nemzetközi cselgáncstábor

2020.08.09. 13:30

Dzsúdó reggeltől estig

Immáron huszonöt éves múltja van a nógrádi megyeszékhelyen tartott nemzetközi cselgáncstábornak.

Kolodzey Tamás

Forrás: ÉM

Az alapozásra az ország minden részéből mintegy háromszáz sportoló érkezett – tudtuk meg Kálmán Tibor edzőtől, aki a Miskolci VSC-Miskolci Sportiskola tagjait edzi.

– Ötszázas a határ, ettől függetlenül tekintettel vagyunk a koronavírus-járványra, így minden létező egészségügyi szabályt és ajánlást betartunk és betartatunk – mondta a miskolci szakember. – A diáktól a felnőttig az összes korosztály képviselteti magát, munkában pedig nincs hiány. Naponta három tréninget tartunk: reggelente futunk, délelőttönként a küzdelem dominál, délutánonként pedig álló- és földharcot vezénylünk. Jól érzik magukat a táborlakók, talán csak a nagy meleg zavarja őket, de péntekig kibírják a megpróbáltatásokat.

Neves sportolók találkozója

Salgótarjánban sok neves szakember foglalkozik a versenyzőkkel. Ott van többek között az egykori miskolci Hajtós Bertalan, az 1992-es, barcelonai olimpia 71 kilós ezüstérmese, világbajnoki második és Európa-bajnok, a Rákosvidéki Hajtós DSE mestere, továbbá Nagy József, a Judojo Edelény Sport­egyesület szakvezetője is.

(A borítóképen: Kálmán Tibor, Nagy József és Hajtós Bertalan a dzsúdótáborban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!