Jégkorong

2020.10.17. 17:00

Hátrányos volt az emberelőny

Az első fordulóból elhalasztott mérkőzését péntek este pótolta a DVTK Jegesmedvék együttese.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A Tipos Extraliga ötödik forduló keretében a Dukla Michalovce látogatott volna a népkerti jégcsarnokba, a nagymihályiak azonban a korona vírus járvány miatt lemondták a találkozót, így a HK Dukla Trencin ugrott be ellenfélnek. A Macik állandó tagjai közül egészségügyi problémák és sérülések miatt ezúttal Galanisz, Kiss D., Magosi, Pukka és Részegh hiányzott, így gyakorlatilag újra csak három sorral vették fel a küzdelmet.

Ziccer nélkül

Az 1. perc végén Osterberg és Jabornik is óriási erővel vágódott a hálóba, természetesen elvitték a helyéről az egész szerkezetet, a fejvédő viszont megóvta őket a bajtól. Két közeli miskolci lövés jelezte, hogy a hazaiak két ráadásos vereség után ezúttal igényt tartanak a három pontra. Szép volt Bezúch megkerülős csele, majd egy csúnyán eladott korong után Rajna mentette a majdnem menthetetlent. Az 5. percben Csanyi balról, már szög nélküli szögből próbálta meg Valent mögé juttatni a játékszert, erre azonban nem volt esélye.

A túloldalon Vas vetődött önfeláldozóan a korong útjába, aztán Farkas M. centerezett és majdnem vezetést szerzett. Támadás építési nehézségek mindkét oldalon akadtak, az eladott korongok okoztak gondot. Miskolczi bottal akasztott, így először a diósgyőriek kerültek emberhátrányba, de ezt a legcsekélyebb szenvedés nélkül vészelték át. Az első húsz perc tényleges ziccer nélküli vegyes ,,felvágottat„ hozott, bár a dudaszó előtt a Jegesmacik is fórban adogathattak.

Kettő oda, kettő ide

A középső harmadot Jabornik jobbról, a palánk mellől leadott bombája – amely Rajnáig jutott – vezette fel, majd nem sokkal később Hecl szintén jobbról, a bedobó kör széléről, pontos tenyerest küldött a jobb felső sarokba (0–1). A 24. percben gyors kontra akciót vezetett a Trencsény, Hecl bal oldali átadása teljesen egyedül találta Kukucát, aki lekezelte a korongot, picit lopta a távolságot, majd a jobb alsó sarokba helyezett (0–2). A 27. percben öt a négy ellen voltak a küzdőtéren a hazaiak (a vendégek egyik tagja ráadásul elveszítette az ütőjét) és egy lecsorgót Flick közelről a háló bal oldalába helyezett (1–2). A szépítés jót tett a meccsnek és a piros-fehéreknek is, akik magukra találtak. Fokozódott az iram, már ötletes trükköket is láttunk, így nyomban hangulat változáson ment át az eddig csendes publikum. A 35. percben Vasék kapaszkodtak mínuszban, aztán Mesikammen azt hitte, hogy ökölvívó meccsen van és verekedést kezdeményezett, nem is úszta meg leküldés nélkül. Az újabb szünet előtti másodpercek a Dukla védő harmadában teltek és Wolf révén, balról, közelről összejött az egyenlítés (2–2).

Nem sikerült

Az utolsó húsz perc kulcskérdése az volt, hogy melyik alakulat kerül lélektani szempontból fontos előnybe. Az ötösfogatok ráléptek a gázpedálra, sebesen korcsolyáztak, nagyon akartak, ráadásul erővel is bírták. A 48. percben Valent felszerelése elnyelte a korongot és másodpercekbe telt, amíg kikotorta, egyébként mindkét portás 31-es számú mezben dolgozott. A 49. perc végén az itthoniak előtt csillant fel a gólszerzés, lévén emberelőnybe kerültek, de ez lett a vesztük. Valach ugyanis korongot gyűjtött, majd két védőt állva hagyva kitört és szemből, a tehetetlen Rajna mellett kiszúrta a bal felső sarkot (2–3) és máris a DVTK-nak kellett futnia a veszni látszó pontok után. Hosszú ideig a palánkoknál gyötörték egymást a játékosok. A HK tagjai az időt is húzták, ezt tehették, hiszen nekik állt a zászló. Jöttek a szokásos dulakodások, de ezekből éppen annyi, hogy ne essen kiállítás. Az 58. percben azonban elcserélték magukat, hatan szaladtak a jégre, fórjukból erre nyomban majdnem ismét gólt kaptak, majd megszólalt a duda, amely a a 32–22-es lőlap ellenére a harmadik vereséget jelentette.

A Macik vasárnapra tervezett nyitrai fellépése elmarad, mert a szlovákok a pandémia miatt lemondták a meccset. A piros-fehérek a tervek szerint legközelebb kedden Kassán szerepelnek.

Jégkorong: jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék – HK Dukla Trencin 2–3 (0–0, 2–2, 0–1)

Miskolc, 690 néző. V.: Stano, Müllner (Ordzovensky, Janiga).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Szirányi, Wehrs, Rokaly, Vas (1), Egle (1) – Vojtkó, Wolff 1, Lövei, Osterberg (1), Flick 1 – Láda B., Gőz, Csanyi, Miskolczi, Ritó – Révész, Farkas M., Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HK Dukla Trencin: Valent – Starosta, Mesikammen, Bezúch, Kettunen, Vayryne – Ackered, Jabornik (1), Hecl 1 (1), Paukovcek (1), Sádecky – Sládok, Bokros, Hlinka, Valach 1, Kukuca 1 – Rajnoha, Ferenyi, Svec, Krajc, Kristin (kapus). Vezetőedző: Jan Pardavy.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.

Dave Allison: – Úgy gondolom, hogy csapatom küzdőszellemével most sem volt baj. Minden tőlünk telhetőt megtettünk a győzelem érdekében, de ez nem volt elég, így egyáltalán nem lehetünk elégedettek a vesztes meccs után. A meccs végére elfáradtunk, ami annak is köszönhető, hogy most is voltak hiányzóink és a jégre lépő játékosok jelentős része csak pár napja tért vissza hozzánk edzeni. Hiszek abban, hogy az ilyen szoros meccsek a javunkra fognak eldőlni.

Jan Pardavy: – Nagyon nehéz meccs volt, ahogy Miskolcon játszani mindig nehéz a vendégcsapatnak. Az első harmadunk elfogadható volt, a másodikban gyorsan két gólos előnyre tettünk szert, de amilyen gyorsan megszereztük, olyan gyorsan le is romboltuk ezt az előnyt. A harmadikban egy alkalomra vártunk a győztes gól érdekében.

(A borítóképen: A korongon a szemek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!