Mezőkövesd Zsóry FC

2020.08.29. 13:00

Még egyik gárda sem nyert

Szombat este Pakson vendégeskedik a fürdővárosiak élvonalbeli labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

Az NB I.-es bajnokság harmadik fordulója az atomvárosba szólítja a Mezőkövesd Zsóry FC együttesét. A szombati, meglehetősen szokatlan, 20 óra 30 perces kezdési időpont egyetlen, de mindenképpen lényeges előnye az, hogy a naplemente után hőség egészen biztosan nem lesz, bár a meteorológusok még ekkorra is harminc fok körüli meleget ígérnek.

Cél a győzelem

Két forduló alapján az eredményekből természetesen még nem lehet semmilyen következtetést levonni, így csupán a tényeket írhatjuk: a nyitófordulóban a Paks hazai környezetben kikapott az Újpesttől, míg a Mezőkövesd ugyancsak vereséggel távozott Diósgyőrből. A folytatás során mindkét gárdának egy pont jutott: a paksiak úgy ikszeltek a Mol Fehérvár FC otthonában, hogy a nemzetközi kupacsapat csak a 92. percben egyenlített. A dél-borsodiak a három egység megszerzésének reményében fogadták a Zalaegerszeget, de erejükből döntetlenre futotta. A táblázatban azonos mutatókkal a nyolcadik-kilencedik helyet foglalják el a felek, melyek célja egyértelmű: itt is, ott is diadalmaskodni akarnak, ezért könnyen lehetséges, hogy pontosztozkodás születik majd.

Ami pedig a sárga-kékek várható kezdőcsapatát illeti: nem az a kérdés, hogy Kuttor Attila kiket tesz be, hanem az, hogy kihagyja-e a formán kívüli játékosokat. Az eddigi két mérkőzés alapján kitűnik, hogy a védelem tengelyébe még nem találta meg azt a párost, amelyik teljes stabilitást ad, a középpályások közül Besirovic „látványosan” visszaesett az elmúlt időszakban, a nemrég igazolt orosz Serderov pedig az eddigi két találkozóján semmit nem mutatott, így talán senki nem lepődne meg azon, ha a kispadra kényszerülne Pakson. A matyóföldieket egyébként örömhír érte a napokban: Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanis meghívta a válogatott keretébe Cseri Tamást, a középpályás pedig nyilván mindent elkövet majd, hogy diadalra vezesse az övéit.

A statisztika a zöld-fehérek javára billen: a 2019/20-as idényben mindhárom egymás elleni találkozójukat megnyerték aktuális ellenfelükkel szemben (kétszer 2–0-ra, egyszer 1–0-ra, vagyis az MZSFC gólképtelen maradt), ráadásul Pakson még soha nem nyert a Mezőkövesd, ahol vallják: ennek most jött el az ideje. Az eddigi mérleg: 14 mérkőzés, 7 paksi győzelem, 3 döntetlen, 4 mezőkövesdi siker.

Küzdelmes meccsre számít

A mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól Tóth László szakmai igazgató ezt nyilatkozta a klub honlapjának:

– Nagyon küzdelmes volt a Zalaegerszeg elleni találkozónk, csapatunk mindent elkövetett, hogy győztesen hagyja el a pályát. Nem akarom arra fogni, de szereztünk egy szabályos gólt, ha azt megadják, teljesen más mederben folytatódhatott volna a találkozó. Törvényszerű volt, hogy a meg nem adott gól után kaptunk egyet. Hónapok óta olyan periódusban vagyunk, hogy kihagyjuk a helyzeteket, kapufákat rúgunk, majd gólt kapunk. A csapatunk ezt nagyon nehezen dolgozza fel, szeretnénk most már kilépni ebből a helyzetből, ezen dolgozik a stábunk. Próbálunk egy picit módosítani a stílusunkon és

a szerkezetünkön, ezt reményeink szerint már a Paks ellen is fogjuk látni. A Paks évek óta a mumusunknak számít, nagyon szeretnénk megtörni ezt az átkot. Minden sorozat megszakad egyszer, abban bízunk, hogy ez szombaton be fog majd következni. Nagyon nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítok, melyből remélem, hogy mi kerülünk majd ki győztesen. A találkozón nem számíthatunk Farkas D.-re, aki ezen a héten már elkezdte az edzéseket, de még nem akarunk kockáztatni

a beállításával. Védőnk a válogatottszünetben teljesen fel fog épülni, és a Budafok ellen már bevethető lesz. Pillárra egy kicsit hosszabb pihenő vár, de reményeink szerint néhány hét múlva ő is teljesen felépül és a csapat rendelkezésére állhat majd.


A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható kezdőcsapata: Szappanos – Eperjesi, Guzmics, Katanec, Lakvekheliani – Cseri, Szeles, Berecz Zs., Besirovic – Serderov (Jurina), Nagy D.


A hét végi program

NB I., 3. forduló

Szombat

20.30: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC

Vasárnap

17.45: Budafoki MTE – Mol Fehérvár FC

17.45: Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC

20.00: Puskás AFC – Újpest FC

20.00: Budapest Honvéd – Kisvárda MG

(A borítóképen: Cseri (a labdával) gólpasszt adott a zalaegerszegiek elleni, múlt pénteki hazai mérkőzésükön)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!