Labdarúgás

2020.08.25. 15:00

Cseri Tamást is meghívta a válogatott keretébe Marco Rossi

A jövő hónapban két mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra.

Tóth Zoltán

Fotó: Tóth Zoltán

Szeptember 3-án idegenben Törökország, míg 6-án a Puskás Arénában Oroszország legjobbjai ellen lép pályára a Nemzetek Ligája B divízió 3. csoportjába sorsolt csapatunk.

Számos szempont

Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőn az MLSZ székházában rendezett sajtótájékoztatón ismertette azoknak a játékosoknak a neveit, akiket meghívott e két mérkőzésre a keretbe. Az olasz szakember a játékosok megnevezése után elmondta:

– Nálam alapvető, hogy számos szempont alapján jelölöm ki a keretbe kerülőket. Most ez súlyozottan igaz, hiszen a koronavírus-járvány miatt szerte a világon megváltoztak a viszonyok, s ezt is bele kellett kalkulálni. Meg azt, hogy vannak, akik sérültek, másoknak nincs csapatuk, s előfordul nem egy olyan számba vehető játékos is, aki nincs megfelelő formában, alkalmas kondícióban.

A legutóbbi – még tíz hónappal ezelőtti –, Wales elleni mérkőzés előtti kerethez képest tizenegy új játékos szerepel a mostani csapatban.

Nem árult el titkot Marco Rossi azzal kapcsolatban sem, hogy márciusban készen álltak a Bulgária elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre. Ám közbeszólt a világjárvány, aminek köszönhetően elmaradt ez a mérkőzés. A stáb tagjaival együtt azon voltak, hogy mindenkit vagy közvetlenül figyeljenek itthon, vagy telefonon, e-mailben, továbbá videóhívás segítségével érjék el a külföldön játszókat.

– Ezt természetesen nemcsak mi, de szinte minden válogatott így oldotta meg az elmúlt hetekben – folytatta a kapitány, majd hozzátette: – A tapasztalatok összegzése után alakult ki ez a keret, amelyben négy újonc kapott helyet: Babati Benjámin, Cseri Tamás, Schafer András és Szőke Adrián.

Már újra a régi

Marco Rossitól megkérdeztük: van-e olyan név a noteszében, akit kétszer is aláhúzott, de most nem hívott be, továbbá a Mezőkövesd és a Diósgyőr csapataiból Cseri Tamás mellett felkeltette-e a figyelmét más játékos is, aki esetleg később csapattag lehet.

A kapitány ezt válaszolta:

– Vannak nevek a naplómban, de nem lenne sportszerű, ha ezeket megemlíteném. Több játékost is figyelek, és ha a formájuk, a mentalitásuk és a játékuk továbbra is olyan lesz, mint amivel felkeltették a figyelmemet, a későbbi kerethirdetéseknél találkozhatunk a nevükkel.

Ami a két borsodi csapatot illeti, itt is vannak, akiket különös figyelemmel kísér, de nem árulta el, kik ezek a játékosok. Cseri Tamással kapcsolatban még ennyit közölt: ha márciusban játszottunk volna a bolgárok ellen, biztosan ott lett volna a keretben. Remek játékot mutatott, s a csapat motorja volt, karmesteri pálcával a kezében. Amennyiben júniusban kellett volna keretet hirdetni, valószínűleg nem lett volna a tagjai között, mert sem csapata, sem ő nem hozta azt, amit korábban. Most viszont úgy érzékeli, megint a régi Cserit látja a pályán, aki helyet követelt magának a kerettagok között.


Labdarúgás: a válogatott keret

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Fehérvár FC).

Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnavás (Oud-Heverlee Leuven), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Korhut Mihály (Debreceni VSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Apollon Limasszol), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd).

Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (FC DAC), Nagy Ádám (Bristol City) Schaffer András (FC DAC), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg).

Csatárok: Babati Benjamin (ZTE), Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (FSV Mainz 05) és Szőke Adrián (Heracles Almelo).

(A borítóképen: Az olasz Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya ismerteti keretét. Jobbról Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!