vízilabda Magyar Kupa

2020.08.01. 11:30

Igyekszik átadni a tudást

A második körrel folytatják a csapatok a vízilabda Magyar Kupát a hétvégén.

Molnár István

Forrás: MVLC

Fotó: Kamarás Péter

A férfi vízilabda Magyar Kupa idei küzdelemsorozatát a szövetség őszről előrehozta nyárra, és az első kört a múlt hét végén már meg is rendezték. A Pann­Ergy-Miskolci VLC együttese a fővárosban ugrott vízbe, és a csoportjában megverte a KSI-t (16–9), döntetlent játszott a Péccsel (13–13), és kikapott a Ferencvárostól (4–17). Kis István vezetőedző csapata a második körben Szegeden játszik (Zöld csoport) szombaton 16.30-tól a Vasassal, vasárnap 11.30-tól a Kaposvárral és aznap még 17.30-tól a Szegeddel.

Ne legyen, csak öt

A miskolciak kerete az elmúlt hónapokban teljesen kicserélődött, a „legnagyobb név”, aki érkezett, az Lukas Seman. Az eperjesi születésű pólós 2016-ban járt az Eb-n hazája válogatottjával, magyarországi pályafutását még Pécsett kezdte (2007/2008), majd horvátországi kitérőt követően játszott Egerben (2011–2013), Szegeden (2013–2015) és az OSC-ben (2015–2020).

– Az első körben, a múlt héten, a KSI ellen igyekeztünk játszani, a Péccsel szemben hátrányból visszajöttünk, döntetlenre hoztuk a mérkőzést, míg a Ferencvárostól tizenhárom gólos különbséggel kikaptunk. A Fradi más szintet képvisel, Európa egyik legjobb csapata, az ilyen és ehhez hasonló mérkőzéseken, mérkőzésekből sokat tanulhat mindenki – hangsúlyozta Lukas Seman, aki a mostani második fordulóról is véleményt alkotott: – Úgy gondolom, hogy a Kaposvár és a Szeged ellen győzelmi esélyeink vannak, próbáljuk ezt elérni. Itt, Magyarországon vannak a kiemelkedő klubok, amikor ellenük játszunk, akkor le tudjuk mérni magunkat, és azt kell elérni, hogy ha mondjuk egyszer tízgólos különbség van a javukra, akkor legközelebb ne legyen, csak hét vagy öt. Aztán vannak a velünk egy szinten lévő csapatok, amikor nagyobb a stressz, hiszen lehet és kell jó eredményt elérni. Az ilyen mérkőzéseken még inkább gondolkodni kell, hogy hová, mikor adom a labdát, mit, milyen szituációt látok meg, és lehetőleg keveset hibázok.

Nem könnyű átvenni

A 203 centiméter magas pólós beszélt a saját maga feladatáról, arról is, hogy mennyire nehéz csapatkapitányként pótolnia elődjét, a Strasbourg­ba szerződött Sasa Misicet.

– A támadásoknál meg kell fognom a center pozíciót, hogy legyen esély nekem bejátszani a labdát – tette hozzá Lukas Seman. – Labdavesztést követően azonnal vissza kell úszni, hogy segítsek védekezésben, ami nekem már volt dolgom máshol is. A fiatalokkal sokat kell beszélnem, bátorítom őket, igyekszem átadni nekik azt sok tudást, tapasztalatot, amiket az évek során gyűjtöttem. Sasa örökségét nem könnyű átvenni, neki talán annyiban más volt a helyzete, hogy sok rutinos vízilabdázó volt akkor a keretben. Még csak egy olyan hétvégén vagyunk túl közösen, amelyen tétmeccseket játszottunk, valamikor decemberben, jövő januárban fog kiderülni, hogy hogyan is állunk, milyen szinten vagyunk, milyen kvalitásokkal.

Bírja a terhelést

Magyarországon a 11. szezonját kezdő felvidéki pólós megjegyezte: amikor annak idején átkerült Pécsre, még magasabban jegyezték a szlovák vízilabdát, de sajnálatára az ottani pontvadászat színvonala mostanára nagyon visszaesett. Arra a felvetésre, hogy meddig játszhat még, az alábbiakat válaszolta:

– Jól érzem magam a medencében, a testem bírja a terhelést, szerencsére sérülés is elkerült eddig, úgyhogy majd meglátjuk… Örültem annak, hogy adódott a Miskolcra igazolás lehetősége, hiszen a család Kassán lakik, és amíg nem kezdődik az iskola, itt vannak velem.

(A borítóképen: Lukas Seman)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!