Jegesmedvék

2020.11.04. 10:00

Miskolci stábtag lesz a hokiválogatottnál

A Macik mindenese a magyar felnőtt jégkorong-válogatott felszerelésmenedzsere.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Nemzeti együttesünk ezen a héten a lengyelekkel vív barátságos meccseket. A DVTK Jegesmedvék szlovákiai alapú Tipos Extraligában szereplő csapatából tíz játékos kapott helyet a mieink keretében, ráadásul a felszerelésmenedzseri „beosztást” Nagy József, a Macik stábjának tagja tölti be.

Egyenként harminc

– Számomra nagy megtiszteltetés, hogy a címeres mezeseknél is számítanak rám – mondta a diósgyőriek alkalmazottja, majd így folytatta: – Már nyolcadik éve élek ebben a körforgásban, amelyben nagyon jól érzem magam. Nekem „csak” annyi dolgom van, hogy mire a fiúk az öltözőbe érnek, mindent a helyükön találjanak.

Nagy József így beszélt munkájának részleteiről:

– A meccsek közben rengeteg kihívás ér, és nekem ezeket meg kell oldanom. A élezéstől a pengetartó cseréjéig, a törésektől a szakadásokig bármi előfordulhat, még olyan is, hogy valaki elhagyja a mezét. Ezért engem – kis túlzással – hívtak már gép- és szabómesternek, továbbá asztalosnak. Mivel egy játékos szerelése egyenként úgy harminc kilót nyom, egy angliai túrára mindez a teljes keretre, huszonöt sportolóra vetítve megközelíti az egy tonnát. Annyi zsákkal utazunk, hogy a repülő rakterét félig a mi cuccainkkal pakolják tele.

Ami pedig az eredményeket illeti, a miskolci felszerelésmenedzser ezt mondta:

– Ugyanúgy izgulok, nem csak a fiúk. Ők nyerni akarnak, én meg értük szorítok, aztán együtt örülünk vagy szomorkodunk.

(A borítóképen: Nagy József, a magyar jégkorong-válogatott miskolci felszerelésmenedzsere)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!