előadás

2020.11.02. 08:30

Körúton a nagykövet

A napokban a diósgyőri birkózócsarnokban tartott előadást a legendás Hegedűs Csaba.

Kolodzey Tamás

Fotó: DVTK, Szabó Krisztián

A századik magyar olimpiai bajnoki cím birtokosa országjáró körútja során szűkebb pátriánk szakembereivel, versenyzőivel és a sportágban érdekelt szülőkkel találkozott.

Szorgalom, kitartás

– A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia nagyköveteként és szakmai tanácsadójaként ügyködöm – mondta a népszerű sportember, akit a közelmúltban Sárospatak díszpolgárává avattak. – Terveim szerint az összes hazai egyesületet és szakosztályt felkeresem, ennek jegyében tucatnyi utat teszek. Népszerűsítem a sportágat, azt szeretném és szeretnénk, hogy a jövőben minél több gyerek döntsön a birkózás mellett. Jó példák sokasága van előttük, nagy tudású szakembergárdával rendelkezünk, a feltételek mindenhol adottak, így „csak” a kicsik szorgalmán és kitartásán múlik, hogy mire viszik majd.

A megyei birkózószövetség elnöki tisztét betöltő és a diósgyőrieknél is ügyködő Deák-Bárdos Mihály ezekkel a szavakkal toldotta meg Hegedűs Csaba felvezető mondandóját:

– Az országos szövetség döntése alapján a jövőben akadémiai rendszerben képezzük majd a legtehetségesebbeket. Biztos, hogy miskolci és megyei diákok is bekerülnek közéjük. Az elképzelések nagyszerűek, elkezdődött az akadémia felépítése, pár év múlva bizonyosan jönnek majd az eredmények.

(A borítóképen: Hegedűs Csaba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!