Aszaló SE

2020.08.03. 14:00

Nyolc év után ismét a megye I.-ben

Az Aszaló a tavaly nyári bajnoki címe után még nem, de a pandémiát követően vállalta az I. osztályt.

Berecz Csaba

Fotó: Szabó Krisztián

Az Aszaló SE labdarúgó-együttese ezúttal vállalta a megye I. osztályú szereplést, és a 2020/21-es évadban a régiós bajnokság legjobbjai között szerepel. Köszönhetően annak, hogy a március közepén, a koronavírus miatt félbeszakadt 2019/20-as idényben a megyei II. osztály Északi csoportjának az élén állt. A csapat négypontos előnnyel vezette a táblázatot a 2. helyezett Alsózsolca SE előtt, a 19 meccséből 16-ot megnyert, és két döntetlen (Borsodnádasd, Szirmabesenyő) mellett csak egyszer kapott ki (a Parasznya otthonában).

A vírus közbeszólt

– Tavaly amikor megnyertük a bajnokságot, nem tudtuk vállalni az indulást a megyei I.-ben, de a mögöttünk hagyott idénynek úgy vágtunk neki, hogy ha sikerül ismételni, újrázni, akkor már igent mondunk az osztályváltásra – mondta Hanyecz Béla, az Aszaló SE edzője, majd így folytatta: – Sajnos, a vírus közbeszólt, a bajnokság félbeszakadt, de amikor beszüntették a küzdelmeket, mi álltunk az élen, 4 pontos előnnyel, és végül ennek köszönhetően megkaptuk a jogot, hogy feljebb léphessünk, és ezúttal éltünk ezzel a lehetőséggel.

A megyei I. osztály rajtja augusztus 15-én lesz, a nyitányon az Aszaló a Bánhorvátit fogadja (17 órától). Két héttel a bemutatkozás előtt azt kérdeztük a szakvezetőtől, hogy hol tartanak a felkészülésben.

– Nem sok időnk volt a felkészülésre, a hivatalos felkérést a megye I.-es szereplésre csak 3-4 hete kaptuk meg, ekkor láttunk munkához – mondta Hanyecz Béla. – Egy kicsit hányatott sorsú időszak közepette vagyunk, nagyon nehéz összehozni a keret tagjait egy-egy edzésre, mert a megye minden szegletében élnek a labdarúgóink.

A megye II.-ben ez nem volt gond, hiszen nem voltak közös edzések, csak a meccsre járt mindenki, de a megye I. az más kávéház. Egy héten legalább egyszer a meccsek előtt összejönni indokolt lenne, ez csak hellyel-közzel sikerült eddig, teljes létszámban még nem találkoztunk.

A keretről

Az aszalói edző arról is beszélt, hogy keret összetétele is változott az elmúlt hetekben, Balogh Bence és Vörös Márk Emődre igazolt, Dányi Jánosról pedig annyit tudnak, hogy nem náluk folytatja a labdarúgást. A csapatnak öt új játékosa van, Vadász Róbert tulajdonképpen visszatért Gesztelyből, Botos Ferenc Sajóbábonyból érkezett, Kovács Gergely Mádról, Sebők Krisztián Izsófalváról, Vígh Levente pedig legutóbb a Hajdúnánás gárdájában szerepelt.

– Mindenképpen szükség volt erősítésre néhány poszton, mert hosszú a bajnokság, és ha kiesik egy-két ember, akkor kell, hogy pótolni tudjuk őket – mondta Hanyecz Béla, majd arra a kérdésre, hogy milyen céllal vágnak neki a küzdelmeknek, így felelt: – A helyezés elsősorban annak a függvénye lesz, hogy miként alakul az edzéslátogatottság. Szeretnénk gond nélkül bennmaradni, ha jól indul a szezon, amiben nagyon bízom, akkor lehet, hogy emelhetjük a tétet, mert én a középmezőny végére, közepére várom a csapatot.

(A borítóképen: Az Aszaló osztályt váltott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!