Jegesmedvék

2020.10.20. 08:00

A nyeretlen csapatokból az egyik nyertes lesz

Kedden 18 órától Kassán vendégszerepel a diósgyőriek jégkorongcsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM-archívum

A Tipos Extraliga 9. fordulója keretében a ­Steel Aréna 18 órától ad otthont a HC Kosice – DVTK Jegesmedvék mérkőzésnek. Ami évekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, mára valóság: a két testvérváros egy pontvadászaton vesz részt, és azt sem lehet leírni, hogy a hazaiak az egyértelmű favoritok, legfeljebb, hogy kicsivel esélyesebbek, hiszen otthon játszanak.

Többet kell lőni

A küzdelemsorozat most még áttekinthetetlen: a pontvadászatot a koronavírus uralja, sok az elmaradt és az elhalasztott találkozó, akárcsak a pandémiában érintett játékos, így – az eddigi eredményektől függetlenül – valójában senki nem tudja, hogy ki milyen formában és főleg erőben van.

– Nagyon várjuk már a kassai fellépésünket – mondta Vas János, a piros-fehérek válogatott csatára. – Nagyon örülünk annak, hogy a Kassa visszatérhetett, jégre léphet. A házigazdák bizonyára nyerni akarnak ellenünk, de mi is az első sikerünkért utazunk hozzájuk. Az sajnálatos, hogy nézők nélkül meccselünk, pedig úgy öt-hat ezren lennének a lelátókon. Emlékezetem szerint, amikor legutóbb Kassán léptünk fel, sok százan kísértek el minket északi szomszédainkhoz, így úgy érezhettük magunkat, mintha hazai környezetben léptünk volna fel. Az eddigi teljesítményünk alapján úgy látom, hogy az alapjátékunk adott, a védőmunkánk összeállt, de keveset lövünk kapura, és gólhelyzeteinket sem tudjuk megfelelően kihasználni. Ennek következtében az az elsődleges feladatunk, hogy növeljük a célzások számát; a labdarúgás régi igazságát – amely a hokira is áll – idézem: lövésből lesz a gól. Szakmai szempontok alapján most még nem szabad mérlegre tennünk semmit, nagyon az elején vagyunk, ezt hosszú hetek vagy hónapok után teheti majd a szakvezetésünk.

Bizonyítani akarnak

Dave Allison, a Macik kanadai vezetőedzője nehéz helyzetben van, hiszen a munkáját most aligha tudja olyan szakmai érvek alapján végezni, ahogyan szeretné.

– Kedden este egy újabb komoly erőpróba következik számunkra – hangsúlyozta hétfőn délben a tréner. – Nem szeretném a meccs végkimenetelét előre taglalni, számunkra most az a legfontosabb, hogy jobbak legyünk, mint az előző meccsünkön. A meglévő küzdőszellemre építhetünk, de az egyéni hibáknak számát meg kell próbálnunk minimálisra szorítani. Szombaton szabadnapunk volt, majd vasárnap és hétfőn már teljes erőbedobással készültünk az edzéseken, és hangoltunk a kassai fellépésünkre. A soron következő találkozónk újabb lehetőséget ad arra, hogy bebizonyítsuk magunknak, a szurkolóknak és mindenkinek: jó csapat vagyunk.

Naponta változik a helyzet

A Tipos Extraliga keretében – amint azt Nagy Ádám, a diósgyőriek általános igazgatója elmondta – a következendő hetekben a bizonytalanságra kell felkészülni, a helyzet naponta, sőt óránként változhat, és ez igaz a hét végi műsorra is.

A piros-fehérek eddig elhalasztott találkozói:

2. forduló: HK Nitra – DVTK Jegesmedvék

5. forduló: DVTK Jegesmedvék – Dukla Michalovce

6. forduló: HK Poprad – DVTK Jegesmedvék

A Tipos Extraliga állása

1. HKM Zvolen 5 4 – – 1 19–12 12

2. HK Nitra 4 4 – – – 13–9 12

3. HK Poprad 3 2 – – 1 11–5 6

4. HK Dukla Ingema Michalovce 2 2 – – – 9–5 6

5. HC 07 Detva 4 2 – – 2 16–17 6

6. HK Dukla Trencin 5 2 – – 3 14–17 6

7. HC Mikron Nové Zámky 2 1 – – 1 8–5 3

8. DVTK Jegesmedvék 3 – – 2 1 5–8 2

9. HC Slovan Bratislava 4 – 1 – 3 11–15 2

10. HC ‚05 Banská Bystrica 4 – 1 – 3 8–17 2

11. MHk 32 Liptovský Mikulás 1 0 0 0 1 3–5 0

11. HC Kosice 1 – – – – 13–5 0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!