megyei labdarúgás

2020.07.19. 11:00

Augusztus 2-án kezdődik a megyei kupaselejtező

Három fordulót rendeznek, a megye három csapatot ad fel az országos főtáblára.

Molnár István

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Igazgatóságán elkészítették a 2020/2021-es Magyar Kupa-sorozat megyei selejtező 1. fordulójának párosításait. A kupára 23 csapat nevezett, így a tizenegy pár mellett egy együttes, a Cigánd SE erőnyerő lett a sorsolás során, amelynek így a hivatalos játéknapon, augusztus 2-án, vasárnap nem kell pályára lépnie.

Nincs hosszabbítás

A győztesek bejutnak a legjobb tizenkettő közé, a 2. fordulóba, amelyet a tervek szerint augusztus 8-án, szombaton bonyolítanak le (sorsolás augusztus 4-én). A továbblépő hat klub pedig majd játszik még egy körben, augusztus 19-én, szerdán és a három nyertes csapat felkerül a 128-as országos főtáblára. Amelyen automatikusan ott van a Mezőkövesd Zsóry FC és a Diósgyőri VTK NB I-es, a Kolor City Kazincbarcikai SC NB II-es, illetőleg a Termálfürdő FC Tiszaújváros, Putnok FC, Tállya KSE és Sajóbábonyi VSE NB III-as alakulata. A megyei selejtezőben a győztes csapat jut tovább, döntetlen esetén hosszabbítás nincs, a továbbjutást büntetőkkel döntik el.

A 1. forduló párosításai (augustus 2., 17.00): Hernádnémeti – Bőcs, Emőd – Felsőzsolca, Szerencs – Edelény, Alsózsolca – Encs, Sajóvámos – Gesztely, Onga – Hidasnémeti, Parasznya – Mád, Mezőcsát – Mezőkeresztes, Aszaló – Miskolci VSC, Abaújszántó – Nyékládháza, Bükkábrány – Sárospataksárp. Erőnyerő: Cigánd SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!