PannErgy-MVLC

2020.11.30. 14:30

A végén tíz lett közte, a jobbik csapat javára

Szombaton idegenben játszott bajnoki találkozót az élvonalbeli miskolci pólógárda.

Molnár István

Forrás: OSC Waterpolo

A férfi vízilabda ob I-ben a koronavírus miatt korábban elmaradt összecsapásai közül az utolsót, a még szeptember 19-re kiírt meccsét pótolta be a Pann­Ergy-Miskolci VLC alakulata. Kis István vezetőedző együttese az 5. forduló keretében ahhoz az OSC Újbudához látogatott a fővárosi Nyéki uszodába, amely akár még a döntőbe is bekerülhet a szezon végén.

Kettőnél utoljára

Borsodi szempontból kiválóan kezdődött a mérkőzés, hiszen a center Seman góljával megszerezték a vezetést az első negyedben, majd Burián egyenlítő találatát követően Magyar használt ki szépen egy jogos büntetőt (1–2). Mint az kiderült, a meccsen ekkor vezettek utoljára a miskolciak, mert ezután az újbudaiaknak sikerült felvenniük a meccs fonalát, és remek akciókkal, pontos támadásokkal nemcsak hogy fordítottak, de tudatosították is ellenfelükben, hogy itt, ezen a napon nem lesz keresnivalójuk. A nyitó felvonásban még Erdélyi, Tóth M., Manhercz K., Burián és Sziládi mattolta a vendégek hálóőrét, így 6–2-nél szólalt meg a duda.

A második nyolc perc szorosabban alakult, igazából ebben a szakaszban kevésbé ment a gólszerzés, bár Sziládi pazar találattal növelte csapata előnyét (7–2). A következő „hálózörgetés” is az OSC részéről jött, Várnai volt az, akinek a lökete után a labda utat talált az MVLC ketrecébe (8–2). Ekkor a látogatók védőmunkája elfogadható volt, és 2 másodperccel a játékrész befejezése előtt Magyar laposan a jobb alsó sarokba bombázott (8–3).

Okos labdaszerzések

A harmadik menet Manhercz K. értékesített büntetőjével indult (9–3), az MVLC kihagyta a lehetőségeit, vagy éppen Lévai posztolt a megfelelő helyen, és ő védett. A PannErgynél az addigi kapus, Mizsei helyén már poszt­társa, a szlovák Hoferica állt, ő próbált meg jobb teljesítményt hozni. Burián lóbája után kicentizte a jobb sarkot (10–3), aztán itt is, ott is volt egy okos labdaszerzés. A miskolciak nem tudtak közelebb kapaszkodni, viszont az OSC nem vett vissza, így Tóth M. gólja már 11–3-at jelentett.

A negyedik negyedre alábbhagyott a védőmunka, aminek az lett az eredménye, hogy ebben a játékrészben is nyolc gól esett, csakúgy mint az elsőben. Az Újbudától Manhercz K., Burián, Erdélyi, Várnai és Dala, míg a Miskolctól Hornyák, Seman és Magyar volt biztos kezű (16–6), így a jobb OSC tíz találattal verte ellenfelét.


OSC Újbuda – PannErgy-Miskolci VLC 16–6 (6–2, 2–1, 3–0, 5–3)

Budapest, Nyéki uszoda, zárt kapuk mögött. V.: Petik., Tóth.

OSC: Lévai – Manhercz K. (3), Erdélyi (2), Bundschuh (-), Hárai (-), Burián (4), Csacsovszky E. (-). Csere: Várnai (2), Tóth M. (2), Salamon F. (-), Dala D. (1), Sziládi (2), Bognár B. (-). Edző: Varga Dániel.

MVLC: Mizsei – Vismeg Zs. (-), Biros B. (-), Magyar M. (3), Seman (2), Hornyák O. (1), Berki (-). Csere: Hoferica (kapus), Vismeg B. (-), Méhész (-), Lukács Á. (-), Fülöp B. (-), Sisán (-), Szalatyán (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 7/8, ill. 2/6

Gól/ötméteresből: 1/1, ill. 1/1

Varga Dániel: – Meccsről meccsre fejlődünk, fontos, hogy javuló tendenciát mutat a játékunk. Szerdán inkább keményen játszottunk, ezúttal viszont már kellett a jó teljesítmény, hiszen ezzel is készülünk az Eurokupára, amelyben az idei két legfontosabb összecsapás vár ránk.

Kis István: – Az egész mérkőzésen jól alkalmazta a lefordulásokat az OSC, mi pedig támadásban gyámoltalanul és meggondolatlanul játszottunk. Sokszor rosszul lőttünk, vagy nem jó helyre passzoltunk, amit kihasznált az ellenfél.

(A borítóképen: Seman két gólt szerzett szombaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!