Meccs beharangozó

2020.10.31. 08:00

A mezőkövesdieknek idegenben gólokat kell szerezniük

Idegenbeli mérkőzés vár szombat délután a fürdővárosiak élvonalbeli focicsapatára.

Kolodzey Tamás

Fotó: Gál Péter

Az NB I-es bajnokság 9. fordulója keretében a Hungária körúton lévő Új Hidegkuti Nándor Stadion 17 órától ad otthont a Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC találkozónak.

Eddig tizennégyszer

A felek nem mondhatják el magukról, hogy remekelnek: a hazaiak hét mérkőzésükön 8 pontot gyűjtöttek, a vendégek viszont már nyolcszor voltak pályán, de csak 7 egységet kapartak össze. A Honvéd a kilencedik, a Kövesd a tizenkettedik (utolsó) helyen áll, bár ennek a bajnokság negyedének letelte után még nincs semmilyen jelentősége.

A piros-feketék mindkét győzelmüket idegenben érték el: Zalaegerszegen és Diósgyőrben egyaránt 4–2-es sikert produkáltak. Hazai pályán viszont nem megy nekik: alulmaradtak a Kisvárdával és az Újpesttel szemben is, míg a „majdnem” európai kupacsapat Mol Fehérvár FC-vel szembeni csatájukat kihozták 2–2-re. Általában a gólkülönbségekből is lehet következtetni egy alakulat teljesítményére: a fővárosiak 13–13-as mutatója, már ami a szerzett gólokat illeti, elég jól fest. Szemben az MZSFC együttesével: Kuttor Attila legénysége mindössze hétszer vette fel az ellenfelek hálóját, ez a legkevesebb az NB I.-ben. Az már látszik, hogy nem találták meg a korábban távozott Drazic, valamint a nyáron elment Zivzivadze utódát, a támadók között szerepeltetettek (Serderov, Vutov, Boriachuk, Jurina, Nagy D. és a hosszú kihagyása után visszatért Besirovic) ugyanis pillanatnyilag gólképtelenek. A tréner legutóbb már változtatott csapata hadrendjén: lemondott a konyhára szinte semmit nem hozó öt védő szerepeltetéséről, az 1–5–3–2-es hadrendről, a három belső hátvéd beállításával ugyanis kudarcot vallott.

A csapatok eddig tizennégyszer feszültek egymásnak az NB I-ben, és a mérleg hét budapesti és hat kövesdi diadal, egy döntetlen mellett. Emlékezetes marad a Magyar Kupa legutóbbi döntője, amelyet a kispestiek 2–1-re nyertek meg.

Szoros meccset vár

– Sajnos nem vagyunk jó szériában, hiszen zsinórban négyszer kikaptunk, ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a Mol Fehérvár elleni mérkőzésen a vereség ellenére jól játszottunk – mondta Kuttor Attila, a fürdővárosiak vezetőedzője. – Azon a találkozón már olyan teljesítményt nyújtottunk, ami a tavalyira emlékeztetett, ez mindenképpen pozitívum. Az a véleményem, jó úton járunk, és ha ezen haladunk tovább, újra sikeresek lehetünk. Nagyon bízom benne, hogy a múlt heti teljesítményünket nyújtjuk majd a Budapest Honvéd ellen; úgy gondolom, hogy lehet esélyünk a győzelem megszerzésére is. Az biztos, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk, hiszen ellenfelünk masszív és fegyelmezett csapat, a keretében kiváló rutinos és fiatal tehetséges játékosok egyaránt megtalálhatóak. Tavaly a kupadöntővel együtt négyszer találkoztunk, és minden találkozó szoros küzdelmet hozott, mind a négy alkalommal egy gól döntött, most is hasonlóra számítok. Azt megígérhetem, hogy alaposan fel fogunk készülni a mérkőzésre, szeretnénk megszerezni a három pontot. Az önbizalmunknak nagyon jót tenne a győzelem, és szeretnénk szurkolóinkat is megörvendeztetni, ezért még nagyobb motivációval lépünk pályára.

Guzmics és Pillár

A mezőkövesdiek közül az „örökös sérült” Guzmics mellett Pillár van még a maródiak listáján.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd várható kezdőcsapata: Szappanos – Farkas D., Nesterov, Meskhi, Eperjesi – Cseri, Karnitski (Szeles), Berecz, Besirovic – Serderov, Vutov (Nagy D.).

Az NB I. 9. fordulójának programja

Október 31., szombat

14.45: Puskás Akadémia FC – Zalaegerszegi TE FC

17.00: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC

19.30: Mol Fehérvár FC – Ferencvárosi TC

November 1., vasárnap

14.05: Budafoki MTE – Paksi FC

16.00: Újpest FC – MTK Budapest

18.30: Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!