kerékpár

2020.09.10. 19:30

A negyedik Bükk Kupa idén háromnapos lesz

Évről évre egyre növekszik az érdeklődés a jávorkúti futam iránt.

Kolodzey Tamás

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A szeptember 13-i IV. Bükk Kupa Somogyi József álma volt: az MVSC kerékpáros szakosztályának egykori elnöke a hajdani sorozat szellemében arról álmodott, hogy nívós viadalt rendezzen. A szervezést 2017-ben kezdte el, majd váratlan halála után fia, Somogyi László már I. Bükk Kupa-Somogyi József emlékverseny néven hozta tető alá az eseményt.

Több kategóriában

Az idei, három napos rendezvény első napján, szeptember 11-én, pénteken a jávorkúti vendégháznál koncerteken tapsolhat a közönség. Másnap, szombaton Lillafüredtől Jávorkútig a családi és céges jótékonysági túraverseny tartanak, a teljesítők pedig érem és oklevél díjazásban részesülnek. A vasárnapi Somogyi-emlékverseny – kategóriánkénti díjazással – része az egyenkénti indítású hegyi- és országúti időfutamnak. A pálya az ómassai út jávorkúti elágazásától a Jávorkút étteremig tíz kilométeres. A masters kategóriákban páros versenyt is hirdetnek, a célba érők az érem és az oklevél mellett ellátásban részesülnek, valamint szponzori felajánlásokból összeállított ajándékcsomagot is kapnak. Az eredményhirdetés után tombolasorsolást tartanak, fődíja egy kross kerékpár. A program végén rajtol a Jávorkút turistaház előtti, háromszáz méteres szakaszra kiírt Mini Bükk Kupa egyenkénti indítású gyermek sprintverseny. A tíz éves korig terjedő mezőnyt öt kategóriában díjazzák majd.

Program

Szombat

11.00: céges és családi túra (az Ómassai út jávorkúti elágazásától a Jávorkút étteremig, 10 km)

Vasárnap

9.00: időfutam (az útvonal és a táv a szombatival azonos)

12.00: gyerekverseny (a Jávorkút előtti 100 méteres szakaszon)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!