PannErgy-MVLC

2020.09.02. 15:00

Pécs mindig nehéz pálya

Szerdán 19 órától Pécsett játszik a PannErgy-Miskolci VLC csapata a vízilabda OB I 2. fordulójában.

Molnár István

Fotó: Kamarás Péter

Az előző hét végén, ha csonkán is (miután öt mérkőzést egészségügyi okok miatt elhalasztottak), de elkezdődött a férfi élvonalbeli vízilabda-bajnokság 2020/21-es idénye. Az első fordulóban a PannErgy-MVLC együttese idegenben szerepelt, és meglepetésre 10-9-re győzött az előzetesen eléjük rangsorolt, több rutinos pólóst, így az Egerből érkezett, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbertet is a soraiban tudó Budapest Honvéd ellen.

Látta az eufóriát

– Minden meccsre úgy utazunk, sportemberként, hogy szeretnénk nyerni – kezdte Kis István, a miskolciak vezetőedzője. – Több videót megnéztünk a Honvédról, tudtuk mit játszanak, mit védekeznek, és próbáltunk olyan támadási formációkat kitalálni, amikkel hatékonyak tudunk lenni. Ez be is jött. A siker igazi csapatmunka volt, persze, vannak játékosok, akiknek a kiemelkedő teljesítménye kell, de csapat nélkül nem lesz jó egyéni teljesítmény. Lefordítva: amennyiben nem tudjuk megjátszani kiváló centerünket, Lukas Semant, akkor nem lesznek kiállítások, lehetőség, hogy ezekből gólt lőjünk. Ha mégis kiemelünk, akkor őt ki kell, de ki kell Magyar Márton gólerősségét, illetve Biros Barnabás önfeláldozó védekező munkáját. A védekezés fontosságáról nyáron hosszan beszéltem, arról, hogy sok gólt kapunk, amit legutóbb le tudtuk vinni tíz alá, sőt, három negyeden keresztül öt találaton tartottuk a Honvédot. A srácokon, a végén, vacsora előtt, közben, lehetett látni az eufóriát, öröm volt mindenkire ránézni, mindig jó érzés győztesen hazajönni. Nem titkolom, én is fel voltam dobódva, hivatalosan ez volt az OB I-es bemutatkozásom vezetőedzőként, hiszen a nyáron kupameccseken vezettem a csapatot, és tavaly ősszel volt egy rövid beugrásom, megbízott edzőként.

Fiatal, agilis csapat

A PannErgy-MVLC szerdán 19 órától az ellen a PVSK-Mecsek Füszért ellen csatázik idegenben, amely az első fordulóban 12-12-es döntetlent játszott a BVSC-Zugló MKB-Euroleasing csapatával.

– Az ő eredményük is meglepetés volt, mert egy erős vasutas gárdával szemben álltak helyt szépen – nyilatkozta Kis István. – A budapesti sikerünk ünneplése szombat éjfélig tartott, vasárnaptól már erre a szerdai összecsapásra készültünk. Pécsen nagyon kemény mérkőzéseket lehet játszani, az ottani egy nehéz pálya, ez már több alkalommal is kiderült. Amikor tavaly ősszel beugrottam egy rövid időre, éppen volt ott egy összecsapásunk. 8-8-at értünk el, de sokkal jobbak voltunk náluk, ha 8-5-ös vezetésünknél, a negyedik negyedben nem hagyja ki Stojanovic az ötméterest, akkor vége a meccsnek... Egy fiatal, agilis, összeállt csapat a pécsi, a változások ellenére. Volt egy egymás elleni mérkőzésünk a Magyar Kupa első körében, kínkeservesen kiízzadt 13-13-as döntetlent értünk el. Megnéztük a videót, tudjuk, hogy nagyjából mire számíthatunk tőlük. Ismét be kell tartani az utasításokat, a gyakoroltakat, és kijavítani a Honvéd ellen elkövetett védekezési hibákat, mert a siker ellenére volt pár. Nem titkoljuk, ismét szeretnénk 3 pontot szerezni attól a csapattól, amelynek a kispadján a Miskolcon jól ismert Török Viktor ül.

A miskolciak már kedden kora délután elutaztak a baranyai megyeszékhelyre, és 20 órától átmozgató edzést tartottak – amit szerda délelőtt ,,megismételnek„.


,,Profi sportolók”

Augusztus 30-án jelent meg az a kormányrendelet, amelyben többek között az szerepel, hogy a szeptember 1-jétől elrendelt határzár szerint csak kivételes esetben léphet be külföldi személy Magyarország területére. A téma a miskolci pólós klubot is érinti, hiszen Lukas Seman és Tomas Hoferica Szlovákiába való, családjaik ott élnek: ,,Mi, a klubunk teljes mértékben jog-, és szabálykövető, vagyis alárendeljük magunkat azoknak a döntéseknek, amelyek kormányzati, illetve szövetségi szinten születnek – közölte Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai igazgatója. – Két szlovákiai játékosunk nemrég volt otthon, tisztában vannak a jelenleg fennálló helyzettel, elfogadják azt, miután profi sportolókról beszélünk. Ha röviden akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám: senki se ki, se be.„


Elnökségi ülés

Az Észak információi szerint a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége ma tart ülést, amelyen téma lesz az, hogy mikor pótolhatják az eddig elmaradt összecsapásokat, ezen belül az is, hogy milyen feltételek mellett halaszthat klub mérkőzést. Úgy tudjuk, napirenden lesz a még be nem fejezett Magyar Kupa-sorozat, ahol a férfiaknál még elődöntőket és döntőt kellene rendezni – a tervek szerint szeptember 9-10-én, ezért is hoznák előre az akkorra tervezett harmadik bajnoki fordulót most szombatra, vasárnapra.

(A borítóképen: Az MVLC szeretne ma is sikeres lenni)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!