Egyesületi élet

2020.07.25. 15:30

Tizenkilencre lapot húztak Patakon

Bemutatkozott és akcióba lépett a Sárospatak sportéletéért felelős új menedzsment.

Kolodzey Tamás

Forrás: Kolodzey Tamás

Az Újbástya Rendezvénycentrumban egy gombostűt sem lehetett leejteni kedden este, amikor Belicza János a szószékhez lépett. A Sárospataki Torna Club klubigazgatója elöljáróban arról beszélt, hogy a város sportkoncepciójának kidolgozására hat hónapot szenteltek, de valójában még nem értek a munka végére.

Fiatalos lendülettel

A vendégseregből néhányan szót kaptak: Krai Csaba elnök, valamint Aros János polgármester egyaránt méltatták az egyesület háromnegyed százados múltját, az út vége pedig szervezetileg és szakmailag a SUSI – a Sárospataki Utánpótlásnevelő Sportiskola – és az STC fúziója lesz, így egyesítik erőiket, szüntetik meg a felesleges átfedéseket.

Belicza János, aki szóvivőként is jelesre vizsgázott, régen és különösen a végeken ritkán hallott fogalmakat melegített fel.

– Meg kell akadályoznunk a helyi tehetségek elvándorlását, fejlesztenünk kell szakosztályainkat, az eddigi sikereink folytatása érdekében pedig fiatalos szemléletű menedzsmenttel látunk munkához. Programunk lényege a felnőttcsapataink magasabb szintű versenyeztetése és céljainak újragondolása. Olyan tagokat kapcsolunk az itteni vérkeringésbe, akik a saját – nem sportszakmai – területein nagy tapasztalattal és tudással rendelkeznek, ráadásul pedig kapcsolati tőkéjükkel is segítik klubunk tevékenységét.

Mindenre figyelnek

Elhangzott, hogy nem a levegőbe beszélnek: ennek jegyében a teljes vezérkar egy évet vállalt és ha csődöt mond, átadja a helyét másoknak. A sárospataki feladatlista szinte végtelen, erről címszavakban: rendezvények, kettős rangadók, marketing, pályázatírás, saját ajándéktárgyak, baráti kör, infrastruktúra-fejlesztés, emléktornák, bérletek, jubileumi bál, fesztiválok, szponzori megjelenítés, megbecsülés, edzőképzés, sportolói motiválás.

A századik magyar ötkarikás aranyérem tulajdonosa, dr. Hegedűs Csaba zárszavában kifejtette: máig járja az országot és a világot, de a sárospatakiakhoz hasonló – szavait idézve – kristálytiszta koncepcióval és prezentációval a honi sportélet hátországában emberemlékezet óta nem találkozott.


A vezérkar

Krai Csaba (elnök), Belicza János (klubigazgató, a SUSI elnöke), Molnár Sándor, ifj. Körmöndi Zoltán, Nagy Varga Péter, ifj. Jarecsni János (mind a négyen a klubmenedzsment tagjai), Szabó Teréz (az ökölvívók szakmai igazgatója), Papp József (az STC és a SUSI kézilabda szakosztályainak szakmai igazgatója), Zsófi József (az STC és a SUSI labdarúgó szakosztályainak szakmai igazgatója), Kovács Gábor (az STC labdarúgó szakosztályának vezetője), Majoros Tamás (a SUSI szakmai asszisztense, az STC kézilabda szakosztályának vezetője), Bodorovics Tamás (a felnőtt női kézilabdacsapat edzője), Kerékgyártó Krisztián (a felnőtt férfi labdarúgócsapat edzője).

(A borítóképen: Az STC új vezérkara Aros János (jobbról a harmadik) polgármesterrel és Hegedűs Csaba (jobbról a második) birkózó olimpiai bajnokkal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!