Vegyész RC

2020.12.21. 15:30

Miként az Kazincbarcikán történt

Szombaton Debrecenben játszott bajnoki mérkőzést a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

Molnár István

Forrás: HBN

Röplabda. A férfi élvonal 7. fordulójának találkozóján a hét végén Debrecenben vívott mérkőzést a Vegyész RC Kazincbarcika alakulata. Az észak-borsodiak hat nappal korábban, december 13-án is a DEAC-cal ütköztek meg, csak akkor a Don Bosco Sportközpontban, ahol 3:0-ra nyert Toronyai Miklós legénysége.

Kicsike a végén

Az első menet 3–3–mal indult, látható volt már ekkor, hogy a hajdúságiak szeretnének jobb teljesítményt nyújtani, mint azt Barcikán tették. A DEAC alaposan rákészült a VRCK–ra (5–4), és Fazekasék meg is léptek egy kicsit (7–5). Mihalj szervái után ugyan visszajött a labda, de abból Árváék szereztek pontokat (7–8). Nyitásrontások jelezték, hogy azért még nem úgy pörög a vendéggárda, ahogyan kellene, igaz, a házigazda is hibázgatott (13–13). Mihalj mutatta meg középen, hogyan is kell érkezni egy előkészítésre, ám a nyitások továbbra sem mentek (15–15). A DEAC csinálta, amire képes, és ekkor ez

az „egyenlőre” elég volt (17–17). A huszat a VRCK érte el előbb (19–20), így időt is kért Fodor Antal. Összeállt a Vegyész mezőnyjátéka, sáncot is hozott, s 20–23-nál megint a debreceniek kértek pihenőt. Azonban ezen kis előnyt megőrizték Ciupáék (22–25).

Újra a hajrában

A második felvonásban, 2–2-t követően megugrott a vendéggárda (2–5), amelynél már Bibók is pályán volt. Toronyai Miklós – az oldalvonaltól – éppen neki mondta, hogy mit kellene csinálnia, azonban az állás „iksz” volt (8–8). A barcikai centerek mutatták magukat, illetve egy remek szervát követően következett a DEAC „ideje” (8–11). Nem hagyták magukat Bagicsék, de a Vegyész igyekezett kezében tartani az irányítást (11–13). A Barcika szívós ellenfélre akadt, amely egyenlített is (14–14). Amikor kellett, akkor Mihalj vagy Ciupa pontosan ütött, ám a végjáték 19–19-ről indult. 20–19-nél Toronyai hívta pihenni csapatát, aztán Ciupa ásza és a 20–21 Fodor edzőt sarkallta ugyanerre. A DEAC nagyon akart szépíteni (23–23), de Hubicska hibája 0:2-t eredményezett (23–25).

Nem volt visszaút

A harmadik játszmára a vendégek a meccs lezárásának igényével léptek fel (2–4), azonban a hibák miatt nem tudtak jobban ellépni a DEAC-tól (5–6). Juhászt centerben, a másik oldalról nem fogadta senki, aztán Páez ász nyitása volt remek (6–10). Ez volt az a játék, amit a VRCK-tól várni lehetett, 8–13-nál jött a debreceni idő. Hubicskáék tartották magukat ezen a szinten, követési távolságon, de a szépítésük nagyon távolinak tűnt (11–16). 14–17-nél Árva bombája nyugtathatta meg a VRCK-t, 16–20-nál pedig szervát rontott a házigazda, ahonnan már nem volt nekik visszaút (20–25).

A nagyon fontos sikernek és a 3 pontnak köszönhetően a VRCK feljött a harmadik helyre a táblázaton. Folytatás januárban.


Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (-22, -23, -20)

Debrecen, zárt ajtók mögött. V.: Szarka, Varjai.

DEAC: Tóth A. 2, Bagics 9, Remete 1, Fazekas 5, Hubicska 16, Ádám 2. Csere: Mészáros, Nagy A. (liberók), Imre 2, Kiss I. 4, Csizmadia J. Vezetőedző: Fodor Antal.

Vegyész: Páez 2, Ciupa 13, Juhász 8, Árva 8, Guilherme 10, Mihalj 11. Csere: Dudás (liberó), Bibók 2, Csizmadia T., Budai. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Fodor Antal: – Összegezve egy jó meccset sikerült játszani a Barcika négy légióst felvonultató kitűnő csapatával. Nem sok híja volt, hogy játszmát raboljunk, de a hajrát mindig jobban bírták. Elégedett vagyok, és gratulálok a csapatomnak.

Toronyai Miklós: – Nem játszottunk túl jól, kicsit döcögött a játék, de a legfontosabb, hogy elértük a célunkat: a Debrecent mind hazai pályán, mind idegenben sikerült legyőzni. Ez összesen hat pontot jelent a számunkra, ráadásul szettveszteség nélkül sikerült abszolválni, ami külön öröm. A kulcspillanatokban mindig volt valaki, aki tudott váratlan megoldással előrukkolni, pontot szerezni. Feladónk, Páez is jól választott ezekben a kritikus helyzetekben, az ütők pedig éltek a lehetőségekkel.

(A borítóképen: Fazekas (13) üti át a Juhász és Guilherme alkotta sáncot)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!