Sportélet

2020.10.04. 18:00

MEAFC-közgyűlés

Tisztújító közgyűlést tartott a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club a múlt héten csütörtökön Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban, amelyen az eddigi elnök, Rakaczki Zoltán további bizalmat kapott a sportszervezet vezetésére a tagságtól.

Berecz Csaba

Forrás: https://www.uni-miskolc.hu/

A klub új elnökségi tagja lett többek között dr. Varga Judit, a Miskolci Egyetem fenntartó alapítványának kuratóriumi elnöke és prof. dr. Horváth Zita,

a Miskolci Egyetem rektora. A MEAFC alelnöke továbbra is Boda Péter lesz.

A közgyűlés döntött arról is, hogy a MEAFC közhasznú egyesületként működik a jövőben. A küldöttgyűlés jóváhagyta a MEAFC Röplabda Kft. megalapítását is, amely a férfi röplabdacsapat NB I.-es szereplése miatt vált szükségessé. Alapszabály-módosításra is sor került, amelynek egyik fontos eleme volt az egyesület irányítási struktúrájának átalakítása. A stratégiai és operatív irányítás különválasztásra került, az ügyvezető elnöki tisztség helyett a továbbiakban elnök és ügyvezető irányítja és képviseli az egyesületet. Az ügyvezető megválasztására az alakuló elnökségi ülésen kerül sor. Addig a korábbi ügyvezetőelnök-helyettes, Gyenes Mirella látja el az ezzel kapcsolatos feladatokat.

A közgyűlésen elhangzott, hogy az új elnökség kiemelt céljának tekinti a 2024-es Európai Egyetemi Játékokra történő felkészülést, mind szervezési, mind résztvevői (Miskolci Egyetem hallgatóinak felkészítése) oldalról. További fontos cél új partnerek és források keresése, valamint a 11 szakosztály esetében középtávú szakmai program kidolgozása.

A MEAFC megújult elnöksége: Rakaczki Zoltán elnök, Boda Péter alelnök, dr. Fazekas Csaba, dr. Hajdú László, prof. dr. Horváth Zita, dr. Varga Judit, Gyarmati János, Maksa Balázs, Sulák László elnökségi tagok. A MEAFC felügyelőbizottságának tagjai: Bihall Tamás, dr. Pabis Attila, Molnár Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!