Gyász

2020.07.08. 14:00

Elment a szélvészgyors csatár

Életének 80. évében elhunyt Borbás II. Zoltán, az Ózdi Kohász futballcsapatának egykori meghatározó játékosa.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Borbás II. Zoltán alapembere volt annak az együttesnek, amely az 1960/61-es bajnokságban kiharcolta az NB I-es szerepelést, és abban az 1965-ös gárdában is játszott, amely az ózdi labdarúgás történetében eddig egyedülálló módon kiharcolta a bentmaradást.

A szélvészgyors szélső fekete-fehér szerelésben végigélte a klub legsikeresebb korszakát, az NB II-ből még a magyar B válogatottban is szerepelhetett. Érdekesség, hogy 1962-ben, a chilei világbajnokság idején három mérkőzésen a Ferencvárosban KK mérkőzésein is pályára lépett, ezt leszámítva viszont csak az Ózdi Kohász mezét viselte.

Aktív pályafutása után évtizedeken keresztül tanárként dolgozott a helyi szakmunkásképzőben, valamint az ózdi közéletben is aktívan kivette a részét. Sporttevékenységét, és civil munkásságát az önkormányzat 2001-ben Ózd Város Közszolgálatáért kitüntető díjjal jutalmazta. Borbás II. Zoltán búcsúztatójáról később intézkednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!