V. Mento Kupa

2020.08.04. 17:00

Egri siker a nemzetközi U18-as vízilabda tornán

Hétfőn és kedden a Miskolctapolcai Strandfürdőben rendezték meg a már hagyományos MENTO KUPA elnevezésű utánpótlás fiú vízilabda tornát.

Molnár István

Fotó: Ádám János/illusztráció

A fiatalok erőfelmérőjére végül a romániai Crisul Progress Oradea csapata nem tudott eljönni, a koronavírus helyzet miatt.

A szervezők a Zempléni Vízilabda Klubot kérték fel a nagyváradiak helyett az indulásra, akik az utolsó pillanatban is vállalták a játékot a tornán. A helyszínre kilátogató nézők nagy csatákat láthattak, sok-sok tehetséget, akik előtt nagy jövő állhat.

A kupákat Hercsik István, a PannErgy-MVLC társadalmi elnöke, a Mento Környezetkultúra Kft. ügyvezetője, valamint Bachner András, a PannErgy-MVLC szakmai igazgatója adta át.

– Már öt éve rendezzük meg a Mento Kupát, ez egyrészt azért jó, mert támogatjuk ezzel is a vízilabdát, másrészt lehetőséget biztosítunk a fiataloknak. A sportban azt mondják, hogy az utánpótlásról nem beszélni kell, hanem tenni érte, és ez egy rendkívül alázatos munka. Hosszú távon akkor lesz, lehet sikeres egy sportág, ha a fiatalokba fektet időt, energiát.

A miskolci, helyi utánpótlás az utóbbi években rengeteget fejlődött, most érett be a gyümölcs, hogy 7 fiatalunk van a felnőtt OB I-es csapat keretében. Köszönet a résztvevőknek, a csapatoknak, külön köszönet a Zempléni VK-nak, amely első szóra elvállalta a ,,beugró„ szerepet – jelentette ki Hercsik István.


Eredmények:

PannErgy-Miskolci VLC – Zempléni Vízilabda Klub 21-11 (4-1, 6-3, 7-2, 4-5)

Hornets Kosice – ZF-Eger 13-16 (2-3, 5-3, 4-6, 2-4)

ZF-Eger – Zempléni Vízilabda Klub 25-9 (6-2, 6-2, 8-2, 5-3)

PannErgy-Miskolci VLC – Hornets Kosice 26-8 (6-2, 4-2, 9-2, 7-2)

Zempléni Vízilabda Klub – Hornets Kosice 9-10 (1-3, 5-3, 2-3, 1-1)

PannErgy-Miskolci VLC – ZF Eger 13-14 (3-3, 4-2, 4-4, 2-5)

Végeredmény: 1. ZF Eger, 2. PannErgy-MVLC, 3. Hornets Kosice, 4. Zempléni VK.

Különdíjak

Legjobb kapus: Bene Gábor (ZF Eger)

Legjobb játékos, MVP-díj: Vismeg Zsombor (PannErgy-MVLC)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!