Meccs beharangozó

2020.10.07. 10:00

Hazai pályán, nézők előtt az Aluinvent-DVTK

A Cegléd ellen játszik szerdán bajnokit a diósgyőri női kosárlabdacsapat.

Berecz Csaba

Forrás: MKOSZ

Fotó: GIRGASZ PETER

A női kosárlabda NB I. 2. fordulójában szerdán 18.30-tól Aluinvent-DVTK – VBW CEKK Cegléd mérkőzést rendeznek a miskolci városi sportcsarnokban.

A nyitófordulóban a múlt hét végén mindkét együttes nyert, a Pest megyeiek, hazai pályán, a mostani bajnokságra jelentősen meggyengült Zalaegerszegi TE NKK gárdáját verték 102–70-re, a diósgyőriek pedig idegenben 73–68-ra győztek a tavalyi évadhoz képest megerősödött, három légióssal felállt ELTE-BEAC Újbuda ellen.

Elégedett volt

– Szombaton végre meccset játszhattunk, és a meglehetősen szokatlan előzmények, a sérülések, a kis csoportos edzések után egyetlen célunk volt, az, hogy így vagy úgy, de ezt a meccset megnyerjük – mondta Földi Attila, az Aluinvent-DVTK edzője. – Nem számítottam könnyű mérkőzésre, és abszolút elégedett vagyok, hogy végül sikerült győzni. Voltak olyan szakaszai a mérkőzésnek, amikor jól teljesítettünk, de összességében ez egy nagyon hullámzó meccs volt. Ám ha azokat a pozitív részeket, amit a csapat bemutatott, sikerül hosszabb periódusra nyújtani, akkor arra tudunk majd építeni. A sok jó dolog mellett sok hiba is előfordult, de remélem, hogy a jövőben nem akadályoz minket semmi a munkában, és nagyobb léptekkel tudunk haladni.

A kapcsolatokról

Megkérdeztük azt is, hogy a kevés közös edzés után hogy működtek élesben a játékosok közötti kapcsolatok.

– A legfontosabbal, a hozzáállással semmilyen probléma nem volt – mondta a diósgyőri szakvezető. – Mindenki nagyon várta már, hogy játszhasson, de a játékosoknak az egymás közötti kapcsolataikat még szokniuk, fejleszteniük kell, ez azért látszott. De nem is csoda, hiszen hogy csak egy példát mondjak: Vitola és Mokango most először játszott együtt, ugyanis előbbi a felkészülési mérkőzéseket kihagyta. Az biztos, hogy össze fogunk szokni, ez csak idő kérdése. Ahogy haladunk előre, egyre jobban működhet a csapatjáték, ám ahhoz, hogy ez jó szintű legyen, szükség lesz pár hétre.

Légiósokra építenek

Csakhogy a következő hetekben szerda, szombat ritmusban kellene a bajnokikat játszani, most éppen a nyáron jó légiósokat igazolt Cegléd ellen kell pályára lépni.

– A csapatépítést menet közben kell megoldani úgy, hogy közben megpróbálunk meccseket nyerni. Nem egyszerű a feladat. A Ceglédről még nem sokat tudunk, annyit igen, hogy a Zalaegerszeget legyőzték, viszonylag könnyen, bár kétségtelen, hogy a zalaiaknak nincs olyan erős csapatuk, mint az előző években volt – mondta Földi Attila. – A Cegléd az előző évekhez hasonlóan most is légiósokra épít, négy kimondottan jó külföldi kosarasuk van, a magyar magjuk, nem megbántva őket, nem olyan erős. A ZTE ellen a négy rutinos, jó légiósuk, akikkel ellenfélként már találkozhattak a DVTK-játékosok, és láthatták őket diósgyőri szurkolók, jól játszottak, a spanyol Cadiban kosarazott Moore, a görög Olympiacosban szerepelt Sotiriou mellett Ortiz és McBryde is. Úgy tűnik, ők lesznek a kulcsemberek, és amennyiben sikerül őket korlátozni abban, amit tudnak, akkor jó esélyünk lesz arra, hogy elérjük a célunkat. Ám ha ez a négy sportoló stabil játékot tud hozni, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz.

Mi az Aluinvent-DVTK célja?

– Kiélezett meccsre számítok, és bízom abban, hogy így vagy úgy, de győzelemre hozzuk a mérkőzést – mondta a piros-fehérek edzője. – Ehhez jó hozzáállás kell, egy meccsen sem akarhatja jobban az ellenfél a sikert, mint mi. Muszáj motiváltan pályára lépnünk, hiszen itthon, hazai közönség előtt játszhatunk. Be kell tartani azt, amit a meccs kapcsán megbeszéltünk, és akkor jó helyzetben leszünk.

Az Aluinvent-DVTK-ban a szombati bajnokit sérülése miatt kihagyó Montai-Vukov hétfőn este már a társaival együtt edzett, és ennek kapcsán megjegyezte Földi Attila, hogy ennek (is) köszönhetően, az évadban ekkor fordult elő először, hogy a keret mind a 12 tagja együtt tréningezett.

A belépésről

Az Aluinvent-DVTK-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a mérkőzésre a szurkolók bemehetnek, de csak azok, akik a beléptetéskor történő testhőmérséklet mérés során, határérték alatti eredményt „produkálnak”, és maszkot is viselnek. A szájmaszkot a csarnokba a belépéstől a távozásig viselni kell, és ezúttal az első sorokban nem lehet helyet foglalkozni. Mivel külön sportolói- és szurkolói zónát alakítanak ki, és a kettő között nem lehetséges az átjárás, így egy esetleges hazai győzelemnél biztos, hogy nem lesz pacsizás.

(A borítóképen: A diósgyőriek [pirosban] nyerni akarnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!