Mezőkövesd Zsóry FC

2020.08.31. 11:30

Gyönyörű gólokat szereztek

Megszerezte első győzelmét a Mezőkövesd Zsóry FC NB I.-es labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Forrás: paksifc

Az élvonal 3. fordulója szombaton este a paksi pályára szólította a 2020/21-es idényben még nyeretlen csapatokat. A papírforma hazai sikert ígért, hiszen legutóbb háromszor is megverték ellenfelüket. A PFC összeállítása nem okozott meglepetést, a vendégeké egy helyen, a védelem tengelyéből ugyanis kimaradt Guzmics, elől pedig Serderov nem kapott társat. A zöldek négy olyan futballistát – Bertus, Bognár, Gévay, Sajbán Máté – is felvonultattak, akik korábban a fürdővárosban szerepeltek. Mindkét gárda az 1–4–1–4–1 hadrendet alkalmazta, később azonban kiderült, hogy helyenként öten is védekeznek.

Szép mozdulatok

Agresszíven kezdtek a sárga-kékek, akik letámadtak, és fölénybe kerültek. Az első helyzet Serderov előtt adódott, de ezt nem tudta kihaszálni. Nem sokkal később szépségdíjas gólt szerzett az MZSFC: nem a támadás volt pompás, hiszen szögletet végeztek el, hanem Berecz mozdulata. Úgy találta el a labdát, hogy lövését és találatát még sokat fogják ismételni a csatornákon. A hátrányba került paksiak vitézkedtek ugyan, de Ádám M. közelről sem tudott a kapuba lőni. Böde is elpuskázta lehetőségét, aztán következett a válogatott keretébe meghívott Cseri, aki felülmúlta középpályás társát – már ami a kivitelezést illette. Kevéssel a szünet előtt még Szabó J. próbálkozott, de közvetlen közelről sem tudott szépíteni, ennek következtében a két gólos vendégelőny már a kövesdiek sikerét vetítette elő (és mint a lefújáskor kiderült: így is lett).

Böde szépített

A folytatásban sokáig nem történt különösebb esemény, a labda a két 16-os között pattogott. A paksiak mestere a kettős cserétől várta a fordulatot, ez részben be is jött, hiszen Böde fejesgólja után még mintegy harminc perc volt hátra. Hahn veszélyes labdáját fogta Szappanos, majd Kuttor lehívta a védekezö középpályás Szelest és helyére Guzmicsot küldte be, ezzel magasította védelmét. A hajrában nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a Tolna megyei társaság, melynek kockáztatnia kellett, így arra is számítani lehetett, hogy egy kontrából újra a dél-borsodiak lesznek eredményesek. A 78. percben jobb oldali szöglet után Lenzsér az ötösről a jobb kapufára fejelte a labdát, majd a „színművész” Böde akarta megetetni a játékvezetőt, aki azonban nem lágyult meg és mozdulatáért nem adott büntetőt. A plusz négy percet gond nélkül húzta ki a Mezőkövesd, így az emlékezetes gólok összecsapásán a legutóbbi negyedik helyezett ötven százalékosra javította mérlegét, a második hazai vereségét begyűjtő Paks pedig máris a kiesőjelöltek közé került.


Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–2 (0–2)

Paks, 1398 néző. V.: Káprály (Garai, Bornemissza – Berke, Erdős).

Paksi FC: Holczer (5) – Osváth (5), Lenzsér (5), Szélpál (5), Szabó J. (5) – Windecker (5) – Bognár I. (4), Böde (6), Bertus (6), Balogh B. (5) – Ádám M. (5). Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Eperjesi (6), Nesterov (6), Katanec (6), Lakvekheliani (6) – Karnitski (5) – Cseri (7), Szeles (6), Berecz (7), Besirovic (5) – Serderov (4). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Windecker helyett Hahn (5) az 56., Ádám M. helyett Nagy R. (5) az 56., Serderov helyett Vajda S. (5) a 60., Szeles helyett Guzmics (–) a 64., Szabó J. helyett Kulcsár D. (–) a 75., Cseri helyett Jurina (–) a 81. percben.

Sárga lap: Eperjesi a 28., Szabó J. a 47. percben.

Gólszerző: Berecz (0–1) a 17., Cseri (0–2) a 36., Böde (1–2) a 65. percben.

Osztermájer Gábor: – Nehéz mit mondani, hiszen ellenfelünk két bombagólt rúgott, mi pedig centikkel maradtunk le a lehetőségeinkről, helyzeteinkről. Úgy érzem, több gól volt a csapatban. A szünetben próbáltam lelket önteni mindenkibe, mert végig úgy láttam, 0–2-ről is tudunk fordítani. A játékosok hozzáállása jó volt, ez pedig a második játékrészben ki is jött, akkor lefociztuk vendégeinket. Komoly gólszerzési lehetőségeink voltak, hogy csak kettőt említsek: Lenzsér, vagy Balogh fejese. Tényleg nehéz ilyenkor mit mondani, az öltözőben is csak gratulálni tudtam a játékosoknak. Egyszer talán nekünk is lesz szerencsénk, persze kell tenni érte, de szerintem mi már sokat tettünk. Várom azt a pillanatot, mikor jó lábtartás lesz... A cseréink is hozzátettek a csapat teljesítményéhez, és tényleg sajnálom a játékosokat, mert mindent megtettek a sikerért. Az erőnlétünkkel nincs gond, látszik még a hosszabbításokban is hajtunk, nyomunk, akarunk, most jól jön majd a két hét szünet.

Kuttor Attila: – Kicsit más felfogásban játszottunk, örülök, hogy nyertünk. Cseri lövésénél nem gondoltam volna, hogy ott köt ki a labda, ahol kikötött. Nagy gólokat szereztünk, de voltak olyan lehetőségeink, amelyeket egyszerűbb lett volna kihasználnunk. Tovább kell dolgoznunk, hogy eredményesek legyünk, most kicsit útkeresésben vagyunk.


A gólok története

17. perc: Besirovic jobb oldali szögletét Lakvekheliani a 16-oson belülről kifejé fejelte, a labda a fedezetlenül maradt Berecz elé került. A középpályás 18 méterről, kapásból, jobbal a kapu jobb oldalába bombázott, 0–1.

36. perc: Eperjesi gurított Cserihez, aki jobbról befelé húzott, lerázta az előtte álló Bertust, majd ballal, 12 méterről úgy bombázott a jobb felső sarokba, hogy a keresztlécről vágódott a hálóba, 0–2.

65. perc: Balogh B. bal oldali beadásából Böde 6 méterről, két kövesdi védő közül a legmagasabbra emelkedve a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 1–2.


NB I., 3. forduló

Budafoki MTE – Mol Fehérvár FC 1–4 (0–1)

Gólszerző: Skribek (58.), ill. Nego (35., 67.), Nikolics (74.), Petrjak (91).

Zalaegerszegi TE FC – Ferencvárosi TC 1–2 (0–1)

Gólszerző: Babati (82.), Civic (40.), Haratin (53.),

Kiállítva: Lesjek (93.), ill. Botka (31.).

Puskás AFC – Újpest FC 3–2 (1–1)

Gólszerző: Komáromi (11.), Szolnoki (49.), Plisek (83., 11-esből), ill. Simon K. (44.), Máté (86.).

Kiállítva: Stieber (Újpest FC, 41.), Burekovic (Újpest FC, 93.).

Budapest Honvéd – Kisvárda MG 1–2 (1–2)

Gólszerző: Cukalasz (öngól, 20.), ill. Cukalasz (5.), Viana (17.).

A DVTK – MTK-Budapest (1–1) találkozót pénteken játszották.

Az NB I. állása

1. Mol Fehérvár FC 3 1 2 – 8–5 5

2. MTK Budapest 3 1 2 – 5–3 5

3. Diósgyőri VTK 2 1 1 – 3–2 4

Ferencvárosi TC 2 1 1 – 3–2 4

5. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 4

6. Mezőkövesd Zsóry FC 3 1 1 1 4–4 4

7. Budafoki MTE 3 1 1 1 4–6 4

8. Puskás Akadémia FC 1 1 – – 3–2 3

9. Kisvárda Master Good 2 1 – 1 3–3 3

10. Zalaegerszegi TE FC 3 – 2 1 5–6 2

11. Paksi FC 3 – 1 2 3–5 1

12. Budapest Honvéd FC 2 – – 2 2–5 0

Az 1. fordulóból elhalasztott Puskás AFC – Budapest Honvéd mérkőzésnek még nincs új időpontja. A 2. fordulóból elhalasztott Kisvárda Master Good – Puskás AFC meccset szeptember 4-én 20.00-tól játsszák, a Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK találkozónak még nincs új időpontja.

(A borítóképen: Berecz (sárgában) szerezte a mezőkövesdiek első gólját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!