PannErgy-MVLC

2020.12.14. 13:30

Magyar hetese egy pontot ért

Az Újpesti VSE ellen szállt medencébe szombaton a Pann­Ergy-MVLC férfi pólócsapata.

Molnár István

20201205 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország PannErgy-Miskolci VLC – Metalcom Szentes vizilabda mérkőzés. képen: Magyar Márton #9

Fotó: Ádám János

Az ősz, a 2020-as esztendő utolsó bajnoki csatáját szombaton kora délután az Újpesti VSE-Hunguest Hotels gárdája ellen a Kemény Dénes Városi Sport­uszodában vívta a Pann­Ergy-Miskolci VLC ob I.-es férfigárdája, a 15. forduló keretében. Az érvényben lévő kormányrendelet értelmében zárt kapuk mögött, nézők nélkül.

Kettővel elléptek

Az első negyedben jól kezdett a házigazda, hiszen amellett, hogy Hoferica mutatott be védéseket, Fried és Magyar betalált, így bő négy és fél perc után 2–0 volt az állás.

A folytatásban Vígvári büntetőből szépített (2–1), aztán a felvonás utolsó percébe lépve Bencz életerős lökettel lepte meg a hazai kapust (2–2). A második felvonásban Biros tiszta helyzetben Bisztritsányit találta telibe, majd újpesti kapufa és Szentesi centerből leadott kísérletének hatástalanítása következett, utóbbi Hoferica részéről.

A kapus villogott ekkor, de Magyar is formában volt, és a hosszú sarokba küldte a labdát (3–2). Utána zárlat következett a miskolciaknál, az Újpest zsinórban háromszor is betalált – Kardos két alkalommal, illetve Vígvári –, így a fővárosiak kétgólos vezetése után kezdődött a nagyszünet (3–5).

Hornyák csavargólja

Rossz bejátszás, szerelés, gól, ez volt az MVLC-sorminta a harmadik negyed kezdete után nem sokkal, a találatot Birosnak kellett feljegyezni (4–5). A borsodiak szakvezetője Hoferica helyén már másik hálóőrének adott bizalmat, aki Bencz kísérletét fogta is. Szép háromszögelést követően Vismeg Zs. egalizált (5–5), azonban Ionescu megint a fővárosiakat juttatta előnyhöz (5–6). A hatodik miskolci gólt Seman bejátszása után Hornyák hozta össze, éppen a passzt adó csapatkapitány center helyéről, csavarásból (6–6). A látogatók azonban ekkor is újítottak Kardos és See­ler révén (6–8), a PannErgyt Magyar hozta fel egyre (7–8).

Tizenhárom másodperccel

Az utolsó felvonásban is az történt, mint előtte, hogy az MVLC egyenlített, de az Újpesti VSE mindig egy lépéssel ellenfele előtt haladt (8–9, 9–10, 10–11). A hazai válaszok kivétel nélkül a bombaformában játszó Magyartól érkeztek, ellene nem tudtak mit tenni a budapestiek, akik részéről Vígvári kétszer, Hegedűs pedig egyszer volt eredménye. Vincze Balázs gárdája már-már úgy érezhette, megvan a három pont, amikor 13 másodperccel a befejezés előtt Magyar hetedszer is örülhetett, együttese pedig annak, hogy döntetlent értek el. A mérkőzés tehát ugyanazt a 11–11-es végeredményt hozta, mint az egy héttel korábbi Szentes elleni, szintén hazai összecsapás. A csapat ezzel az egy ponttal a 10. helyen mehet karácsonyi szünetre, illetve innen várhatja a januári folytatást.

PannErgy-Miskolci VLC – Újpesti VSE-Hunguest Hotels 11–11 (2–2, 1–3, 4–3, 4–3)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V: Petik A., Bereczki.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Biros B. (1), Magyar M. (7), Vismeg Zs. (1), Seman (-), Hornyák O. (1), Fried (1). Csere: Mizsei (kapus), Vismeg B. (-), Lukács Á. (-), Sisán (-), Lukács D. (-), Méhész (-), Berki R. (-). Vezetőedző: Kis István.

Újpesti VSE-Hunguest Hotels: Bisztritsányi – Seeler (1), Kardos (3), Bencz (1), Szentesi (-), Vígvári V. (4), Hegedűs Cs. (1). Csere: Turcsányi (-), Ionescu (1), Belényesi (-), Fekete P. (-), Besenyei (-), Korényi (-). Vezetőedző: Vincze Balázs.

Gól/emberelőnyből: 15/6, ill. 7/4.

Gól/ötméteresből: 0, ill. 1/1.

Kis István: – Mind a két csapatnak gratulálok. A múltkori szomorú hétvége után kellett készülnünk, gondolok itt a Szentes ellen elveszített két pontra. Tudtuk, hogy mik az Újpest erősségei, de elkövettünk egy-két hibát. Az emberfóros játékunk kicsit gyenge volt a mai napon, de a csapat úgy állt ehhez a meccshez, ahogy az évad utolsó mérkőzéséhez kell. Hosszú és problémákkal teli évet zártunk, igazságos döntetlennel.

Vincze Balázs: – Az eredmény nem tölt el elégedettséggel. A Miskolc meglépett az elején, de utána szinte végig a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, nemegyszer két góllal is vezettünk. A védekezés terén egyszerű feladatot tűztünk ki magunk elé, amit nem tudtunk maradéktalanul megvalósítani, miközben a játék egy része elég jól ment. Hét emberünk hiányzott, és még így is benne volt, hogy egy gólelőnyt meg tudunk tartani, ez 13 másodperccel a végéig sikerült.

(A borítóképen: Magyar [jobbra] szerezte a miskolciak legtöbb gólját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!