-ra kikaptak. Védekezésben súlyos hibákat követtek el, támadásban pedig azt nyújtották, amit az elmúlt hetekben olyan sokszor, így gólképtelenek maradtak.

– A Zalaegerszeg elleni mérkőzés után rendezni kellett a sorainkat – mondta Pintér Attila, a „matyók” régi-új vezetőedzője. – Olyan gólokat kaptunk, amelyek érthetetlenek voltak számomra, hiszen felkészültünk ezekre a játékhelyzetekre, ilyen hibákat nem szabad elkövetnünk. Az a csapat, amelyik bakikat vét, nem véletlenül áll a tabella hátsó felében. Mi azonban nem szeretnénk a hátsó régióban maradni, mindent megteszünk a győzelem megszerzésének érdekében. Nagyon bízom benne, a játékosok is átérzik, hogy a Paks ellen minél eredményesebben kell szerepelnünk.

A maximumra törekszenek

A szakvezető ezután így folytatta:

– Jó formában lévő csapat érkezik hozzánk vasárnap: a paksiak nyugodtan, felszabadultan futballozhatnak, ez óriási előny lehet a számukra. Nálunk mindenkinek látnia kell, hogy azoknak, akik a pályán lesznek, százszázalékosan kell koncentrálniuk és mindent meg kell tenniük azért, hogy győztesen vonulhassunk le a mérkőzés végén. Nehéz feladat vár ránk, hiszen ellenfelünk legutóbb a hajrában szerzett gól ellenére is sima győzelmet aratott a Mol Fehérvár FC ellen. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni belőlük, és megpróbálunk eredményesek lenni. A paksiak évek óta együtt játszanak, a keretük nem nagyon változott, ráadásul több meghatározó labdarúgó érkezett hozzájuk. A Paks, azt kell mondanom, hogy nagyon jól igazolt, sajnos ez rólunk nem mondható el, nyáron távozott Zivzivadze, és nem érkezett olyan játékos, aki ezt a posztot meg tudja oldani. Természetesen nem ezzel foglalkozunk, igyekszünk a rendelkezésre álló keretből kihozni a maximumot. Ellenfelünk agresszív, nyílt futballt játszik, aminek megvannak az erősségei és gyengeségei is, utóbbiakat megpróbáljuk kihasználni.

A hazaiaknál a mérkőzésen nem számíthatunk Lakvekheliani, Guzmics és Jagodics játékára, Szeles szereplése pedig még kérdéses, a többiek azonban rendelkezésre állnak.


Labdarúgás: NB I., 14. forduló

A program

Szombat

14.45: Kisvárda Master Good – Budapest Honvéd FC

17.00: Ferencvárosi TC – Zalaegerszegi TE FC

19.30: Mol Fehérvár FC – Budafoki MTE

Vasárnap

14.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC

17.00: MTK Budapest – Diósgyőri VTK

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Szeles, Pillár, Katanec – Besirovic, Berecz, Cseri, Vadnai (Vajda S.) – Jurina (Serderov), Nagy D. (Vutov).

(A borítóképen: A mezőkövesdi Berecz Zsombor (sárgában) eddig négy gólt szerzett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!