röplabda

2020.12.01. 12:30

Megvannak a kupaidőpontok

A jövő héten játszhatja le a MEAFC-Miskolc a Kecskeméti RC elleni MK-nyolcaddöntőket.

Berecz Csaba

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A férfi röplabda Magyar Kupa selejtezőjében, miután szeptember 21-én Miskolcon, szeptember 25-én pedig idegenben győzte le 3:1-re a Sümegi RE csapatát a MEAFC-Miskolc együttese, utóbbiak bejutottak a 16 közé a sorozatban. A nyolcaddöntőben, a második vonalban, vagyis az NB I. Ligában szereplő miskolci egyetemistáknak októberben kellett volna pályára lépniük az élvonalbeli Kecskeméti RC elleni oda-visszavágókon, de hiába volt ezeknek a meccseknek kitűzött időpontjuk, a találkozók elhalasztásra kerültek, ugyanis az extraligás gárda koronavírusos megbetegedések miatt nem tudott kiállni. A kupa nyolcaddöntői közül ez az egyetlen párharc, amire még nem került sor – érdekesség, hogy van olyan csata is, amelyben már a negyeddöntők oda-visszavágós meccseit is lejátszották –, tegnap viszont kiderült, hogy mikor kerülhet sor a MEAFC-Miskolc – Kecskeméti RC kupamérkőzésekre.

Barócsi Ákos, a MEAFC-Miskolc röplabdaszakosztály vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy sikerült megegyezniük a kecskemétiekkel az új időpontokban, az MK-nyolcaddöntő első mérkőzését december 10-én 20.30-tól Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban játszhatják, a visszavágóra pedig három nappal később, vagyis a jövő héten vasárnap 17.00-tól kerül sor Kecskeméten. A párharc győztesére a negyeddöntőben MAFC-BME gárdája vár, és amelyik csapat a következő akadályt is sikerrel veszi, az bejut a 2020. március 12–14. között megrendezésre kerüli Final Fourba.

A Kecskeméti RC legutóbb október 22-én játszott tétmérkőzést, amikor extraligás meccsen a MAFC-BME-től hazai környezetben kapott ki 3:1-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!