sportösszefoglaló

2020.10.26. 19:30

„A meccsben sok fordulat volt, mert egy jól képzett, jó fizikumú ellenféllel találkoztunk.”

Nem csak a labdarúgásban, a kosárlabdában és a kézilabdában kiemelkedőek a borsodi sportolóink, hanem egyéb sportágakban is.

Fotó: Marosréti Ervin

Cselgáncs: Gercsák helyezetlen

A Papp László Sportaréna adott otthont a cselgáncsozók háromnapos Grand Slam-viadalának. A nők 52 kilós és 70 kilós súlycsoportjában egyaránt helyezetlen maradt Kriza Anna (Miskolci VSC), valamint a tokiói olimpiai kiküldetésben még reménykedő Gercsák Szabina (DVTK). Kriza az első fordulóban 10–0-ra kikapott a svájci Fabienne Kochertől, és kiesett. Gercsák az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban azonban ipponnal veszített a francia Margaux Pinot-val szemben, így búcsúra kényszerült.

– Sérüléssel küszködtem, ezáltal az erőnlétem még nem az igazi – mondta Gercsák Szabina. – Egyedül kellett felkészülnöm az edzőm koronavírus-betegsége miatt. Amennyiben minden rendben ment volna, szorosabban is alakulhatott volna ez a meccs. Célom, hogy kijussak az ötkarikás játékokra, így az Európa-bajnokságon szeretnék érmet szerezni.

Vasárnap a 90 kilósok között Sáfrány Péter (Miskolci VSC) lépett tatamira, aki egy vereséggel búcsúzott, ipponnal kikapott az észt Klen Kristofer Kaljulaid-től:

– A sorsolással elégedett voltam, az első két ellenfelemet simán vernem kellett volna. Sajnos koronavírusos voltam, nem tudtam edzeni, életem legrosszabb formája volt a mai. Ráadásul ez volt első felnőttversenyem, de sokkal rosszabbul sikerült, mint számítottam rá. Az észt ellenfelemnél sokkal erősebb voltam, simán behúzhattam volna ezt a meccset, de nagyon elrontottam – mondta.


Floorball: ob II

Férfi ob II Keleti csoport, 3. forduló

Kazincbarcikai Ördögök B – Debreceni EAC 7–8 (3–2, 1–1, 3–5)

Felsőzsolca, V.: Pribék.

Kazincbarcikai Ördögök B: Drótos Gyöngyi, Kovács (kapusok) – Baintner 1, Bálint, Czeczán 1 (1), Drótos Gyula (1), Hájer 1, Mogyorósi, Pós 4 (1), Stark, Tóth A., Vaszily, Keith, Kondor (1). Csapatvezető: Drótos Gyula.


Asztalitenisz: Extraliga

Pénteken és vasárnap is játszott bajnoki mérkőzést a Diósgyőri VTK I. férfi asztalitenisz-csapata az Extraligában. A diósgyőriek Bari Csaba, Terék Norbert, Kővári

Balázs összeállításban álltak asztalhoz, előbb idegenben, aztán pedig itthon.

Férfi Extraliga, 6. forduló:

Komlói Bányász I. – Diósgyőri VTK SE 5–2

Győztek: Terék (1), valamint a Bari–Kővári-páros.

Férfi Extraliga, 7. forduló:

Diósgyőri VTK SE I. – Honvéd Szondi SE I. 3–4

Győztek: Kővári (2), Terék.


Kézilabda: NB I./B

Férfi NB I./B Keleti csoport, 6. forduló:

Balassagyarmati Kábel SE – ÓAM-Ózdi KC 19–22 (12–10)

Balassagyarmat, zárt ajtók mögött. V.: Cseszregi, Sipos.

ÓAM-Ózdi KC: Ulicsinyi – Hangyel N. (5), Nagy A. (2), Tóth Patrik (1), Kocsis Cs. (-), Nyeste B. (2), Benák. (5). Csere: Nagy D. (k), Tóth Patrick (3), Zsigmond G. (4), Csépányi G. (-), Csabai G. (-), Edző: Szakál György.

Szakál György: – Nehéz kezdés után ismét remek csapatteljesítmény húzta ki a srácokat a gödörből. A fordulás után már végig kézben tartottuk az irányítást, és megérdemelten nyertük meg ezt a fontos mérkőzést.


Kosárlabda: NB I./B

Férfi NB I./B Zöld csoport, 5. forduló

Debreceni EAC U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 68–63 (10–25, 18–13, 22–14, 18–11)

Debrecen, 20 néző. V.: Szilágyi, Major, Nepp.

Phoenix KK: Szabó N. (8), Drahos G. (3), Orliczki B. (6), Molnár B. (6/3), Martin (31/12). Csere: Kovács M. (6/3), Szilasi (1), Kovács Z. (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Szendrey Zsombor: – Jól a kezdtük a mérkőzést; amit begyakoroltunk, működött, és ezzel megzavartuk az ellenfelet. Aztán elkezdtünk kapkodni, 16 büntetőt

kihagytunk, és 21 labdát adtunk el, ezzel pedig lehet meccset veszteni. Gratulálok a DEAC-nak.

Férfi NB I./B Piros csoport, 5. forduló

Pécsi VSK-Cargate – MEAFC-Miskolc 69–88 (10–19, 23–20, 24–24, 12–25)

Pécs, 80 néző. V.: Horváth, Benedek, Földesi.

MEAFC-Miskolc: Kozák M. (30/3), Montai (-), Orliczki M. (1), Kozák B. (17/3), Lippai (2). Csere: Homoki (22), Tóth B. (-), Tóth V. (6), Béres (6), Sándor (4), Szekeres (-), Ragályi (-). Vezetőedző: Szollár Gergő.

Szollár Gergő: – Gratulálok a csapatnak az első idegenbeli győzelemhez. Ebben a meccsben volt sok fordulat, mert egy jól képzett, jó fizikumú ellenféllel találkoztunk. Azonban most a védekezésünk stabil volt, erre tudtuk építeni a támadójátékunkat, s 88 dobott ponttal már lehet meccset nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!