Vegyész RC Kazincbarcika

2020.12.05. 15:30

Felkészültek a dolgozós ellenfélre

Az MK-negyeddöntő első felvonását szombaton 17.00-tól Budapesten vívja meg a VRC Kazincbarcika.

Molnár István

20201017 Kazincbarcika fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – Vidux-Szegedi RSE röplabda mérkőzés a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntő 2. mérkőzése Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban. képen: ÁRVA MILÁN #15

Fotó: Vajda János

Hosszú szünet után lép pályára ismét a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. Az észak-borsodiak a bajnokságban, az Extraligában legutóbb még október 11-én, a MAFC-BME ellen játszottak, majd a koronavírus közepette november 7-én letudtak egy Magyar Kupa-nyolcaddöntőt Szegeden, ám azóta csak edzettek, szintén a járvány miatt.

Versenylófuttatás

– Akkor, a múlt hónap elején még nálunk is voltak olyanok, akik a vírussal küzdöttek, de szerencsére most már egy jó ideje mindenki negatív – kezdte Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Remélhetőleg magunk mögött hagytuk a nehéz időszakot, amely alatt nem tudtunk tétmérkőzésen pályára lépni. Minden héten volt hat a hat elleni játék, amennyi belefért az edzésidőbe, de egy ilyen egymás elleni harcnak nem olyan a hőfoka, mintha egy másik csapat állna a háló túloldalán, más adrenalinszint van a játékosokban. Az egészet ahhoz tudnám hasonlítani, hogy van egy versenylovad, de nem tudod futtatni, mert nincs verseny, csak edz és edz, ami se neki, se a gazdájának nem jó.

Nem volt ismeretlen

Azért történt még egy dolog a Vegyész háza táján a tréningek mellett, ugyanis nemrég szerződtettek egy horvát válogatott centert, Ivan Mihaljt.

– Ivan jó kondicionális állapotban érkezett hozzánk, ez kiderült annak során is, amikor felmértük – jelentette ki a 210 centiméter magas röplabdázóval kapcsolatban Toronyai Miklós. – Labdával az ideérkezése előtt kevesebbet foglalkozott, ami nem volt gond, azóta már velünk sok labdás edzésen tudott részt venni. A sportág berkeiben lévőknek nem kell őt bemutatni, ugyanis nagyon jó nevű csapatokban játszott idáig. A beilleszkedéssel nem volt gondja, a többiek is elfogadták. Ivan számára nem volt ismeretlen Kazincbarcika, hiszen nemrég játszott ellenünk a MEVZA-ban, akkor ő a Mladost Zagrebben ütötte a labdát, míg a horvát válogatottal járt Barcikán, két és fél éve ugyanis a Don Bosco csarnokban volt a Magyarország–Horvátország Euroliga-meccs. Úgy gondolom, centerben vele és Juhász Péterrel elég ütőképesek vagyunk.

NB I.-es, de...

Akár ennek a párosnak a munkája is meghatározó lehet a mai Magyar Kupa-negyeddöntő első felvonásán, melynek keretén belül 17 órától a fővárosban a Kistext SE és a Vegyész RC csap össze. Az NB I.-es KSE nagy skalpot gyűjtött az előző körben, ugyanis az extraligás Dunaferr SE-t ejtette ki (3:1, 2:3), míg a Vegyész RC-nek nagyon nem kellett megerőltetnie magát: 3:0 és 3:1 a Vidux Szegedi RSE ellen a nyolcaddöntőben.

– Valamilyen szinten természetesen meglepetés volt, hogy a Kistext kiejtette az egy osztállyal feljebb lévő Dunaújvárost. Felkészülési tornán találkoztunk a budapestiekkel, és amit akkor ott láttam, meggyőzött arról, hogy ha bővebb lenne az Extraliga mezőnye, akkor abból nem lógnának ki – nyilatkozta Toronyai Miklós. – Azért megnézve a Kistext keretét, látható, hogy tele vannak magasabb szintet is megjárt játékosokkal: Török R., Szalai, Gacs, Gönczi, Erki..., illetve van egy brazil-amerikai játékosuk is. Tehát olyan emberekkel rendelkeznek, akik tudják és értik a röplabdát.

Az egyik fegyverük az, hogy felszabadultan játszhatnak egymásért, mert ugyan mindennap délután edzenek, számukra nem ez a prioritás, két játékos kivételével mindenki dolgozik. Tehát a nyomás inkább a Dunaferren volt, az esélyesség terhét nekünk el kell bírnunk. Semmilyen csapatot, ellenfelet nem veszünk félvállról, a Kistextet sem, ennek megfelelően készültünk egész héten. Elemeztük őket videón, kompakt kis csapattal küzdünk meg, amely blokkokban is jó, de vannak elképzeléseink, amiket szeretnénk megvalósítani ellene. A visszavágónak egyelőre nincs meg a pontos időpontja, a tervezett dátum január 21-e.

A további negyeddöntők

Debreceni EAC – LV Sport Pénzügyőr 0:3

LV Sport Pénzügyőr – Debreceni EAC 3:0

Továbbjutott: a Pénzügyőr SE, kettős győzelemmel

2020. december 9. (szerda) 18.30: MÁV Előre Bericap – Fino Kaposvár

2020. december 16. (szerda) 18.00: Fino Kaposvár – MÁV Előre Bericap

A negyedik párosításban a MAFC-BME a MEAFC-Miskolc – Kecskeméti RC nyolcaddöntő győztesével csap össze, ez utóbbi párharcban az első találkozót a jövő héten csütörtökön 20.30-tól játsszák Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban, míg a visszavágóra Kecskeméten, a jövő héten vasárnap kerül sor.

(A borítóképen: Árva [sárgában] és csapattársai a Szeged ellen nyertek az előző kupafordulóban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!