Sportösszefoglaló

2020.12.07. 16:30

Kézilabda, futsal, röplabda és rali

Nem csak a futballban, a kosárlabdában és a jégkorongban kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Férfi kézilabda NB I./B, Keleti csoport, 10. forduló

Nyíregyházi SN – Mezőkövesdi KC 23–31 (11–13)

Nyíregyháza, zárt kapuk mögött. V.: Bába S., Horváth P.

Mezőkövesdi KC: Varga I. – Szabó D. (4), Kovács B. (6), Csörgő K. (5), Szöllősi (3), Boda (1), Jancsó N. (8). Csere: Illés (k), Senánszky (k), Rosta (2), Fekete (-), Dócs (2). Edző: Drizner Péter.

Drizner Péter: – Benne a volt a mérkőzésben, hogy nagyobb előnnyel zárjuk az első félidőt. Ez akkor még nem sikerült, a fordulás után viszont már nem engedtük vissza a Nyíregyházát a mérkőzésbe. Jó volt ennyi idő után játszani.


Férfi röplabda NB I. liga, 5. forduló

MÁV Előre Bericap – MEAFC-Miskolc 1:3 (-23, 16, -19, -22)

Székesfehérvár, zárt ajtók mögött. V.: Szél, Szarka.

MEAFC-Miskolc: Török P., Surányi, Kovács Z., Orosz, Berkes, Kozsla. Csere: Szántai (liberó), Kiss P., Karóczi, Barócsi, Molnár G., Busák. Vezetőedző: Bagó László.

Bagó László: – Nagyon jó szellemben mentünk fel a pályára, a nyerni akarás akkor is segített, amikor hátrányban voltunk. A záró szettben egész mélyről tudtunk felzárkózni, és végül sikerült is megnyernünk nemcsak a játszmát, hanem a mérkőzést is. Az őszi bajnoki sorozatot ezzel lezártuk, most jön két felmérő a Kecskeméti RC ellen a Magyar Kupában.


Női futsal NB II., Keleti csoport, 7. forduló

Dévaványai SE – Miskolci Vénusz 4–1 (0–1)

Miskolci Vénusz: Putnoky – Végh, Kovács A., Szunyogh, Gyarmathy. Csere: Varga E., Varga N., Lamos, Vámos. Edző: Vologyimir Kolok.

Miskolci gólszerző: Végh.


2009 és 2018 után harmadik alkalommal nyerte meg a magyar ralibajnokságot Hadik András. A DVTK SE versenyzője – Kertész Krisztián navigátorral – drámai küzdelemben, az összetett versenyben egyetlen ponttal előzte meg legnagyobb riválisát, Turán Frigyest, aki a szezonzáró Mikulás Rallye-n Veszprémben diadalmaskodott.

A 24. Taxi4 Mikulás Rallye végeredménye: 1. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 49:30,5 perc, 2. Eric Cais, Jindriska Zakova (Ford Fiesta R5 MK II) +13,7, 3. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) +26,7, 4. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MKII) +28,8, 5. Vincze Ferenc, Bacigál Igor (Skoda Fabia Rallye2 EVo) +30,1, 6. Velenczei Ádám, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5 EVO) +33,4.


Női labdarúgó NB I., 12. forduló

ETO FC Győr–Diósgyőri VTK 1–4 (0–2)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Bognár.

ETO FC Győr: Borok – Feketevízi, Fél P., Maráz, Tillinger – Sali, Horváth C. (Nagy K., 46.), Plóner, Gaál – Vida, Öreg. Vezetőedző: Tóth Alexandra.

Diósgyőri VTK: Schildkraut – Bradic, Balázs Cs., Palama, Boros K. – Vachter, Oláh A., Nagy F. (Gergely, 65.), Barker – Voila, Branyiczki (Horváth L., 35.). Vezetőedző: Fórizs Sándor.

Gólszerző: Sali, ill. Vachter (2), Voila, Bradic.

Tóth Alexandra: – Bravúr lett volna a pontszerzés, de nem sikerült meglepetést okoznunk. Ettől függetlenül kijelenthető, hogy játékban közelebb kerültünk a válogatottakkal és idegenlégiósokkal felálló DVTK-hoz.

Fórizs Sándor: – Mindenekelőtt reméljük, hogy Branyiczki Maja nem sérült meg súlyosan, és bízunk benne, hogy Nagy Fanni egy kisebb agyrázkódással megúszta a mérkőzést. A lányoknak gratulálok a győzelemhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!