futás

2020.08.13. 11:00

Mégsem maradnak futóverseny nélkül

Úgy tűnik az évad utolsó megmérettetését meg tudják rendezni az edelényiek.

Horváth Imre

Forrás: Olvasónktól

„Jelen pillanatban semmilyen rendelet nem akadályoz minket abban, hogy a versenyünket szervezzük és készüljünk szeptember 19-re a 30. Dreher 24 Bódva-völgyi Maraton-ra! Azon dolgozunk, hogy minden tekintetben biztonságos, de sikeres versenyt rendezhessünk” – tudatta az Edelényi Futók Egyesülete hétfőn. A hír a futást kedvelőknek igencsak jó, ugyanis már úgy tűnt, idén minden verseny elmarad, amit Edelényben és környékén szerveznek.

Mint megírtuk, elég nehéz helyzetbe került az Edelényi Futók Egyesülete. Az évi három nagy versenyük közül kettőt ugyanis „el kellett engedniük”, és az egyesületi közös futásoknak is búcsút kellett inteniük néhány hónapra. Végül egy országosan is újszerű kezdeményezéssel álltak elő, és Császta KaranTrail néven szerveztek megmérettetést, amelynek az volt a lényege, hogy egy megadott időszak alatt bárki egyénileg lefuthatta a távot, azt rögzíteni kellett egy alkalmazással, és eszerint rangsorolták a résztvevőket.

Nagy az érdeklődés

Most azonban úgy tűnik, hagyományos versenyen is részt vehetnek a futás szerelmesei, ennek megfelelően nagy az érdeklődés a 30. Dreher 24 Bódva-völgyi Maraton kapcsán. A kiírás szerint lesz 1 kilométeres gyerekverseny és 2.5 kilométeres belvárosi futam. Emellett természetesen harmad- és félmaraton, illetve maraton. Érdemes sietni a nevezéssel, ugyanis a versenyzők számát 500-ban maximalizálták, ha ezt a számot eléri az előnevezés, akkor lezárják. Az első 150 edelényi lakcímkártyával rendelkező versenyző nevezési költségét a város állja a gyermekversenyen és a legrövidebb távon.

(A borítóképen: A szervezők az egyik tervezett frissítőpontnál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!