Sárospataki TC

2020.08.01. 18:30

A meccs szent és sérthetetlen

Új edzővel, Kerékgyártó Krisztiánnal kezdi majd az új bajnokságot a feljutó STC.

Molnár István

Forrás: STC

Az elmúlt négy szezont a megyei II. osztályban töltötte a Sárospataki TC labdarúgócsapata, azonban a Bodrog-parti együttes a 2020/2021-es pontvadászatot már a megyei élvonalban kezdi. A patakiak magabiztosan vezették a Keleti csoportot az előző évadban, amíg nem szakadt félbe a bajnokság a koronavírus miatt, tizennyolc meccsükből tizenhatot megnyertek, és két összecsapásuk végződött döntetlennel. A kispadon ugyanakkor váltás történt a nyáron, Beimli Zsoltot Kerékgyártó Krisztián követte a tréneri pozícióban.

Fél napja volt

– Másfél évtizeden keresztül voltam a Stécé futballistája, és még márciusban is pályára léptem, addig, amíg nem jött a koronavírus – kezdte Kerékgyártó Krisztián. – A klub menedzsmentje edzőt keresett Zsolt után, és június végén volt egy beszélgetésem Belicza János klubigazgatóval. Felvázolta, hogy mit szeretne, szeretnének, és bár azonnal több kérdés is felvetődött bennem, a megkeresés imponáló volt. Egy fél napom volt dönteni, a feleségem is megerősített abban, hogy vállaljam el. Focizni már nem fogok, ugyanis a kettő együtt nem megy.

A friss trénernek – aki ,,C„ edzői licensszel rendelkezik – természetesen voltak elgondolásai, hogy miként akarja irányítani a felnőtt együttest.

– A megyei I. osztály nem ugyanaz a kávéház, mint a megyei II. osztály... – hangsúlyozta. – Tudtam, hogy kell 18-22 fő, hogy tudjunk rendesen edzeni, készülni, és hogy erősíteni csak bizonyos keretek, lehetőségek között tudunk. Miután nemrég még magam is ott ültem az öltözőben, azzal is tisztában vagyok, amit esetleg játékos hiányolt, vagy hiányolhatott. Kértem a vezetéstől, hogy minél hamarabb kezdjünk el dolgozni, és hogy nem mindenben egyedül szeretnék dönteni, és így lett pályaedzőm az aktív játékosunk, Váradi István. A srácok és én is érzem, hogy szükséges az a fél méter távolság, illetve köszönöm azt, hogy Zsófi József szakmai igazgató mindenben támogat. Őszintén megvallva, az ő személye is döntő volt a pozíció elvállalásakor, egy hiteles ember, annak idején nála kezdtem el a labdarúgást.

A párharcok megnyerése

Az igazolásokkal kapcsolatban Kerékgyártó Krisztián azt mondta, szinte minden új játékosuknak – Simkó Gábor, Zsófi Dávid, és Lukács István újrakezdték, továbbá érkezett Váradi Gábor (Pálháza), Matisz Márton (Pálháza), Kalocsai Attila (Mezőkövesd utánpótlás), Botos Zsolt (Nyíradony) és Bodnár Zoltán (Emőd) – van sárospataki kötődése.

– Ahogyan már mondtam, időben akartuk elkezdeni a nyári munkát, ez megvalósult a rendelkezésre álló hat héttel – folytatta az STC új vezetőedzője. – Átvettük, kinek mi a feladata a pályán, akkor, amikor védekezünk, és akkor, amikor támadunk, fontos a párharcok megnyerése, és hogy élvezzük a futballt, ne legyünk görcsösek. Volt, van egy fokozatosság, egyszerre nem kérek, kértem sokat az edzőmecseken. Nem közhely, de tényleg nem érdekelt, érdekel, hogy a felkészülés során milyenek az eredmények, már csak azért sem, mert még egyszer sem tudtam a tervezett csapatot a pályára küldeni, ilyen-olyan okok miatt. Most megértem a nyaralást, az elintézendőket, inkább most hiányozzanak sokan, mint akkor, amikor beindul a bajnokság. Akkor ugyanis a hét végi mérkőzés szent és sérthetetlen lesz, csak nagyon komoly kifogást fogok elfogadni... Vasárnap már kupameccset vívunk Bükkábrányban, ott és akkor már jórészt azokkal játszanánk, akikkel majd a bajnoki nyitányon, augusztus 15-én, Abaújszántón.

A fiatal, 31 esztendős szakember a közeli, és a távolabbi pataki célokról is szólt:

– Van egy öt éves elképzelés. Ebben az elsőben az alapcélunk az, hogy maradjunk benn a megyei I. osztályban. Most még nem látni az erőviszonyokat, senki nem ismeri a másikat, hogy mire képes, és én sem tudom magunkról, hogy konkrétan mit fogunk mutatni. Azt követően azt szeretnék a klubnál, hogy legyen egy erős csapatunk, amely akár az NB III-ba is felkerülhet.


Köszönik neki

Kovács Gábor, az STC szakosztályvezetője az alábbiakat jegyezte meg a szakvezető váltásról: „Beimli Zsolt annak idején 1984-től 2006-ig játszott az STC felnőtt csapatában, és most, szakvezetőként 2017 óta immár harmadik alkalommal ült klubunk kispadján. Zsolt összességében négy évtizede volt az egyesületnél, amit köszönünk neki. A mai világban nem igazán van arra példa, hogy valaki ennyi időt töltsön el egy helyen. Bízunk abban, hogy jövőre talán újra a sorainkban tudhatjuk. Kerékgyártó Krisztián egy ambíciózus fiatalember, akiben bízunk, és akit mindenben segítünk.”

(A borítóképen: Kerékgyátó Krisztián)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!