Jegesmedvék

2020.10.21. 09:30

Klhüfek három gólt szerzett

„Örökrangadót” játszottak kedden este a jégkorong Tipos Extraliga 9. fordulója keretében.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-archívum

A HC Kosice vendége a 8500 néző befogadására alkalmas kassai Steel Arénában a DVTK Jegesmedvék gárdája volt. A létesítmény azonban – tekintettel a járvány miatti szigorításra – ezúttal üresen tátongott, északi szomszédunknál ugyanis az ott érvényben lévő egészségügyi rendelkezések miatt nem engedhetnek be nézőket. A Macik közül, különböző okok miatt, ezúttal Galanisz, Kiss D., Magosi, Pukka, Részegh és Ritó hiányzott, így újra csak három sort vonultattak fel, szemben a teljes, huszonkettes létszámban szereplő hazaiakkal.

A vendégek vezettek

Az 1. percben Osterberg, majd Vas célzott jobbról, de lövéseik leperdültek a védőkről. A túloldalon Krasnican válaszolt, majd Wolff révén újra a DVTK próbálkozott. Az 5. perc végén a miskolciak szereztek vezetést: Rokaly közelről úgy szerzett gólt, hogy a segítői is az első sorból kerültek ki (0–1). A 13. perc szerencsétlen szám volt a diósgyőrieknek, a szemfüles Klhü­fek révén ugyanis egalizált a HC gárdája (1–1), majd Wolff akasztásért került a büntetőpadra; az emberelőnyt ugyan nem tudták kihasználni a szlovákok, de 3 másodperccel azután, hogy már öt-öt mezőnyjátékos volt a jégen, a 19. percben ismét Klhüfek korongja talált utat a kapuba (2–1). Az első harmad végén még vastagabban fogott a kassaiak ceruzája, de maradt az egytalálatos különbség.

17–5-ös lőlap

A középső szakaszt a semleges harmadban elvégzett korongejtések vezették be, aztán Elias jobbról, a kék vonal közeléből bombázta a ketrecet. Révész a támadóharmad bal oldali köréből suhintott, Sedlácek azonban zárta a szöget. Enyhe otthoni fölény jellemezte a játékot, melynek színvonala meghaladta a közepest. A küzdelem fokozódott, de kevés helyzet adódott, a védelmek ugyanis rendre jókor léptek közbe. A 31. percben Vas előtt adódott szabad terület, a csatár le is adta szokásos tenyeresét, ezzel némi izgalmat okozott a kassaiak hálója előtt. A 33. percben Vast akadályozásért két percre kiültették, így megint öt a négy ellen adogathatott a vendéglátó együttes. Alig több mint hatvan másodperccel később Pospisil révén a Kassa is megfogyatkozott, majd Miskolczi fogásért ment kényszerpihenőre.

A 35. percben a feltartóztathatatlan Klhüfek harmadszor is Rajna mögé küldte a korongot (3–1), a hajrában pedig Osterberg magas bothasználata miatt csökkent négyre a borsodiak létszáma. A játék képéről igencsak árulkodott a 17–5-ös lőlap: a Jegesmacik negyven perc alatt még fél tucatig sem jutottak, és ilyenre még nem volt példa ebben az idényben.

Negyedszerre Baránek

Az utolsó húsz perc kérdése az volt, hogy melyik alakulat szerez előbb gólt. A piros-fehérek nagyon igyekeztek, hogy nyílttá tegyék a mérkőzést: a 42. percben Vas szemből majdnem szépített, nem sokkal később pedig Vojtkó és Flick következett, de az eredményjelzőt nem kellett módosítani. Iparkodtak az együttesek, és a vendégeknek nem tett jót, hogy Szirányi pont akkor szabálytalankodott, amikor csapata lendületbe jött, hátrányát azonban túlélte a Diósgyőr. Az 52. percben hat kassai mezőnyjátékos ment a jégre, és csapatbüntetésük után esélyt kaptak a felzárkózásra Dave Allison tanítványai, ezzel azonban nem tudtak élni, sőt Baránek emberhátrányból növelte a HC Kosice előnyét (4–1). Az 57. percben a Kassa trénere némi meglepetésre időt kért, de a pontok szempontjából ennek már nem volt jelentősége.

Már négy elmaradt meccsük lesz

Amint azt már mindenki megszokta: ismét módosul a DVTK Jegesmedvék csapatának programja. Nagy Ádám, a piros-fehérek általános igazgatója elmondta, hogy tekintettel a nemzeti ünnepre, pénteken este nem hazai környezetben, hanem – pályaválasztói jogukat felcserélve – idegenben lépnek pályára, 18 órától a HC Mikron Nové Zámky vendégei lesznek Érsekújvárott. A vasárnapra kisorsolt ellenfelüknél, a HC 07 Detva gárdájánál pedig szinte mindenki megfertőződött a koronavírussal, így ezt a meccset elhalasztották.

– Immáron négy elmaradt meccsünk lesz – közölte Nagy Ádám, aki hozzátette: – Ezeknek még nincs új időpontjuk. Mi úgy számolunk, hogy a válogatott szereplését követő szünet után, november 10-től állhat helyre a menetrend, addigra talán mindenkin átszalad a vírus.

HC Kosice (szlovák) – DVTK Jegesmedvék 4–1 (2–1, 1–0, 1–0)

Kassa, zárt ajtók mögött. V.: D. Konc, Zák (J. Konc, Ordzovensky).

HC Kosice: Sedlácek – Pavlin (1), Baránek 1 (1), Vopelka, M. Chovan, Reway (1) – Mudrák, Ruzicka (1), Mily, Pospisil, Klhüfek 3 – T. Slovák, Deyl, Bellus, Elias, Jenys – Fric, Novota, Krasnican, Havrila, Jokel (1) – Riecicky (kapus). Vezetőedző: Jan Stastny.

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Szirányi, Wehrs (1), Rokaly 1, Vas, Egle (1) – Vojtkó, Wolff, Lövei, Esterberg, Flick – Láda B., Gőz, Csanyi, Miskolczi, Révész – Farkas M., Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

Kiállítások: 10 perc+10 perc fegyelmi (Deyl), ill. 10 perc.

Jan Stastny: – Rosszul kezdtük a meccset, aztán belelendültünk és helyzeteink alapján megérdemelten nyertünk.

Dave Allison: – Becsülettel küzdöttünk, de ez most nem volt elegendő a pontszerzéshez. Megyünk tovább, pénteken igyekszünk javítani.

(Borítóképünk illusztráció, nem a keddi mérkőzésen készült!)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!