labdarúgás

2020.09.07. 11:00

Vesztesen debütált Cseri

Az orosz válogatott ellen lépett pályára vasárnap a magyar együttes, NL-mérkőzésen.

Molnár István

Budapest 20200906 Labdarœg‡s Nemzetek Lig‡ja Magyarorsz‡g Oroszorsz‡g v‡logatott mŽrk?zŽs Foto Nemzeti Sport Szab— Mikl—s

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Szabó Miklós

A törökök felett aratott idegenbeli sikert követően vasárnap a második csoportmeccsét vívta – ezúttal hazai környezetben, de nézők nélkül – a magyar labdarúgó-válogatott. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese a Puskás Arénában azzal az orosz gárdával csapott össze, amely előző csütörtökön a szerbeket múlta felül (3–1). A magyar csapatból Fiola lesérült, a helyettese pedig Bese lett, a Mezőkövesd Zsóry FC középpályása, Cseri Tamás a kispadon kezdte ezen összecsapást. A legutóbbi rendszerváltás, azaz 1990 után egyszer sem verte meg a magyar nemzeti csapat az oroszokat, négy vereség és egy döntetlen volt eddig a mérleg.

Könyörtelen vendégek

A 3. percben Szoboszlai alapvonal közeléből elvégzett szabadrúgása okozott némi riadalmat a vendégeknél, majd két perccel később Miranchuk lépett ki középen Szalai A. mellett, de 10 méterről ellőtte a labdát a magyar kapu bal oldala mellett. Az oroszok jóval feljebb tolták a védekezésüket, mint pár nappal korábban előtte a törökök, így nem volt olyan könnyű a támadások építése. A 12. percben Sallai kapott egy kiugratást, de nem tudta rendesen elpöckölni a labdát Shunin mellett. Bese a jobb, míg Holender a bal oldalon igyekezett minél hamarabb akcióba kapcsolódni, a 15. percben azonban megszerezte a vezetést a „szbornaja”: a bal oldalon építkeztek, Kuzyaev kapott szép labdát Zobnintól, középre centerezett, és az ott érkező Miranchuk 8 méterről, laposan a magyar kapuba továbbított, Nagy Á. és Szalai A. csak kísérte a támadót (0–1). A 22. percben Sallai Szalai Á.-t találta el a vendégek 16-osán belül, de legalább lehetőség volt. A 26. perc végén, szögletvariációt követően Bese fejelt, a labda az orosz kapus kezében landolt. A 33. percben Szalai Á. nem rúgta el a labdát a saját büntetőterületen belül, becsúszva szerelték, a játékszer Ozdoev elé került, aki 14 méterről Gulácsi kapujának jobb oldalába helyezett (0–2).

Feljövő magyarok

Alig tértek vissza a csapatok a szünetről, máris növelte előnyét Oroszország: Kuzyaev kevergetett a bal szélen, beadása után Dzyuba nem rúgta el a labdát, csellel leültette Gulácsit, jobbra játszott, Fernandes pedig 8 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0–3). A 62. percben a jobb oldalon építkezett a magyar együttes, Kalmár emelt Sallai felé, Semenov elcsúszott, Sallai pedig 12 méterről átemelte Shunin a labdát, amely a kapuban kötött ki (1–3). A lendületbe jött Rossi-gárda a 70. percben megint közelebb lépett ellenfeléhez, Szoboszlai adott be, Bese fejpárbajt nyert, az érkező Nikolic pedig az ötösnél a kapu jobb oldalába lőtt (2–3). A 82. percben beállt Cseri, 32 évesen lett először válogatott. A csapat mindent megtett az egyenlítésért, beszorította az oroszokat, akik okosan tartották a labdát, és megőrizték a minimális fórt.


B-Liga, 2. csoport, 2. forduló

Magyarország – Oroszország 2-3 (0-2)

Puskás Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Mariani (Tegoni, Bindoni) – olaszok.

Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Sigér (Kalmár, 46.), Nagy Á. – Bese, Szoboszlai (Cseri, 82.), Holender – Szalai Á. (Nikolics, 67.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Oroszország: Shunin – Mário Fernandes, Semenov, Dzhikiya, Kudryashov – Ozdoev, Zobnin, Ionov (Karavaev, 75.) – A. Miranchuk (Gazinski, 67.), Dzyuba, Kuzyaev (Zhirkov, 57.). Szövetségi kapitány: Stanislav Cherchesov.

Gólszerző: Sallai (62.), Nikolics (70.), ill. Miranchuk (15.), Ozdoev (33.), Fernandes (46.).

Labdarúgó Nemzetek Ligája eredmények

A-Liga

1. csoport: Hollandia – Lengyelország 1-0 (0-0), Olaszország – Bosznia-Hercegovina 1-1 (0-0). 2. csoport: Dánia – Belgium 0-2 (0-1), Izland – Anglia 0-1 (0-0). 3. csoport: Svédország – Franciaország 0-1 (0-1), Portugália – Horvátország 4-1 (1-0).

B-Liga

1. csoport: Románia – Észak-Írország 1-1 (1-0). Norvégia – Ausztria 1-2 (0-1). 2. csoport: Skócia – Izrael 1-1 (1-0). Szlovákia – Csehország 1-3 (0-0).

C-Liga

1. csoport: Azerbajdzsán – Luxemburg 1-2 (1-0), Ciprus – Montenegró 0-2 (0-0). 2. csoport: Észak-Macedónia – Örményország 2–1 (2-0), Észtország – Grúzia 0-1 (0-1). 4. csoport: Litvánia – Kazahsztán 0-2 (0-1), Fehéroroszország – Albánia 0-2 (0-1).

(A borítóképen: Az első vendégtalálat Gulácsi kapujában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!