DVTK Jegesmedvék

2020.12.21. 11:00

Egy értékes pont a Steel Arénából

A Tipos Extraliga 24. fordulójában vasárnap a szomszédos Kassán vendégeskedett a DVTK.

Molnár István

20200925 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék - Kassa jégkorong felkészülési mérkőzés. képen: Róbert Džugan Mattyasovszky Gergely #55

Forrás: ÉM

Fotó: Kozma István

Miután a tulajdonosok és a játékosok megegyeztek az NHL-szezon rajtjáról, a Boston Bruins visszahívta Miskolcról Nick Wolffot. A hátvéd a Poprad elleni pénteki bajnoki után repülőre pattant, és elutazott a tengerentúli edzőtáborba, lévén ott van a tavalyi Stanley-kupa-döntős Boston Bruins tizenkettes hátvédkeretében. A vendégektől ilyen-olyan okok miatt hiányzott Gőz, Részegh, Egle és az Erste Ligás Újpesti TE-hez kölcsönbe távozó kapus, Rajna is.

Tizenöt másodperccel

A kezdés előtt négy helyezés és 13 pont választotta el a feleket egymástól, a kassaiak javára. A miskolciak a kezdésig, idén nem szereztek pontot a HC ellen, ugyanis egyszer 2–7-re, egyszer pedig 1–4-re kaptak ki. Az első harmadban hamar vezetést szereztek a feltámadóban lévő népkertiek: a 3. perc közepén, egy sarokban megvívott csata után Szirányihoz jutott a korong, Sedlácek nem tudta birtokba venni a pakkot, de ott volt Flick, és a hálóba továbbított (0–1).

Gyorsan válaszolni akartak a házigazdák, volt helyük és lehetőségük is, de Adorjánt kisegítették a társak, amikor Klhufek érkezett gólratörően. A 6. perc végén Ruzicka kapott két percet, mert szabálytalan volt, a DVTK sokat korcsolyázott a Kassa harmadában, de többet nem tudtak kihozni a fórból a miskolciak. Nem takarékoskodtak a „puskaporral” a pályán lévők, mert hazai részről Bellus, Krasnican, és Chovan is próbálkozott bevenni a Finnországból pár napja hazatért Adorján kapuját, de hiába. A felvonás vége előtt 15 másodperccel góllá érett a hazai fölény, Klhufek tudta kihasználni az előtte adódó lehetőséget (1–1).

Kihasználatlan előnyök

Erőgyűjtés után jöhetett a második harmad, és az várható volt, hogy a HC megpróbálja folytatni a dominanciát, és minél előbb előnybe akar kerülni. Csányinak sikerült behatolnia Sedlácek mögé, de a támadóharmadban hiányzott csapattársai támogatása. Wehrs, valamint Rokaly engedett el egy löketet, vagyis ambiciózus volt a DVTK is. A 26. percben a Kassa került emberelőnye, miután a látogatóknál túl sok játékos volt a jégen, aztán mintegy egy percet követően Magosi ült ki a büntetőpadra. Záporoztak a löketek Adorján felé, aki azonban hősiesen állta a sarat, így sem a kettős, sem az egyes fórt nem tudta kihasználni a hazai gárda. A 32. perc elején újfent a DVTK került emberhátrányba, Vojtkónak osztottak ki a bírók egy kisbüntetést. Pár másodperc volt már csak ebből a szituációból, amikor Mily is kivívta magának a büntetőpadot. Ebből a DVTK nem tudott ,,gólosan” kijönni, aztán 38:21-től Nemcik kiállítása miatt újból jött a sansz, azonban ebben a menetben nem rezdültek a hálók.

Extra után büntetők

Negyven percig nem lehetett panasz a Jegesmedvék teljesítményére, a látottak alapján nem volt elképzelhetetlen még a győzelem sem. 40:08-nál Szirányi buktatott két percért, a védelem jól állta a szlovák támadásokat. A 44. percben azonban megtört a jég, Baránek lövésére nem volt miskolci ellenszer (2–1). A változatosság kedvéért Magosi jutott a kiállítás sorsára, majd körülbelül két és fél perccel később Mily. Hullámzott a játék, de inkább a HC akarata érvényesült, ettől függetlenül nem volt kizárva a Macik egyenlítése. Ez az 57. percben be is következett, Magosi volt a legjobb helyen, megküzdött az egyenlítő találatért (2–2). A 60 perc nem döntötte el a meccset, így öt perc hosszabbítás következett, csökkentett létszámban. Gól nem született, vagyis következhettek a büntetők, amiben csak a 11. sorozat döntött, a hazaiak javára, vagyis a DVTK egy pontot szerzett.


HC Kosice – DVTK Jegesmedvék 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0) – büntetőkkel

Kassa, zárt ajtók mögött. V.: Goga, Stano — Stanzel, Valo (szlovákok).

HC Kosice: Sedlácek – Pavlin, Baránek 1 (1), Reway, Mráz (1), Chovan (1) – Nemcik, Ruzicka, Bellus, Fric, Klhufek 1 – Slovák, Deyl, Mily, Vrábel, Jokel – Novota, Krasnican, Havrila, Nagy S. Vezetőedző: Jan Stastny.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Szirányi (1), Rokaly, Galanisz, Magosi 1 – Vas, Vojtkó, Csányi, Páterka, Jordan – Rauhauser, Láda, Turbucz, Lövei (1), Flick 1 – Ritó, Szalma, Miskolczi, Révész. Vezetőedző: David Allison.

Kiállítások: 8 perc, ill. 10 perc.

Jan Stastny: – Sokszor megnéztük a DVTK Poprad elleni meccsét, s egy ilyen mérkőzésre számítottunk, mint amilyen lett. Az egész meccsen nagy volt a hajtás és a küzdés, de szerintem igazságos eredmény született, mert mind a két csapat megérdemelt legalább egy pontot, azonban talán mi voltunk közelebb a sikerhez.

David Allison: – Értékes egy pontot szereztünk, mert ez így egy újabb lépés volt ahhoz, hogy visszataláljunk ahhoz a teljesítményhez, amire mi képesek vagyunk. A büntetőlövésekben lehettünk volna pontosabbak is, de a jelenlegi helyzetünkben minden pontot meg kell becsülnünk. A végére egy kicsit elfáradt a csapat, de ez természetes, amikor ilyen sűrű a program, viszont a fáradtságot küzdéssel ellensúlyoztuk. Annak is kifejezetten örülök, hogy hátrányból fel tudtunk állni, volt tartása a csapatnak.

(A borítóképen: A kassaiak (fehérben) szétlövéssel győztek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!