Súlyemelés

2020.11.18. 16:30

Online versenyzett a perui világkupán

Féderer Benjámin Tatán emelt, de szakításban egyik gyakorlata sem sikerült.

Molnár István

Forrás: ÉM

November 11. és 18. közé tervezték Peru fővárosába, Limába az idei ifjúsági súlyemelő-világbajnokságot. Az eseményt a szervező Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) azonban törölte az egészségügyi helyzet miatt, viszont helyette ebben az időpontban tartják ugyanennek a korosztálynak az online világkupáját. Hogy mit is takar mindez? Az összes résztvevő egy, a hazájában megnevezett és technikailag, kamerával is felszerelt versenyhelyszínen várja, hogy dobogóra lépjen. Amikor a vállalt súlyához érnek, élőben odakapcsolnak, és a különböző helyszíneken ülő öt bíró, valamint a közösségi oldalon a nézők is láthatják a gyakorlatot.

Technikai gondok voltak

A magyarországi versenyhelyszín Tata (egy felügyelő bíróval), és a fiúk 89 kilogrammos súlycsoportjában, annak is az A csoportjában hétfőn este emelt Féderer Benjámin, a Kazincbarcikai VSE tárcsása (rajta kívül még 7 magyar indulója volt ennek a vk-nak). Perui idő szerint 15, magyar idő szerint 21 órakor kezdődött a küzdelem, a borsodi súlyemelő 270 kilós össz­eredménnyel volt nevezve. Féderer ellenfele volt egy ukrán, egy ecuadori, egy török, egy orosz, egy üzbég, egy mexikói, egy lengyel, egy bolgár és egy tajpeji sportoló. Pátrovics Géza edző tanítványa nem szerepelt jól, szakításban háromszor sem sikerült a 115 kiló, így kiesett ebben a fogásnemben, a lökéstől pedig visszaléptette az edzője.

– Ilyen ritkán fordul elő, de sajnos ez is benne van a pakliban – értékelt lapunknak Pátrovics Géza. – Technikai gondok voltak, utólag megnézve is ez derült ki, nem tudott teljes mértékben odafigyelni. Ez a 115 kilogramm az a súly, hogy ha álmából felkeltik, akkor is megcsinálja. A korosztályos ob-n nemrég 122-t szakított, azzal tartja az országos rekordot. Egyébként nagyon sok rossz gyakorlat volt, amibe vélhetően az időeltolódás is belejátszott.

(A borítóképen: Pátrovics Géza)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!