Sportösszefoglaló

2020.11.09. 12:00

Elsöprő megyei győzelmek szinte minden sportágban

A hétvégi sportmérkőzéseken szinte kivétel nélkül megyénk csapatai diadalmaskodtak.

Amerikai futball, Divízió I., Kelet csoport, korábban elmaradt mérkőzés

DEAC Gladiators – Miskolc Steelers 7–28 (0–7, 0–7, 7–7, 0–7)

Miskolci pontszerzők: Charles Wort 3 TD (2 elkapott, Vasyl Jordan passzából, 1 futott), Fenyvesi Csaba TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Jónás Máté (4 extrapont-rúgás).

A Steelers győzelmével jogot szerzett a rájátszásra, november 15-én a döntőbe jutásért játszhat, ellenfele a másik ágról a Győr Sharks lesz.


Férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 7. forduló

ASZE Győri KC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 63–82 (16–23, 10–18, 14–19, 23–22)

Győr, 50 néző. V.: Szalai, Esztergályos, Benedek.

Phoenix KK: Drahos (24/9), Molnár B. (7), Kovács M. (17/6), Kovács Z. (6), Orliczki B. (3). Csere: Lajsz (14), Szilasi (9/3), Szabó N. (2), Taskó (-). Edző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Nagyon örülünk az első idegenbeli győzelmünknek, ami nem is kis arányú. 60 pont környékén tartottuk a hazai csapatot, ami nagyon dicséretes, és ennek nagyon örülök. Volt egy megbeszélt taktikánk, támadási taktikánk otthon, és azt, mondhatni 75–80 százalékban sikerült betartanunk. Az, hogy ez volt a siker kulcsa, vagy sem, nem tudom, úgy láttam, hogy a hazai csapat kicsikét fásultabb volt, és emiatt jobban tudtunk érvényesülni. További sok sikert kívánok a győri csapatnak!

Női kosárlabda NB I./B Zöld csoport, 6. forduló

Tatai SE – Aluinvent-DVTK U23 68–75 (19–18, 19–22, 15–19, 15–16)

Bábolna, 20 néző. V.: Nagy-Pál, Erős.

DVTK: Szabó (8), Kárpáti (2), Frindt (24/3), Vég-Dudás (16), Bacsó (11). Csere: Scholder (6), Tóth B. (-), Fancsalszki (6), Pomázi (2), Kápolnai (-). Edző: Tóth Viktor.

Tóth Viktor: – Három nap alatt a harmadik meccsünket játszottuk, ezért érződött a lányokon a fáradtság. Ennek ellenére, ha nem is túl jó játékkal, de sikerült nyerni. Gratulálok a tatai csapatnak is, mert szépen játszott és küzdött.


Női futsal NB II, Keleti csoport 4. forduló

Miskolci Vénusz – Reklámpress-Bátonyterenyei TC 8-5 (4-2)

Miskolci Vénusz: Putnoky – Galambvári, Visnyánszki, Kovács A., Gyarmathy. Csere: Végh, Varga N., Varga E., Szunyogh, Váradi, Sallai, Zékány. Szakmai vezető: Volodimir Kolok.

Gólszerző: Kovács A. (3), Szunyogh (2), Végh, Varga N., Varga E.

 


Férfi röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Vidux-Szegedi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (-16, 22, -29, -21)

Szeged, zárt kapuk mögött. V.: Vári, Szarka.

Szeged: Csányi, Bodnár, Kiss G., Piti, Somosi, Sarnyai. Csere: Borsi (liberó), Filius, Péter. Vezetőedző: Nusser Elemér.

Vegyész: Csizmadia, Ciupa, Juhász, Bibók, Guilherme, Péter M. Csere: Dudás (liberó), Tóth K. (liberó), Budai, Simkó. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Nusser Elemér: – Minden várakozásomat felülmúlták a srácok, nagyon büszke vagyok rájuk! Ahhoz képest, hogy tegnap este bajnokink volt, fizikálisan nagyon jól bírtuk a meccset, a Kazincbarcika pedig szinte végig kénytelen volt a legjobb felállását pályán tartani, mert látta, hogy nagyon jó formában vagyunk. Öt szett esetén már mindenképp a Vegyész jutott volna tovább, így a srácok egészsége miatt talán jobb is, hogy nem lett ennyire szoros. Azt hiszem, kihoztuk a maximumot ebből a találkozóból, gratulálok a srácoknak.

Toronyai Miklós: – Azt hittem, minden játékosom készen fog állni a bizonyításra, de ezek szerint rosszul gondoltam. A harmadik szettben visszatért a kezdő, és ha nehezen is, de hoztuk a harmadik játszmát. Hibázni, gyengébb napot kifogni nem szégyen, de harcosság és alázat nélkül nincs értelme ezt az egészet csinálni. Összességében érződött a csapaton a karantén, a kihagyás, a hosszú út és a két alapember hiánya, de maradt bennem hiányérzet.

Továbbjutott a Vegyész, kettős győzelemmel, 6:1-es szettaránnyal.


Férfi röplabda NB I. liga, 8. forduló

MEAFC-Miskolc – Szolnoki RK 1:3 (23, -28, -19, -23)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 86 néző. V.: Csizmarik, Jámbor.

MEAFC: Pallós, Kovács Z., Kozsla, Surányi, Orosz, Berkes. Csere: Szántai (liberó), Barócsi, Busák, Molnár G. Vezetőedző: Bagó László.

Bagó László: – Ennyi hibával nem lehetett más a végeredmény. Nagyszerűen kezdtünk, aztán lehúztuk magunkat…


Női labdarúgó NB I., 9. forduló

Diósgyőri VTK – KÉSZ-St. Mihály FC 3–0 (0–0)

Diósgyőr, zárt kapuk mögött. V.: Tóth.

DVTK: Schildkraut – Balázs Cs., Nagy F., Palama, Boros K. – Voila (Horváth, 86.), Oláh A. (Branyiczki, 76.), Sandu, Barker – Vachter (Kerékgyártó, 88.), Bradic. Vezetőedző: Fórizs Sándor.

St. Mihály FC: Skoric – Papp Sz., Savanya, Koprena, Bartalis (Kerekes, 83.) – Sajti (Kiss-Lantos, 68.), Sárosi, Malasevics, Micic – Pilán (Juhász, 81.), Török L. Edző: Jenei Péter.

Gólszerző: Barker (2), Vachter.

Fórizs Sándor: – Köszönöm a szurkolóknak, hogy a kerítésen kívülről is buzdítottak minket! A csapatnak gratulálok a győzelemhez! Készülünk a következő mérkőzésre.

Jenei Péter: – Sajnos „lemásoltuk” a hazai, DVTK elleni meccset. Sokáig partiban voltunk, azonban a második félidőben egy rövidzárlat következett, majd két gyors gól, mellyel el is dőlt a mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!