Mezőkövesd Zsóry FC

2020.12.20. 09:00

Az újabb három pont jól jönne

Vasárnap délután hazai környezetben gyarapíthatja pontjainak számát a kövesdiek focicsapata.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20201213 Labdarúgás OTP Bank Liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd Paks Foto Nemzeti Spot - Földi Imre A képen: Csapat öröm Dino Besirovic

Forrás: Nemzeti Sport

Az NB I.-es labdarúgó-bajnokság 16. fordulója keretében vasárnap 14.30-kor kezdik a Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC mérkőzést, Mezőkövesden a városi stadionban, zárt kapuk mögött (a koronavírus miatt).

Ünnepi céllal

– A Budafoki MTE elleni hétközi mérkőzést követően a legfontosabbnak a regenerációt tartottuk – mondta Pintér Attila, a hazaiak vezetőedzője. – A Puskás AFC kedden lépett pályára, így egy nappal többet pihenhet, sőt ha hozzáteszem, hogy mi szerdán késő éjszaka értünk haza, akkor ebből kiderül, hogy ellenfelünknek egy napnál is több ideje van feltöltődni.

Megpróbáljuk a játékosokat olyan állapotba hozni, hogy az utolsó mérkőzésen is százszázalékos teljesítményt nyújtsanak. A Puskás AFC nagyon komoly játékerőt képvisel, nem véletlenül áll a dobogón. Megkockáztatom, hogy a Mol Fehérvár FC gárdájától is jobb játékosállománnyal rendelkezik, így nehéz mérkőzés előtt állunk. A vendégegyüttes keretében olyan kitűnő képességű játékosok vannak, mint Knezevic vagy a saját nevelésű Spandler, de akár felsorolhatnám a teljes keretet.

Azt hozzáteszem, csapatunk megmutatta, hogy bárki ellen tud nyerni, ugyanis ha a jobbik arcunkat mutatjuk, akkor mindenkivel fel tudjuk venni a versenyt. A Budafok ellen az utolsó tíz percben játékosaink egymásért és a klubért küzdöttek. Többen kérdezték, hogy presztízsként tekintek-e a vasárnapi találkozóra. Erre azt felelem, hogy jómagam a Ferencvárosban lettem labdarúgó, edzőként is dolgoztam ott, így rengeteget kaptam a klubtól. Jó néhány gárdával játszottam a Ferencváros ellen, de azokat a találkozókat sem tartottam presztízsmérkőzéseknek. Számomra ez a kilencven perc is egy összecsapás lesz a sok közül, hiszen a profi edzőnek mindig a saját csapatát kell felkészítenie az adott ellenfél ellen.

Amennyiben a sorozatban harmadik összecsapásunkat is sikerülne megnyernünk, akkor sok mezőkövesdi sportbarátnak szereznénk örömet az ünnepek előtt, így ezzel a céllal lépünk pályára.A kövesdiek sérülés miatt nem számíthatnak Guzmics, Lakvekheliani, Szeles és Serderov játékéra sem.

Várható kezdő

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Pillár, Vadnai – Karnitski – Besirovic, Berecz, Cseri – Jurina, Nagy D.

A 16. forduló hétvégi műsora

Szombat:

14.45: MTK Budapest – Paksi FC

17.00: Diósgyőri VTK – Zalaegerszegi TE FC

19.30: Ferencvárosi TC – Budafoki MTE

Vasárnap:

14.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás AFC

17.00: Újpest FC – Budapest Honvéd

A pénteki Mol Fehérvár FC – Kisvárda Master Good meccs az Észak lapzárta után ért véget.

(A borítóképen: Újabb sikernek örülnének a kövesdiek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!